Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Ако толку детално сакаш мое мислење : Повеќето се жалат дека некогаш закочува сликата , спомнато ми е и прегорување на некој дел внатре, првата година ке биде добар а потоа...
според тебе , ако ти чини таков да си земиш,не слушај ме мене и прави што ке правиш :salut:

--- надополнето ---

Добро погоди..да не си видовит или нешто? :pos2:
Сигурен сум дека се работи за лоша пратка на некои модели на монитори на BenQ.:) BenQ се сериозен производител и си ја знаат работата.

DreamCoder

По потрага на совршенство :)
Член од
15 ноември 2009
Мислења
77
Поени од реакции
9
Сигурен сум дека се работи за лоша пратка на некои модели на монитори на BenQ.
можно е и тоа..не велам не..само , доколку си сигурен дека се добра фирма требаше да кажеш порано :P
Поздрав

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
можно е и тоа..не велам не..само , доколку си сигурен дека се добра фирма требаше да кажеш порано :P
Поздрав
Позз :) Дека се добра фирма нема сомнеж, на рамниште се на LG, Panasonic и компанија.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Не се добра него се најдобар избор за парите, подбори се од сите во тн класата, поумерени (реални) бои имаат, по реален приказ и постабилeн контраст. Додека пак за ова Драган што збори можам да кажам само дека е класичен рекла казала муабет од маало за мали деца. Така да земи си BenQ и не се замарај со рандом измишљотини кога на нет имаш толку докази за квалитетот на BenQ.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
На нет читав дека custom кулерите кај GTX460 од Palit не чинеле?
Незнам за тоа, тој сегмент на карти не ме интересира посебно, бараше информација му ја дадов, за кулерот искрено незнам но не верувам дека не чини..можда работи малце по бучно или грее повеќе или пак нешто слично.. а дека ќе имаш проблеми не верувам. Дури и да има проблеми може со нанесување на нова термална паста да ги реши :)

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Незнам за тоа, тој сегмент на карти не ме интересира посебно, бараше информација му ја дадов, за кулерот искрено незнам но не верувам дека не чини..можда работи малце по бучно или грее повеќе или пак нешто слично.. а дека ќе имаш проблеми не верувам. Дури и да има проблеми може со нанесување на нова термална паста да ги реши :)
Изгледа дека имало проблеми претежно кај Sonic верзиите, сега видов, и требало да се апдејтува BIOSот, така да пошто тоа е обична верзија може нема да му прави проблеми. :)

Член од
14 ноември 2010
Мислења
708
Поени од реакции
140
Вака планирам да го појачам пц-во...поконкретно да му ставам нова матична и процесор...процесорот 4 или 5 јадрен...а ако може матичната да поддржува и ddr2, ако не ќе се снабдиме и со dd3 ако треба...значи ме интересира кои модели би ми ги препорачале, од каде би ги земал и колку би ме коштало
Фала однапред :smir:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Вака планирам да го појачам пц-во...поконкретно да му ставам нова матична и процесор...процесорот 4 или 5 јадрен...а ако може матичната да поддржува и ddr2, ако не ќе се снабдиме и со dd3 ако треба...значи ме интересира кои модели би ми ги препорачале, од каде би ги земал и колку би ме коштало
Буџет?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Многу поевтино и поисплатливо ти е да си земеш матична со DDR3 и еден Intel i3 процесор со 2 плочки од по 2GB DDR3. Се комплет можеш да најдеш за околу 200-250 евра.

И ако најдеш 5 јадрен процесор, кажи и јас да земам еден :)

Член од
14 ноември 2010
Мислења
708
Поени од реакции
140
Хм...многу пари, не очекував толку ..сепак фала за информациите :)

Kajgana Shop

На врв Bottom