Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 август 2009
Мислења
417
Поени од реакции
56
ајде малце сликици

Grande Ciro

сите голови на Ферара во дресот на јуве

еве го Тимче:):)

Го памтам како играч беше супер се надевам дека и како тренер ке се докаже Ферара. Ги видов головите и се потсетив на некои посебно тој против милан беше гром иначе супер сликици :helou:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.323
Поени од реакции
5.998
Валдано, спортскиот директор на Реал Мадрид изјави дека Јувентус ќе биде многу конкурентен наредната сезона:

"Juventus are very competitive, combining youth with experience, technique with masterful tactics, individual talent with physical performance. It is a very well built squad," Valdano told Tuttosport.
Јувентус се многу конкурентни, комбинација на младост со искуство, техника со маестрални тактики, индивидуален талент со физички перформанси. Тоа е мноу добро изграден состав“ изјави Валдано за Тутоспорт..линк

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.323
Поени од реакции
5.998
Се јави и Маестро Марчело Липи со свој став за Чиро Ферара:

Ciro has intelligence, charisma and ability to pull out the best from others.
When the train Juve, I said to Ferrara and Montero to coach the defense for half an hour and I worked in midfield and attack '
„Чиро има интелегенција, харизма и дарба да го извлече најдоброто од другите..Кога бев тренер на Јуве, им велев на Ферара и Монтеро да ја тренираат одбраната за час и половина и јас тоа време го работев со средината и нападот“линк

Нормално е Липи да има пофални зборови за својот ученик, и неговото мислење високо се цени во редовите на Јувентус..

A во медиумите има вести дека претставници на Бари вечер или утре наутро ќе пристигнеле во Торино за да достават понуда до Серџо Алмирон..

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.354
Поени од реакции
2.248
Се јави и Маестро Марчело Липи со свој став за Чиро Ферара:

„Чиро има интелегенција, харизма и дарба да го извлече најдоброто од другите..Кога бев тренер на Јуве, им велев на Ферара и Монтеро да ја тренираат одбраната за час и половина и јас тоа време го работев со средината и нападот“линк

Нормално е Липи да има пофални зборови за својот ученик, и неговото мислење високо се цени во редовите на Јувентус..

A во медиумите има вести дека претставници на Бари вечер или утре наутро ќе пристигнеле во Торино за да достават понуда до Серџо Алмирон..
Колку е можно да лапниме од Алмирон?
Или само на позајмица?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.323
Поени од реакции
5.998
1-2 М ништо повеке :toe:
Мислам дека под 4 милиони нема да биде продаден Алмирон..Јуве го платија 10 милиони, а Алмирон во Бари најверојатно ќе биде на позајмица...

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Мислам дека под 4 милиони нема да биде продаден Алмирон..Јуве го платија 10 милиони, а Алмирон во Бари најверојатно ќе биде на позајмица...
Па нема да е лошо 4 М супер ке е :vozbud:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.247
Поени од реакции
8.159
Алмирон и онака би бил вишок во средината на Јуве, па вака е најдобро за него, да си ја побара среќата во друг клуб.

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Како што прочитав на векиасињора презентацијата на Касерес ( а со тоа и официјализирање на трансферот ) ќе биде утре во 16:30.

Член од
3 август 2009
Мислења
417
Поени од реакции
56

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.323
Поени од реакции
5.998
Јувентус денеска го одржа првиот тренинг после враќањето на тимот во Торино..Диего извршил испитување на истегнатиот мускул и полека ќе тренира оваа недела, а се очекува од Понеделник да се врати на тренинзи со остатокот на тимот, а Момо Сисоко утре ќе има рендген снимки, и ќе го посети клубскиот лекар, за да се утврди натамошната терапија на неговата повреда..Утре Јуве ќе има 2 тренинзи, а во Петок вечер е натпреварот меѓу Јуве и Виљареал..линк

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Џовинко не е импресиониран од Диего

Младиот фудбалер на Јувентус Себастиан Џовинко изјави дека новото засилување Диего нема да влијае на неговата игра и амбиција да се наметне за првиот тим.
Неговото доаѓање апсолутно ништо не промени кај мене.Не сум заинтересиран што зборуваат луѓето за мене.Ако сакаат да ме нарекуваат “вториот Диего„ не ми значи ништо.За мене е најважно да ја стекнам довербата на тренерот и да бидам континуирано активен на теренот.Во тандем со Диего мислам дека ќе дејствуваме одлично “ѓаволски„ на стадионите“-објасни како размислува големата надеж на италијанскиот фудбал.

Според медиумите во Италија, доаѓањето на бразилецот во редовите на “старата дама„ може да влијае на минутажата на Џовинко.Тој најверојатно ќе биде меѓу резервите.

Одбраната е најслаб дел на Јувентус

Саки се сомнева во искусните дефанзивци на торинскиот клуб
Поранешниот тренер на Милан и селектор на италијанската репрезентација Ариго Саки тврди дека Јувентус би можел да не ја освои шампионската титула во Сериа А поради недостигот од разбирање меѓу стоперите Џорџо Киелини и Фабио Канаваро.
Најтрофејниот италијански клуб со големи амбиции ја очекува новата сезона во која се надева на прекин на доминацијата на Интер, но и враќање на шампионската позиција на која Јувентус не бил од скандалот Калчополи.
За оваа цел торинскиот клуб донесе четири квалитетни засилувања меѓу кои Фабио Канаваро од Реал Мадрид и Диего од Вердер.
Јувентус игра одлично под водство на млад тренер како Ферара.Добро сработија и на трансфер-пазарот. Единствениот сомнеж е како ќе се согласуваат Киелини и Канаваро бидејќи двајцата имаат исти квалитети, што значи дека не се надополнуваат.Ферара направи добар прогрес во играта,но сето тоа може да му падне во вода ако не успее да ја подобри одбраната“, смета Саки.
И покрај проценките на искусниот стручњак,Киелини и Канаваро имаа добар настап на Турнирот на мирот во Шпанија каде Јувентус прими само еден гол и тоа од пенал против Реал Мадрид во полуфиналето.:vozbud:

Кој состав ви се допага за оваа сезона?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom