Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.994
Поени од реакции
5.610
Да, потполно си во право, но дали мислиш дека моменталните способности на Амаури и Јакинта се поголеми од сегашната форма на Трезеге??? Поготово кога се и двајцата заедно на теренот продуктивноста на нападот е минимална што е резултат од шутеви од неизградени позиции и симнување на топки од нога кога соиграчот е во подобра позиција итн... Не дека Трезеге е ''цвеќе'' и незнае да направи глупост во нападот( како 100%-те шанси со Макаби), но за некоја случајност тоа не се одразило на резултатот што за Амаури и за Јакинта можам слободно да кажам дека заради нивната неангажираност ни избегаа неколку бодови сезонава.
Во поглед на игра, Амаури е доста попродуктивен од Трезеге, знае да направи продор, технички е доста поподготвен од Трезеге, и затоа мислам дека треба да игра пред Трезеге кој е повеќе статичен и чека топка што може само со еден шут да ја смести во гол, а во минатото докажал дека има убиствено чувство за гол. Ако Амаури и Јакинта не функционираат, тогаш Трезеге не може да функционира со ниту еден од двајцата, можеби со Амаури, ако Амаури игра како втор напаѓач и му мести топки. Трезеге би бил идеален ако до себе го има Дел Пиеро, под услов да постигнува голови како што постигнуваше пред да замине на операција на колената.

Член од
10 јануари 2008
Мислења
723
Поени од реакции
24
Siena-Juventus domenica ore 15.00
Siena (4-3-1-2): Curci; Rosi, Terzi, Brandao, Del Grosso; Vergassola, Codrea, Ekdal; Jajalo; Calaiò, Maccarone. A disposizione: Pegolo, Garofalo, Rossi, Jaroliml, Genevier, Reginaldo, Paolucci.

Juventus (4-2-3-1)

Buffon

Grygera Legrottaglie Chiellini Grosso

Poulsen Felipe Melo

Camoranesi, Diego, Giovinco

Amauri

A diposizione: Manninger, Cannavaro, Caceres, Sissoko De Ceglie,Iaquinta, Trezeguet

da tuttosport

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Овај Екдал не беше наш коа сме го позајмиле паметен потез нека поигра во Сиена малце се надеваме нема да ни брцне гол :)

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Од кај сеа Григера прв тим оф море да не има некој имунитет Григера хаха дај нека се повреди 6 месеца денес.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Најверојатно пак со 4-2-3-1 ќе играме. Според Тутоспорт, ќе излеземе со оваа формација:

Buffon

Grygera Legrottaglie Chiellini Grosso

Poulsen Felipe Melo

Camoranesi, Diego, Giovinco

Amauri​

Чудно е тоа што Канаваро го нема во формацијава на местото на Легро, како што знаеме сите, веќе се опорави од повредата и се врати на терените уште пред недела дена... Друго чудно е тоа што Мело е во средината, а Сисоко го нема. Но, можеби Мело е комплетно опоравен од мини повредата против Макаби, па Чиро решава да му даде минутажа уште одпочетокот.

Изгледа неиграњето на Момо и Кана се должи на изјавата на Ферара дека ќе одмара неколку ѕвезди од тимот, а најверојатно станува збор за овие двајца...

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.994
Поени од реакции
5.610
Изгледа неиграњето на Момо и Кана се должи на изјавата на Ферара дека ќе одмара неколку ѕвезди од тимот, а најверојатно станува збор за овие двајца...
Во Среда е закажано наредното коло, густ распоред,а во Среда Јуве го очекува важен натпревар против Сампдорија во вонредното коло на Сериа А, и можеби токму таа е причината зошто Чиро одмара играчи.

Јуве мора да победи денеска.

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Ме изненадува што Јакинта и Трезеге не се во составот сеа дали го чува Јакинта или не е задоволен од него тоа незнам али битно Џовинко мора да игра денеска

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
____________Buffon____________________

_Grygera____ Legrottaglie_____ Chiellini_____ Molinaro

________Poulsen _____Melo _____De Ceglie

________________Diego_________________________

_____________Amauri______ Trezeguet___________

Според последните информации како што читам по форумиве на Јуве , Чиро ќе излезе со оваа формација. Воопшто не сум задоволен , и не чека уште еден Палермо. Полоша формација човек и неможе да извади. Десната страна ти е начисто отсечена со Григера и Поулсен, левата бетер со со Молинаро и Де Чеље. Нападот со Трезеге и Амаури не функционира. Единствена опасност ќе биде ДИего. Ако и нему не му биде денот готови сме. Незнам што да кажам .. ако навистина Чиро испадне со оваа формација тотално сум разочаран.

Со ваква формација и поставеност на постоечките играчи излегуваш да не изгубиш , а не да победиш

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
____________Buffon____________________

_Grygera____ Legrottaglie_____ Chiellini_____ Molinaro

________Poulsen _____Melo _____De Ceglie

________________Diego_________________________

_____________Amauri______ Trezeguet___________

Според последните информации како што читам по форумиве на Јуве , Чиро ќе излезе со оваа формација. Воопшто не сум задоволен , и не чека уште еден Палермо. Полоша формација човек и неможе да извади. Десната страна ти е начисто отсечена со Григера и Поулсен, левата бетер со со Молинаро и Де Чеље. Нападот со Трезеге и Амаури не функционира. Единствена опасност ќе биде ДИего. Ако и нему не му биде денот готови сме. Незнам што да кажам .. ако навистина Чиро испадне со оваа формација тотално сум разочаран.

Со ваква формација и поставеност на постоечките играчи излегуваш да не изгубиш , а не да победиш
аууу не ми се свига оваа формација боље е онаа горната макар и со еден напагач.Дали Чиро делува малце загубен или незнам што гледа во формацијава.Играчите што ги болдирав воопшто не треба да играат добро освен григера.Дали чиро мисли дека е оваа сигурна утакмица и ќе експериментира со составот не ми е јасен по малку се губи како раниери.Ни Џовинко го нема тука ццц.Ај се надевам дека грешиш и Чиро нема да излезе со оваа формација

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.994
Поени од реакции
5.610
  • 1
    Buffon Gianluigi
  • 21
    Grygera Zdenek
  • 33
    Legrottaglie Nicola
  • 3
    Chiellini Giorgio
  • 28
    Molinaro Cristian
  • 18
    Poulsen Christian
  • 4
    Melo Felipe
  • 29
    De Ceglie Paolo
  • 28
    Diego
  • 11
    Amauri Carvalho
  • 17
    Trezeguet David
Овие се стартните 11 за натпреварот со Сиена. Јакинта го нема ниту во замените.

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
  • 1
    Buffon Gianluigi
  • 21
    Grygera Zdenek
  • 33
    Legrottaglie Nicola
  • 3
    Chiellini Giorgio
  • 28
    Molinaro Cristian
  • 18
    Poulsen Christian
  • 4
    Melo Felipe
  • 29
    De Ceglie Paolo
  • 28
    Diego
  • 11
    Amauri Carvalho
  • 17
    Trezeguet David
Господ нека ни е напомош :pop:

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
  • 1
    Buffon Gianluigi
  • 21
    Grygera Zdenek
  • 33
    Legrottaglie Nicola
  • 3
    Chiellini Giorgio
  • 28
    Molinaro Cristian
  • 18
    Poulsen Christian
  • 4
    Melo Felipe
  • 29
    De Ceglie Paolo
  • 28
    Diego
  • 11
    Amauri Carvalho
  • 17
    Trezeguet David
Според некои информации, Јакинта се пожалил на мала повреда. Не знам дали е вистина, можеби Чиро сака да го одмори за против Сампдорија.

А формацијава... Ај нема да коментирам многу. Ќе кажам само дека ме плаши нашата лева страна како целина, и во средина и назад...

Со среќа нека ни е денеска, очекувам победа во секој случај.

:скрстопрст:

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Според некои информации, Јакинта се пожалил на мала повреда. Не знам дали е вистина, можеби Чиро сака да го одмори за против Сампдорија.

А формацијава... Ај нема да коментирам многу. Ќе кажам само дека ме плаши нашата лева страна како целина, и во средина и назад...

Со среќа нека ни е денеска, очекувам победа во секој случај.

:скрстопрст:
Мене повеќе ме плаши десната, на левата Молинаро и Де чеље можеби ќе изиграат нешто , али што ќе изиграат Григера и Поулсен. ПОулсен е на погрешно место во формацијата ... а за Григера не трошам зборови.

С

сашенко

Гостин
  • 1
    Buffon Gianluigi
  • 21
    Grygera Zdenek
  • 33
    Legrottaglie Nicola
  • 3
    Chiellini Giorgio
  • 28
    Molinaro Cristian
  • 18
    Poulsen Christian
  • 4
    Melo Felipe
  • 29
    De Ceglie Paolo
  • 28
    Diego
  • 11
    Amauri Carvalho
  • 17
    Trezeguet David

Најверојатно сака да ги одмара играчите па игра вака ина4е не гледам една реална при4ина зошто би играл вака.можеби ке беше подобро да почнеше со касерас и со канаваро па да ги извадеше да одмараат отколку вака.Ама Чиро си знае.Се надевам нема кикс некој денес да направиме.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Мене повеќе ме плаши десната, на левата Молинаро и Де чеље можеби ќе изиграат нешто , али што ќе изиграат Григера и Поулсен. ПОулсен е на погрешно место во формацијата ... а за Григера не трошам зборови.
Кога ќе размислам добро, можеби до негде си во право. Меѓутоа, Поулсен е подобар од Де Чеље во дефанзива, затоа и дадов мала предност на десната страна, а Де Чеље не игра на неговата природна позиција...

Ќе видиме дали ќе биде успешна формацијава. Но едно е сигурно, Чиро си игра со оган вадејќи ваква средина...

Со среќа, идам пред ТВ (на Супер Спорт 2 ја гледам, да нема дополнителни прашања.. :)).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom