Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
За многу работи ФИНКИ се поефикасни и побрзи од ФЕИТ така да не треба да им замериме , сепак ФИНКИ има 3 пати повеќе кандидати, иако приавувањето беше електронско документите треба да се обработат (проверат):cool:
До лани ФЕИТ имаше дупло повеќе и од ФИНКИ па најчесто за 2 дена излегуваа тие списоци.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
И да го напрат списокот денес и на 22 исто ти се фаќа знајш колку поени имаш во секој случај. Плус ке бидиш спремен ако треба да дајш приговор ако ти имаат нешто згрешено

Член од
16 февруари 2008
Мислења
27
Поени од реакции
5
Сепак не остануваат многу слободни места за вториот уписен , евентуално некое местенце во Компјутерска Едукација (КЕ) и 20ина места со кофинансирање во останатите
Сите што ги познавам, а се пријавиле на факултетов, компјутерска едукација го ставиле како последен избор, не верувам дека е многу поразлично и кај вас. Иначе годинава очекувам битката да биде кај компјутерски науки и инженерство (КНИ) , информатика и компјутерско инженерство (ИКИ) и Примена на е-технологии... Со среќа на сите, сите нека не примат кај што сакаме :)

S

StormRage

Гостин
580 упм... се е пополнето бе државните... океј скоро... резултати кога излегват да видам какви ми се шансите на кни...

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Леле заебаваат со резултатите !!! Мислам видов негде дури во 14 h ке ги постирале

Член од
21 октомври 2007
Мислења
96
Поени од реакции
13
на нет резултати нема ,
некој од СК дали има проверено на огласна на факултет ?

Г

Грејвдигер

Гостин
580 упм... се е пополнето бе државните... океј скоро... резултати кога излегват да видам какви ми се шансите на кни...
Треба денес да има листа на пријавени и на која насока се, но дали ќе излезе на интернет ќе видиме.
А за КНИ многу тешко... на многумина им е примарна насока.

S

StormRage

Гостин
Треба денес да има листа на пријавени и на која насока се, но дали ќе излезе на интернет ќе видиме.
А за КНИ многу тешко... на многумина им е примарна насока.
да бе гимназијалци чуле за кни... кни има најмногу ко шо глеам али се ќе е фул... избројав преку 150-160 и то не довршив броење...

Г

Грејвдигер

Гостин
да бе гимназијалци чуле за кни... кни има најмногу ко шо глеам али се ќе е фул... избројав преку 150-160 и то не довршив броење...
КНИ јас не ги ни броев. :)
На Мрежи има 51 слободно место, на ЕТ 74 слободни... ама тоа е од тие што тие две насоки им се како примарни, сигурно ќе се намалат... а можда и пополнат целосно кога ќе биде финалната листа.

S

StormRage

Гостин
КНИ јас не ги ни броев. :)
На Мрежи има 51 слободно место, на ЕТ 74 слободни... ама тоа е од тие што тие две насоки им се како примарни, сигурно ќе се намалат... а можда и пополнат целосно кога ќе биде финалната листа.
да ајде мрежи... али ЕТ е срање бе... КНИ ми глеаше понормален сеа останав со к*рот враце, иако се надевам дека многу ќе ги одбијат поради шо глеам има и со по 40-45 поени... можда и јас не сум нешо пубав ама би требало да иам околу 70...
нишо чудно КНИ да се пополни па после кој крај да го фатам не знам...

Член од
27 април 2009
Мислења
217
Поени од реакции
13
да ајде мрежи... али ЕТ е срање бе... КНИ ми глеаше понормален сеа останав со к*рот враце, иако се надевам дека многу ќе ги одбијат поради шо глеам има и со по 40-45 поени... можда и јас не сум нешо пубав ама би требало да иам околу 70...
нишо чудно КНИ да се пополни па после кој крај да го фатам не знам...
На КНИ има околу 240 кандидати ,ќе биде интересно :D

S

StormRage

Гостин
Глеам ама... и ќоро и сакато имаат подаено ваму... видов неколку имиња познати леее се чудев...

pAnDa`

Original..
Член од
5 ноември 2009
Мислења
578
Поени од реакции
35
Како што гледам вака најмногу има на КНИ, а незнам зошто дали пак во КНИ гледат најперспектива или сл.. На овие што се од ПМФ пренесени нема многу веројатно затоа што децата сакаат да студираат баш на ФИНКИ па затоа и на смеровите од ФИНКИ овие новите студиски програми има најмногу пред се на КНИ..

Член од
21 октомври 2007
Мислења
96
Поени од реакции
13
Влегов на МТ , мислам дека таму има околу 40 места , ама ако се земи во предвид дека тука ќе влегуваат ( до 135 ) и оние на кој им е втор избор не знам дали ќе има слободни места за втор уписен.
Им честитам на сите што се примени , се гледаме септември.

Kajgana Shop

На врв Bottom