Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Види друже вака , гледано песимистички твојов пост е сосема на место, можеби и ќе биде така, али како навивач на ЈУВЕНТУС , никогаш не сум и нема да размислувам вака. Ова е најлоша верзија ... потсетува на Интер пред неколку сезони , кога смени многу тренери, неможеше да освои ништо, а далеку од тоа дека немаше играчи од светски калибар.
to e to drugar... najdobro objasna , licime na inter od pred calciopoli... toa najmnogu me boli...

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Greskite na Ferrara protiv Napoli bea ostavanjeto na Amauri na klupa (napadot deluva dosta pozivo so nego) i izmenata Giovinco De Ceglie a se brka rezultat... sto moze De Ceglie da pridonese vo taa situacija samo Ferrara znae... mozda ke bese taa izmena na mesto ako se napravese vo momenti koga Juve vodese da se zatvorat malce krilata zosto Napoli vo vtoroto poluvreme go dobi natprevarot preku krilata...

Napoli go dobi natprevarot zatoa sto ima podobar trener... vo prvoto poluvreme site napadi im odea preku sredinata pa koga Mazzari vide deka toa ne odi go ufrli Datolo vo igra i toj ni eba mater na levata strana... e toa e dobar trener , da znae da pogodi so izmenite... dodeka jas seuste ne mozam da gi razberam izmenite na Ferrara sezonava...
Се сложувам со поголем дел од постов освен со болдираново. Мацари направи една супер измена. Го стави Датоло во вистинско време и одма по влегувањето асистираше на првиот гол на Хамшик. Наполи победи благодарение на мотивацијата и верувањето на играчите дека можат да достигнат таква негатива и секако благодарение на пред се Лавеци и Хамшик кои се феноменални фудбалери. За Лавеци немам зборови , колку само на Јуве му фали еден таков брз напаѓач.

hriste

Fire Star
Член од
12 март 2008
Мислења
218
Поени од реакции
54
Не треба да размислуваме така не е се готово има уште до крајот а нормално нема Интер да победува до крајот ке ги фати криза само полека они се прогласија и за шампиони уште сега ама кој последен се смее најслатко се смее позз Forzaa Juve

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Се сложувам со поголем дел од постов освен со болдираново. Мацари направи една супер измена. Го стави Датоло во вистинско време и одма по влегувањето асистираше на првиот гол на Хамшик. Наполи победи благодарение на мотивацијата и верувањето на играчите дека можат да достигнат таква негатива и секако благодарение на пред се Лавеци и Хамшик кои се феноменални фудбалери. За Лавеци немам зборови , колку само на Јуве му фали еден таков брз напаѓач.
Hamsik mu fali na Juve ne Lavezzi... vo ovaa 4-2-3-1 na mestoto na Camoranesi najdobro bi se vklopil (Giovinco Diego Hamsik), ama ke povtoram pak ja plakame cenata sto klubot ni go rakovodat idioti kako Secco i Blanc... 2007 pred pocetok na sezonata koga se vrativme od serie B Brescia mu go ponudi Hamsik na Juventus za 5 milioni evra ama ranieri i kompanijava ne vidoa talent vo nego pa mu go prepustija na Napoli... epa sega ako go sakaat ke dadat 30 milioni minimum...

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.323
Поени од реакции
5.998
И морам да го пофалам Григера кој изигра на ниво.
Григера изигра на ниво до 60 минута,но потоа 2 гола на Наполи паднаа по таа десна страна која требаше да ја покрива Григера, т.е по влегувањето на Датоло.

Чиро после денешниот тренинг, свикал состанок со играчите и на сите им викал што им недостигало во вчерашниот натпревар. Се шпекулира дека Диего му одговорил на Чиро преку медиумите, но сеуште нема никаква конкретна изјава. Ако Диего сака да му докажи на Чиро дека не е во право, Јуве го очекува натпревар со Макаби Хаифа па може таму да покаже што знае и умее, и да го увери Чиро колку вреди.

Диего (како и цел тим на Јуве) изигра супер до 60 минута, потоа Диего (заедно со цел тим) беа едноставно дезорганизирани и дезориентирани, така да не е само Диего крив за слабиот резултат.

Касано исто така изреагира бурно поради денешните свирежи на навивачите на Сампдорија упатени кон него. Изјави дека ако си заминал од Рома, Реал Мадрид тогаш немало да биде проблем да си замине и од Сампдорија.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Citav i jas za toa nesto... a znaes sto potocno mu odgovoril Diego?

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Григера изигра на ниво до 60 минута,но потоа 2 гола на Наполи паднаа по таа десна страна која требаше да ја покрива Григера, т.е по влегувањето на Датоло.

Чиро после денешниот тренинг, свикал состанок со играчите и на сите им викал што им недостигало во вчерашниот натпревар. Се шпекулира дека Диего му одговорил на Чиро преку медиумите, но сеуште нема никаква конкретна изјава. Ако Диего сака да му докажи на Чиро дека не е во право, Јуве го очекува натпревар со Макаби Хаифа па може таму да покаже што знае и умее, и да го увери Чиро колку вреди.

Диего (како и цел тим на Јуве) изигра супер до 60 минута, потоа Диего (заедно со цел тим) беа едноставно дезорганизирани и дезориентирани, така да не е само Диего крив за слабиот резултат.
Нормално дека не е. Реков дека поразот е колективен. Далеку од тоа дека е најкрив Диего. Ако бараме кривец нормално дека Диего и од далеку не е најкрив , туку пошироката одбрана ( мислам и на Мело и на Поулсен ). Али како да се чуствува дека Диего дава помалце од тоа то очекувавме сите од него.

А во врска со Григера кога ќе размислам подобро целосно си во право брате. После влегувањето на Датоло го работеше како бавча. ( Но мора да се признае дека ова сепак беше еден од подобрите натпревари на Чехот )

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.323
Поени од реакции
5.998
Нормално дека не е. Реков дека поразот е колективен. Далеку од тоа дека е најкрив Диего. Ако бараме кривец нормално дека Диего и од далеку не е најкрив , туку пошироката одбрана ( мислам и на Мело и на Поулсен ). Али како да се чуствува дека Диего дава помалце од тоа то очекувавме сите од него.

А во врска со Григера кога ќе размислам подобро целосно си во право брате. После влегувањето на Датоло го работеше како бавча. ( Но мора да се признае дека ова сепак беше еден од подобрите натпревари на Чехот )
На секого може да му се случи да има слаб натпревар. Против Сампдорија, Диего изигра маестрално, како и на 99% од натпреварите на кои беше потполно фит, така да јас сум задоволен од досегашниот негов придонес за тимот.

Член од
28 октомври 2009
Мислења
11
Поени од реакции
1
i jas se slozuvam so izjavata pogore ke tvrdam i pak ke tvrdam deka natprevarot bese cista mestenka, ne im e dojdeno na lugeto do pobedi eve kako raboti ekipa koja ima se toe ne zali pari a saka rezultati eve eden isecok
Според информациите од италијанските медиуми, раскинот на договорот на согласност од двете страни, сопственикот на Интер, Масимо Морати ќе го чини 11 милиони евра, а се претпоставува дека Манчини прифатил крај на оваа"сага" затоа што се наоѓа на списокот кандидати за нов тренер на Реал Мадрид, во кој по неколкуте слаби резултати пред излезните врати се наоѓа актуелниот тренер Мануел Пелегрини.

taka raboti golema ekipa taka raboti ekipa koja ima zacrtano cel NE CEKA POLUSEZONA ILI SEZONA , eden namavaa na sredina na polusezona sega i ovoj a kaj nas e obratna situacija site mu davaat podrska na ciro, nemoj da slusnam uste nekoj da kaze deka greskata odnosno porazot ne e negov. treba da reagira treba da zatvora tamu od kade nasetova nekoja opasnost a ne samo nekoi bezvezalni izmeni giovinko de ceglie nema vrska izmenava ali pa i nemame nekoj drug za izmenive.
Losa sezona epten losa se ima vreme ama vremeto tece optimisti pesimisti realnosta e prosta i e takva

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.759
Поени од реакции
9.810
Moжеби и имаме таков, но Чиро ниту еднаш не го стави во игра како напаѓач во улога на партнер на Амаури да видиме како ќе му оди. Во отсуство на Дел Пиеро, требаше да си ја добие шансата. Но не ја доби ни најмалку, како што сите знаеме. Најверојатно погаѓате за кого станува збор...

Ферара ставаше во стартните 11 еден преморен Јакинта како партнер на Амаури против брзата одбрана на Палермо место да го стави Џовинко, потоа на истиот тој меч го извади Диего во 63 минута, и место да го стави Џовинко, го става Де Чеље. Сега свати дека Џовинко и те како може да биде корисен, и почнува да го игра. Се прашувам што ќе биде со Себа кога ќе се вратат Маркисио и Дел Пиеро особено. Предпоставувам, ќе си се вратиме на 4-3-1-2 формацијата, а Џовинко ќе си чека да му фати место на Диего, што нема да се случи, а напред нема да заигра.

Целта на муабетов ми е да кажам дека ме иритира напаѓачката игра на Чиро кога играме со двајца страјкери. Разбирам да има двајца високи и курпулентни играчи, кои се одлични со глава, но не во формација 4-3-1-2 каде нема крило да им нафрли на истите, а и нема асален играч од одбраната (освен Гросо, горе доле) да го стори тоа. Во 4-3-1-2 формација, мора да има еден поситен и технички постабилен напаѓач како партнер на повисокиот и подобриот во воздух. Во отсуство на Дел Пиеро, Џовинко е решението.

Ме иритираат и измените на Чиро, како и поголемиот дел на фанови тука, а и пошироко верувам. Не знам со кој памет го извади вчера Џовинко, и го стави Де Чеље... И со замената Каморанези - Тиаго направи голема грешка. Ја наруши тотално 4-2-3-1 формацијата, и ја префрли во некоја си друга формација, во која Наполи не убија. Поарно ќе беше тука да го ставеше Де Чеље место Камо, па ќе се извршеше некаква ротација во тројката зад Трезеге (ќе игравме со Де Чеље-Себа-Диего).

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.323
Поени од реакции
5.998
Ме иритираат и измените на Чиро, како и поголемиот дел на фанови тука, а и пошироко верувам. Не знам со кој памет го извади вчера Џовинко, и го стави Де Чеље... И со замената Каморанези - Тиаго направи голема грешка. Ја наруши тотално 4-2-3-1 формацијата, и ја префрли во некоја си друга формација, во која Наполи не убија. Поарно ќе беше тука да го ставеше Де Чеље место Камо, па ќе се извршеше некаква ротација во тројката зад Трезеге (ќе игравме со Де Чеље-Себа-Диего).
Џовинко беше ПРЕМОРЕН, а не е ни чудо по онолку колку што истрча вчера. Секоја чест за одиграното, но во последните минути пред да го напушти теренот имаше доста грешки во додавањата, и се чувствуваше заморот врз неговата игра, а со оглед на тоа каква беше клупата, Чиро немаше избор освен Де Чеље.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
1. W W D L D W L = 11/ 21, губење на 4 бода на домашен терен и вкупно 10 од можните 21 .
2. W W L W W = 12/15, само 3 изгубени бодови на гостински терен и тоа со Сампдорија.
Е сеа гледам Лацио си ги ставил :toe:, тогаш удри ги и Каљари гости кај Интер, тим кој сезонава ги совлада Лацио на нивни терен и е пред нив на табелата, и тим кој лани ги победи Јувентус исто, на нивни терен т.е., моментално гледано, ај да не претеруем, ама на исто рамниште се со лацијаните плус немаат мечеви во Европа .

Интер игра дома со Рома која е без Тоти и е во очајна форма, играат дома со Фиорентина и једино гости со Јуве каде ни на едните ни на другите не им се загарантирани бодови, факт .
Вие у Ноември сте у ситуација да очекувате кикс на Интер а истовремено Јувентус Се да победува а со игрите сезонава бар до сега, ко што и ти очекуваш кикс на Интер по 5 последователни победи и влагање во победнички ритам каде и вториот тим победува, така и јас очекувам Јуве да кикснат зашто не го гледам гарантот по нивните игри дека ке направат победничка серија . :toe:

Не е толку розева ситуацијата ко ти што ја претстави но нормално е да има оптимизам во твојот пост, ко што има и кај мене по оваа серија на победи дека и Фиорентина и Рома ке паднат во Милано, лесно и едноставно . :toe:
Никаде не реков дека ќе биди се розево туку алудирав повеќе на тоа дека во тешка серија со прилично нов тим успеавме да поминиме задоволитено. Не велам дека сега ќе растураме и ќе се вратиме пред Шинтер туку би требало барм малку да ја омекниме разликата и да имаме интересна втора полусезона. Далеку од то дека ќе тепаме се.

Од друга страна ние игравме со Лацио кога тие беа во форма, исто и Фиорентина, еве ги и Наполи се во нагорна линија за раслика од периодот во кој игравте вие. Можам дури и да се клдам на пример дека Фиорентина и ЛАцио оти ќе изиграат слабо против вас (секогаш се така)

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.759
Поени од реакции
9.810
Џовинко беше ПРЕМОРЕН, а не е ни чудо по онолку колку што истрча вчера. Секоја чест за одиграното, но во последните минути пред да го напушти теренот имаше доста грешки во додавањата, и се чувствуваше заморот врз неговата игра, а со оглед на тоа каква беше клупата, Чиро немаше избор освен Де Чеље.
Грешка му беше и тоа што не го стави Фаусто Роси на клупата за резерви. Беше повикан за мечот, но наместо него на клупата беше Имобиле, кој покрај Амаури немаше шанси да влезе во игра за разлика од Роси, кој одлично ќе се најдеше и на местото од Џовинко и на местото од Каморанези.

Како и да е, не го кривам Чиро за поразот. Криви се играчите. Сакам само да кажам дека ме нервираат на моменти замените на Чиро... Наполи покажаа поголема желба за победата и заслужено си победија.

Иначе, еве ја листата на повикани за мечот со Макаби. И Камо и Касерес се вклучени во неа:

1 Buffon
2 Caceres
3 Chiellini
4 Felipe Melo
5 Cannavaro
6 Grosso
11 Amauri
12 Chimenti
13 Manninger
16 Camoranesi
17 Trezeguet
18 Poulsen
19 Molinaro
20 Giovinco
21 Grygera
23 Ariaudo
28 Diego
29 De Ceglie
30 Tiago
33 Legrottaglie
40 Immobile

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Camoranesi ke bide 100% fit , a Caceres ako igra ke igra so zastitna maska...

Melo ima nastinka ama verojatno ke bide spremen za Macabi...

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.354
Поени од реакции
2.248
Ауу запеза, кога го дадоа тие вториот гол, добија сила мамата нивна ... неможам сега да коментирам околу ова само ке кажам на кратко дека се изгубивме кога го примивке вториот гол, незнам што беше дали беше измената добра оваа Дотоло кога влезе, ама не направи мали деца, и одбраната треба малку да се подобри. Канаваро немаше ни еден дуел со Денис, можеше 2 гола чисти да ни дадеше многу среќа имавме.
Диего не е крив за ништо, целиот тим е крив што дозволи ваков пресврт со 3 гола.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom