Факултет, мака моја!!!

D

drle

Гостин
Зошто за студентите кои си ги земаат предметите со ред ЕКТС си чини. Е сега без љутење ама ако сакаш да го "прчиш"/"си ја ладиш" тогаш настануват вакви срања, односно излегваат аномалиите на системот на виделина. Јас на пример сум презадоволен од ЕКТС системот, врти како сакаш, важно е да ги имаш потребните поени за да дипломираш, а башка не можи поради некој предмет да ја пропуштиш цела година, можи само да презапишуваш предмети односно тие што ти се по мерак да ги положиш одма, а другите кога ќе ти е згодно.:smir:

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Зошто за студентите кои си ги земаат предметите со ред ЕКТС си чини. Е сега без љутење ама ако сакаш да го "прчиш"/"си ја ладиш" тогаш настануват вакви срања, односно излегваат аномалиите на системот на виделина. Јас на пример сум презадоволен од ЕКТС системот, врти како сакаш, важно е да ги имаш потребните поени за да дипломираш, а башка не можи поради некој предмет да ја пропуштиш цела година, можи само да презапишуваш предмети односно тие што ти се по мерак да ги положиш одма, а другите кога ќе ти е згодно.:smir:
Апсолутно си во право. Јас не сум имал такви посериозни проблеми, освен некои помали со доцнење во запишување поени и тоа што сум чекал професор 2-3 дена по ред да си земам оценка. Поминаа 3 години, еве ја четврта, ЕКТС нормално има недостатоци, ама ако си навремен и редовно си ги полозуваш испитите, нема некој особен проблем.

Член од
4 август 2008
Мислења
48
Поени од реакции
0
Значи сепак има аномалии.. Бог да чува.. Чим постојат тие аномалии јебига некој мора да ги папа.. Да беше се како што треба, немаше воопшто за ништо да се дешаваа вакви глупости..
И не е муабетот за презапишување на предметот.. туку годината, зошто тој семестар, ете така успев само услов да фатам.. И не е проблем ако се неколку дена чекање за да се внесат поените.. цел месец отиде.. а со тоа и последната сесија за тој семестар.. и со тоа губам цела година..
Но не по моја вина.. како што си е за услов ти требаат одреден број на кредити, кој јас ете си ги имав.. и имав право да си продолжам понатаму, ако некој си ја сфаќаше посериозно работата..
Си учев си полагав.. си положив.. И го јадев поради страшна неодговорност..
И да се разбереме не сум против ЕКТС системот, сум против АНОМАЛИИТЕ!!! Кој секогаш ги осеќаат барем 1 од 100 студенти ...

Kajgana Shop

На врв Bottom