Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 август 2009
Мислења
417
Поени од реакции
56
Мислам дека на местото на Амаури како единствен шпиц најдобро би било да изигра Трезегол!
И Иакинта не знам дали баш му е добра таа позиција :toe:
И јас така мислам. Со Трезеге во нападот сум приметил дека има поголем број шанси како што беше случајот со Макаби, не дека Макаби е тим против кој Јакинта и Амаури би немале шанси, ама и во други утакмици сезонава токму со Трезеге се ствараат голем број прилики. А на него доволни му се максимум 2-3 топки за да даде гол така да и јас мислам дека Трезегол е идеален во нападот.
И ајде веќе нека се врати Дел Пиеро, со него ќе биде далеку подруго и ќе може да си се врати Јуве на формацијата 4-3-1-2. JUVENTUS PER SEMPRE SARA :helou:

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Абе луге утре играме бе не денес очигледно не ни се чека :vozbud::pos:ФОРЦА ЈУВЕ

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
И јас така мислам. Со Трезеге во нападот сум приметил дека има поголем број шанси како што беше случајот со Макаби, не дека Макаби е тим против кој Јакинта и Амаури би немале шанси, ама и во други утакмици сезонава токму со Трезеге се ствараат голем број прилики. А на него доволни му се максимум 2-3 топки за да даде гол така да и јас мислам дека Трезегол е идеален во нападот.
1. Трезеге најверојатно нема да биде повикан против Сиена, бидејќи чувствувал болки во колената што ги оперираше минатата година.
2. Ни Трезеге не е во којзнае каква форма. На натпреварот против Макаби имаше две 100% шанси (наместени од Гросо) кои беа полесно да ги реализира отколку да ги промаши.

Агентот на Зунига изјави дека би му одговарало на неговиот клиент да игра во ЛШ. линк

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
1. Трезеге најверојатно нема да биде повикан против Сиена, бидејќи чувствувал болки во колената што ги оперираше минатата година.
2. Ни Трезеге не е во којзнае каква форма. На натпреварот против Макаби имаше две 100% шанси (наместени од Гросо) кои беа полесно да ги реализира отколку да ги промаши.

Агентот на Зунига изјави дека би му одговарало на неговиот клиент да игра во ЛШ. линк
Кој е тој Зунига?

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Кој е тој Зунига?
Десен бек на Наполи, 23 годишен, со кој се поврзувавме и летоска. Солиден играч, кој доколку би можело да се донесе со трампа на Молинаро, би било одлично. Дечкото не игра констатно во Наполи, најверојатно затоа што има еден Маџо пред него, така да мислам дека нас подобро би ни се нашол, со оглед на нашата ситуација на десната бековска позиција моментално.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
1 Buffon
2 Caceres
3 Chiellini
4 Felipe Melo
5 Cannavaro
6 Grosso
9 Iaquinta
11 Amauri
12 Chimenti
13 Manninger
16 Camoranesi
17 Trezeguet
18 Poulsen
19 Molinaro
20 Giovinco
21 Grygera
22 Sissoko
23 Ariaudo
28 Diego
29 De Ceglie
33 Legrottaglie

Повиканите за натпреварот против Сиена.

С

сашенко

Гостин
Десен бек на Наполи, 23 годишен, со кој се поврзувавме и летоска. Солиден играч, кој доколку би можело да се донесе со трампа на Молинаро, би било одлично. Дечкото не игра констатно во Наполи, најверојатно затоа што има еден Маџо пред него, така да мислам дека нас подобро би ни се нашол, со оглед на нашата ситуација на десната бековска позиција моментално.

Јас мислам дека Де Чељи го сакаат не Молинаро за замена.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Трезеге има искуство бе, додека Јакинта треба да сонува за тоа искуство и чувство. Не говорам за сегашната форма туку општо. Трезеге ако игра со двајца напаѓачи би бил полесно за собирање на играчите од противникот, колку пати сум приметил, ке влече по 2-3 играчи со него а се укажува шанса за другиот напаѓач кој излегува сам. Знае каде да се постави на контри, сеуште го нема загубено оваа, но сепак годините и повредите си го прават своето. Стварно тешка одлука кој ке стави Чиро како прв напаѓач ако се игра иста формација како што игравме со Макаби.

Инаку јас сум за Џовинко да стартува со Сиена, како крило во оваа формација.

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Трезеге и покрај повредата гледам дека е повикан. Мислам дека би било најдобро да стартува Амаури ... го скрши гол малерот и сега ќе игра со многу поголема самодоверба. Очекувам формација 4-2-3-1 со Касерес како десен бек , Сисоко и Мело ( ако е целосно опоравен , ако не Поулсен ) , во задната линија од средниот ред. Во предната линија очекувам исто како и со Хаифа, Џио, Диего и Камо и како што кажав во нападот Амаури. Очекувам победа и ништо друго , би било добро да победиме ќе ни влее самодоверба во згуснатиот распоред.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Трезеге има искуство бе, додека Јакинта треба да сонува за тоа искуство и чувство. Не говорам за сегашната форма туку општо. Трезеге ако игра со двајца напаѓачи би бил полесно за собирање на играчите од противникот, колку пати сум приметил, ке влече по 2-3 играчи со него а се укажува шанса за другиот напаѓач кој излегува сам. Знае каде да се постави на контри, сеуште го нема загубено оваа, но сепак годините и повредите си го прават своето. Стварно тешка одлука кој ке стави Чиро како прв напаѓач ако се игра иста формација како што игравме со Макаби.

Инаку јас сум за Џовинко да стартува со Сиена, како крило во оваа формација.
Тоа е точно, дека Трезеге покажал огромно чувство за гол, давал голови од невозможни позиции, едноставно, тој е еден од најдобрите напаѓачи што го носеле дресот на Јувентус но тимот се прави според моменталните перформанси на играчот.Против Макаби, реално Трезеге не си ја исполни задачата, промаши од доста изгледни ситуации, ситуации кои во минатото му биле најдобра одлика, главно оружје за противничките голови. Голем придонес за тоа најверојатно си има операциите на колената што ги имаше Трезеге минатата сезона, а и конкуренцијата во нападот му е доста голема (Амаури, Јакинта, Дел Пиеро). На Трезеге му треба континуитет во натпреварите за да се врати во форма.

Сампдорија ја победи Болоња со 4-1, и моментално се наоѓа на чело на Сериа А но со натпревар повеќе.

С

сашенко

Гостин
Се нервирам утре пак ке треба да гледам преку стримови.На телма ке ја има Фиорентина-Наполи од три саат и така да стримовите не ми бегаат.Само не верувам дека ке има многу стримови не е некоја јака утакмица...

http://www.juvefans.info/news.php?subaction=showfull&id=1256418692&archive=&start_from=&ucat=2&

Оваа вест незнам колку пати ја имам прочитано на нет..изгледа некои новинари copy-paste и праат од време на време.Незнам дали е вистина ова зоошто јас мислев дека јувентус ке купува дефанзивци во јануари а ке се фокусира на нападот идното лето ама нз.Мислите дека би чекале Јуве до лето да го доведат Рафиња а до тогаш да се стават на ризик да изиграат цела сезона со оваа одбрана?Без да сменат ништо?

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Се нервирам утре пак ке треба да гледам преку стримови.На телма ке ја има Фиорентина-Наполи од три саат и така да стримовите не ми бегаат.Само не верувам дека ке има многу стримови не е некоја јака утакмица...

http://www.juvefans.info/news.php?subaction=showfull&id=1256418692&archive=&start_from=&ucat=2&

Оваа вест незнам колку пати ја имам прочитано на нет..изгледа некои новинари copy-paste и праат од време на време.Незнам дали е вистина ова зоошто јас мислев дека јувентус ке купува дефанзивци во јануари а ке се фокусира на нападот идното лето ама нз.Мислите дека би чекале Јуве до лето да го доведат Рафиња а до тогаш да се стават на ризик да изиграат цела сезона со оваа одбрана?Без да сменат ништо?
abe da za srtimovite ne ni begaat ke ima mn nerozi za toa :mad: pak ke se nervirame inace ee ova mediumive za da zemaat poveke zainteresiranost utre ocekuvam 3 4 paricina

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
So tommorow we will be nervous again :D
Леле уште од сега ме фаќа нервоза со ова стримовиве, да се надеваме дека ќе немаме проблеми како со Макаби.
А за составот би сакал да биде истиот со тоа што Трез ќе иде на клупа а на негово место Амаури и 0-4 не им бега на црно белите од Сиена.

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
So tommorow we will be nervous again :D
Леле уште од сега ме фаќа нервоза со ова стримовиве, да се надеваме дека ќе немаме проблеми како со Макаби.
А за составот би сакал да биде истиот со тоа што Трез ќе иде на клупа а на негово место Амаури и 0-4 не им бега на црно белите од Сиена.
ke ima ima i toa kako se nadevam ke davaat na tv ili pak neznam so da recam mene limitov mi e pri kraj ke koci mn inace se nadevam ke gi izbere pravite 11 dusi ciro forza juve

Член од
3 август 2009
Мислења
417
Поени од реакции
56
Тоа е точно, дека Трезеге покажал огромно чувство за гол, давал голови од невозможни позиции, едноставно, тој е еден од најдобрите напаѓачи што го носеле дресот на Јувентус но тимот се прави според моменталните перформанси на играчот.Против Макаби, реално Трезеге не си ја исполни задачата, промаши од доста изгледни ситуации, ситуации кои во минатото му биле најдобра одлика, главно оружје за противничките голови. Голем придонес за тоа најверојатно си има операциите на колената што ги имаше Трезеге минатата сезона, а и конкуренцијата во нападот му е доста голема (Амаури, Јакинта, Дел Пиеро). На Трезеге му треба континуитет во натпреварите за да се врати во форма.

Сампдорија ја победи Болоња со 4-1, и моментално се наоѓа на чело на Сериа А но со натпревар повеќе.
Да, потполно си во право, но дали мислиш дека моменталните способности на Амаури и Јакинта се поголеми од сегашната форма на Трезеге??? Поготово кога се и двајцата заедно на теренот продуктивноста на нападот е минимална што е резултат од шутеви од неизградени позиции и симнување на топки од нога кога соиграчот е во подобра позиција итн... Не дека Трезеге е ''цвеќе'' и незнае да направи глупост во нападот( како 100%-те шанси со Макаби), но за некоја случајност тоа не се одразило на резултатот што за Амаури и за Јакинта можам слободно да кажам дека заради нивната неангажираност ни избегаа неколку бодови сезонава.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom