Факултет за Електротехника и информациски технологии

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Значи од прва год само Математика 2 ми остана неположен и сега бидејки сум на ТК од IV семестар за сите предмети предуслов ми е да ми биде положен Математика 2. Е сега како иде тоа со молба да можам да ги слушам предметите од IV семестар? Се на се 33 кредити ми се предметите па барем тој услов го исполнувам.

*Slash*

Comfortably Numb
Член од
31 јули 2008
Мислења
760
Поени од реакции
1.208
Дали има некој расположен постар колега/колешка од КСИА да пише збор-два околу изборните предмети во VI семестар? ;)

BoogieMan

#%$!
Член од
24 август 2006
Мислења
364
Поени од реакции
19
Некој да препорача изборен за ИКИ 6ти семестар? Се мислам меѓу податочно рударење, анализа на податоци, кориснички интерфејси и е-комерција (наводно се учело нешо со .NET у ова....)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Слуша ли некој КА да ми каже дали има услов предметов? :)

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Слуша ли некој КА да ми каже дали има услов предметов? :)
За ИКИ мислам дека услов е ЛКДА.
--- надополнето: 26 јануари 2012 во 22:32 ---
Некој да препорача изборен за ИКИ 6ти семестар? Се мислам меѓу податочно рударење, анализа на податоци, кориснички интерфејси и е-комерција (наводно се учело нешо со .NET у ова....)
Кориснички интерфејси е мошне фин предмет, се учи WPF (XAML + Visual C#) и jQuery.
За другите не знам.

BoogieMan

#%$!
Член од
24 август 2006
Мислења
364
Поени од реакции
19
Кориснички интерфејси е мошне фин предмет, се учи WPF (XAML + Visual C#) и jQuery.
За другите не знам.
Има таква обавезна семинарска, до фиксен датум у јуни? (као секој друг предмет кај Лошковска)

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.263
Поени од реакции
2.260
За 4 семестар за ИКИ изборни предмети треба да бирам и би ми биле од помош важи збор два за овие 4 предмети, бидејќи помеѓу нив се мислам:

Компјутерски комоненти и периферии
Надежност на системи
Комуникациони технологии
Визуелно програмирање

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Има таква обавезна семинарска, до фиксен датум у јуни? (као секој друг предмет кај Лошковска)
Како што ти кажа колегата shadow, има. Можеш во било која сесија да ја предадеш, само ќе треба да го пријавиш предметот за таа сесија.

Член од
26 јануари 2012
Мислења
172
Поени од реакции
430
Јас не најдов посоодветна тема, ама сакам да поставам едно прашање. Доколку има некој да ми одговори (ќе може и во порака, ќе бидам благодарна). :)
4-та година сум на е-бизнис, и планирам да запишам постдипломски на електро, проектен менаџмент, па дур не се одлучам (иако има време) сакам да слушам разни искуства поврзани со овој смер.
Ја разгледав студиската програма, но така не можам нешто многу, многу да заклучам.
Дали од другите факлутети лесно се снашле?
Дали задолжителните и изборните предмети се многу тешки?
Дали и какво предзнаење треба да се има? и сл.
Тенкју. :)

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Луѓе, што изборен да се зема ТК 4ти семестар? :)
Па според анкетата во ТК групата на фејсбук, испаѓа дека Компјутерски Архитектури е најпопуларен. Ама добро би било и мислење тука да се даде од постари колеги.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Не ми се разјасни уште една работа. Зошто бирате предмети кои што се "популарни" и лесно се поминуваат? Зошто не си запишете нешто што најмногу го привлекува вашето внимание?
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 18:28 ---
Иначе Благоја е сосем океј, не знам зошто до толку го хејтате..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Јас не најдов посоодветна тема, ама сакам да поставам едно прашање. Доколку има некој да ми одговори (ќе може и во порака, ќе бидам благодарна). :)
4-та година сум на е-бизнис, и планирам да запишам постдипломски на електро, проектен менаџмент, па дур не се одлучам (иако има време) сакам да слушам разни искуства поврзани со овој смер.
Ја разгледав студиската програма, но така не можам нешто многу, многу да заклучам.
Дали од другите факлутети лесно се снашле?
Дали задолжителните и изборните предмети се многу тешки?
Дали и какво предзнаење треба да се има? и сл.
Тенкју. :)
Мислев дека никогаш нема да прочитам вакво нешто :S

Kajgana Shop

На врв Bottom