Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
F

FuckYouAll

Гостин
Уште се прашуваш зошто? Подобро Рома да биде прва отколку Интер.:uvo:
Убо бе,немора да кажуваш на сите. Тие не нарекуваат Губентус,ЈуБентус и го вреѓаат клубот за кој навиваме а ти одиш и им честиташ.:tapp:

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Убаво го :pusk: шинтерашиве, после нека речат на нас ни помагале судиите, 3 играчи во офсајд беа а судијата ќорав се правеше, плус имаше чист црвен за Киву, колку само се трудеа да ја дават во 6 саат на Телма, дури кај бране се молеа а за што :pos2::pos2::pos2:

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Убо бе,немора да кажуваш на сите. Тие не нарекуваат Губентус,ЈуБентус и го вреѓаат клубот за кој навиваме а ти одиш и им честиташ.:tapp:
Како сакаат нека не викаат,лично јас никогаш не сум прекрстил клуб ги викам како што се викаат и не им измислувам имиња,а они и членовите од другите фан клубови нека се задоволуват да не викаат како ќе им дојде.Ама лично спорстки на сите ќе им честитам ако треба,без разлика дали не мразат и го презираат Јувентус.Ќе си дојде се на свое место па и на нас сакале-несакале ќе ни честитаат....и честитаат....

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.236
Поени од реакции
8.133
како успеа беее?ајде ако не тепаат утре кршам телевизор а шо се деси со протестиве ќе има барем 3000 гледачи ? :)
Па и онака по толку им идат на стадион, подобро прашај дали ќе има 300 гледачи. :pos2:

Озбилно сега, не ми е јасен тој феномен. Јуве има(ше) нејмногу навивачи во Италија а сепак натпреварите му беа подпросечно посетени. Како е тоа можно?

П.С. За повредиве, веќе немам никаков коментар, ни стана секојдневие.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Па и онака по толку им идат на стадион, подобро прашај дали ќе има 300 гледачи. :pos2:

Озбилно сега, не ми е јасен тој феномен. Јуве има(ше) нејмногу навивачи во Италија а сепак натпреварите му беа подпросечно посетени. Како е тоа можно?

П.С. За повредиве, веќе немам никаков коментар, ни стана секојдневие.
Торино не е многу голем град, натпреварите на Деле Алпи не беа посетени поради фактот што е многу одалечен од градот и мора да се патува со метро или со автомобил, еве сеа прават метро директно до стадионот (новиот на местото на Деле Алпи) и бесплатно ќе се патува, а за на Олимпико не е посетен знаеш и самиот зошто, се додека е оваа управа, така ќе е, никој не сака да гледа циркус на терен :toe:

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Во самиот град Јувентус има далеку помалце навивачи од Торино ...би рекол дека има и премалце ... поголемиот дел од градот е во знакот на Торино , а и фан шопот на Торино е дупло поголем и пополн со луѓе од тој на Јувентус ...

Мада тоа за мене и не е некое оправдување , една третина од навивачите во Италија се фанови на Јувентус ( 12 милиони ако ме држи добро сеќавањето) , а не може да се наполни еден стадион од 25 000 па макар и патувале од југот на Италија...

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.236
Поени од реакции
8.133
Торино не е многу голем град, натпреварите на Деле Алпи не беа посетени поради фактот што е многу одалечен од градот и мора да се патува со метро или со автомобил, еве сеа прават метро директно до стадионот (новиот на местото на Деле Алпи) и бесплатно ќе се патува, а за на Олимпико не е посетен знаеш и самиот зошто, се додека е оваа управа, така ќе е, никој не сака да гледа циркус на терен :toe:
Па не би рекол дека не е голем со оглед дека има 1000000, + - жители.(4 град по големина во 60 милионската Италија)

Во самиот град Јувентус има далеку помалце навивачи од Торино ...би рекол дека има и премалце ... поголемиот дел од градот е во знакот на Торино , а и фан шопот на Торино е дупло поголем и пополн со луѓе од тој на Јувентус ...

Мада тоа за мене и не е некое оправдување , една третина од навивачите во Италија се фанови на Јувентус ( 12 милиони ако ме држи добро сеќавањето) , а не може да се наполни еден стадион од 25 000 па макар и патувале од југот на Италија...
Да и јас имам слушнато дека Торино има многу повеќе навивачи во самиот град ама сепак и покрај тоа посетеноста на натпреварите на Јуве ми е нелогична

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212

Ако нека продолжат да си навиваат, Торино никогаш не е бил тоа што е ЈУВЕ а нема ни да биде, само Елкан и компанија ни кварат просек сеа ама и тоа ќе помине, не се вечни ни тие :wink:

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.554
Јак малер не бие со повредиве.:nesvest::nesvest:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.943
Поени од реакции
5.563
Пред хотелот во кој што се сместени играчите на Јувентус утринава имало протести на навивачите, на кои протести била присутна и полицијата.Навивачите на Јуве барале средба со Дел Пиеро (се шпекулира дека таа средба се одржала), а имало банери против Мело,Канаваро и Зебина. ЛИНК

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
#

13

Manninger Alex
#

15

Zebina Jonathan
#

33

Legrottaglie Nicola
#

5

Cannavaro Fabio
#

6

Grosso Fabio
#

26

Candreva Antonio
#

8

Marchisio Claudio
#

22

Sissoko Mohamed Lamine
#

28

Diego
#

10

Del Piero Alessandro
#

17

Trezeguet David

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
гледав на скај сега маван автобусот со јајца,со камења од навивачите покажување среден прст на тие што не треба да се во клубот.Зебина попи бокс од еден навивач и мислам сигурно си оди зебина до година после ова.Трезеге не беше допрен оправдано.Ги поддржувам апсолутно да ги тепаат тие што не се за во клубов сами да сватат да си одат

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom