Фазли Велиу: Македонија е премала за делба!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Fazli Veliu po kritikite shto se objavija vo javnosta za negovata kniga vo koja toj opishuva deka vojnata shto ja vodele teroristite bila za teritorii,izleze so izjava deka sega taa ideja bila minato i deka Makedonija bila premala za da se deli.
-Najverojatno e deka ovoj pat toj razmisluva da ja zeme cela Makedonija,ili barem vo deneshnite granici.Koga moze cela zoshto bi ja baral polovina?Toa e logicki zarem ne?

Wolf Pack

ThE ChieF
Член од
24 јули 2005
Мислења
783
Поени од реакции
5
Нека повели умниот, нека има два газа и нека појде у Велес, Струмица...ќе му дадат лебот убаво.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Фазли Велиу?

Најголемото од сите зла, Ахмети е "злато" во споредба со него!

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Wolf Pack напиша:
Нека повели умниот, нека има два газа и нека појде у Велес, Струмица...ќе му дадат лебот убаво.
Источна Македонија, Скопје и дел од западна Македонија беа во длабок зимски сон кога најмногу и требаа на Македонија (западна)

Сепак, не е убаво кога мечката игра во туѓ двор

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Повеќе од полојна доброволци и резервисти беа од источна и централна Македонија. Скопјани си го прчеа, а гоолем дел од западна избега на кафе во блу кафе мсто да се бори. Имаше и такви, ама повеќето беа за резил.

Член од
4 септември 2005
Мислења
168
Поени од реакции
1
Ne znam dali ovoj covek tropa gluposti ili istini, ili pa ponekogash ne ni se veruva istinata, no ako i doshlo na DUI-ovca da tropa neshto, prv e Veliu da tropa ... gluposti. Ili istini.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Vreme e da se "degradira" LuBco Georgievski,barem spored pishuvanjeto na nekoi mediumi i spored Albanskata TV Alsat.Se odi na varjantata deka ne samo Fazli Veliu koj patem se premisli i saka da ja "zeme" cela Makedonija, tuku i negoviot vnuk A.A. denovive "frcat" so izjavi kako Georgievski im ponudil podelba na Makedonija,koja tie sakale da ja "lapnat" cela.Prilogot sledi:
Поранешниот албански министер за надворешни работи, Паскал Миљо, во интервју за телевизијата Алсат јавно потврди дека во 2001 година од тогашниот македонски премиер Љупчо Георгиевски до неговата Влада стигнал директен предлог за поделба на Македонија и размена на територии. „Планот за поделба на Македонија не успеа затоа што Албанија кажа не на поделбата“, тврди Миљо. Неговата приказна за телевизијата ја потврдува и тогашниот претседател на Комисијата за надворешни работи во албанското Собрание, Сабри Годо кој, исто така, наведува дека таков предлог пристигнал од Скопје. Миљо во интервјуто ги потврдува наводите на лидерот на ДУИ, Али Ахмети, кој претходно во разговорот за истата телевизија изјави дека Георгиевски во 2001 година му нудел не само „етничка поделба на Македонија туку и менување на границите во регионот“

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Fazli Veliu:Makedonija e premala za delba!

ABC напиша:
.
-Najverojatno e deka ovoj pat toj razmisluva da ja zeme cela Makedonija,ili barem vo deneshnite granici.Koga moze cela zoshto bi ja baral polovina?Toa e logicki zarem ne?

Леле како знаете да шпекулирате. Од каде знаеш дека “најверојатно“ сакал тоа да каже?

Зошто со вакви шпекулации да се поттикнува омраза?

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Абе љубчо е будала шо јавно излезе со таква изјава за поделба, а бране е паметен и потајно спрема поделба иста му е политиката. Да не ве лажи надворешноста, па видете каква автономија имат Албанците во општините кај шо се мнозинство, свој универзитет си имат, локална власт своја, следно изглеа здраство ќе му дат самостојно и малце по малце ќе ја напрајме Македонија конфедерација ќе си преминат општините во канони и ете како ќе се подели Македонија. Зошто се поделија така општините со регионалната поделба, абе ништо не е случајно.

П.С.
Абе можат цела Македонија да ја земат ама тешко дека Битола ќе влезат.

Памтите шо ги снајде шпоните во Битола, ни куќа ни дуќан му остана.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Sindikat напиша:
свој универзитет си имат, локална власт своја, следно изглеа здраство ќе му дат самостојно

Универзитет имаат свој (т.е. свој образовен објект, на свој јазик) исто како што Македонците можат да си отворат школи на свој јазик во дијаспората. Секкој треба да има право да се школува на свој јазик. И впрочем, никој не спречува Македонец да се запише на нивниот универзитет.

Процентот на Македонци, Албанци, Роми, Срби... во одредена општина диригира колку процентуално ке бидат застапени Македонци, Албанци, Роми, Срби во локалната власт во одредената општина.

Не мислам дека некоја етничка заедница има потреба од самостојно здравство. Ирелевантно е на која етничка група и припаѓаш ако си болен. Единствено во здравствените (државни) институции во одредената општина се следи процентуалната застапеност на етникумите соодветно со процентот на одредениот етникум во општината.

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120

yin yang напиша:
Mлада партизанке. Дали ти сметаш дека Фазли (не)доволно придонел да ја предизвика нашата омраза?
Дали Фазли пред неполни две години на некоја си годишнина во Кондово најави обединување на албаниците во една држава, за подоцна да се вади дека мислел на духовно обединување?

Запрашај се убаво кој кого мрази

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32

gerard напиша:
yin yang напиша:
Mлада партизанке. Дали ти сметаш дека Фазли (не)доволно придонел да ја предизвика нашата омраза?
Дали Фазли пред неполни две години на некоја си годишнина во Кондово најави обединување на албаниците во една држава, за подоцна да се вади дека мислел на духовно обединување?

Запрашај се убаво кој кого мрази

Ајде постојано ќе се навраќаме на работи кои поминале и ќе инсинуираме што некој сакал да каже (иако таа инсинуација најверојатно нема никаква врска со вистината) и со тоа ќе ја храниме и одржуваме во живот омразата

Пример е предпоставката во уводниот пост на темава.

Едно просто прашање? Сакате соживот или не?

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Соживот не е можен

Постојано се навраќаме? Па ако не приметуваш за истата персона се работи, јас не вадам изјави од некој си друг па да искорисам како прилог
Се работи за човек кој моментално ја владее Македонија

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
gerard напиша:
Соживот не е можен

Постојано се навраќаме? Па ако не приметуваш за истата персона се работи, јас не вадам изјави од некој си друг па да искорисам како прилог
Се работи за човек кој моментално ја владее Македонија

Соживот не е сакан, а не не е можен. Има разлика.

Господинит АБЦ се труди да ни појасни дека Велиу со изјавата „Македонија е премала за делење“ сакал всушност да каже „Ке ја земеме цела Македонија“ :!: :!: :?: :?: :?: :?: :?:

Пази молим те. Да не му е во главата на Велиу. Како може одредена изјава на некој да се преврти сосема наопаку.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Македонците можат да си отворат школи на свој јазик во дијаспората. Секкој треба да има право да се школува на свој јазик. И впрочем, никој не спречува Македонец да се запише на нивниот универзитет.
Да, можат Македонците да си отворат школа ама кој ќе ја финансира, и колку ќе биди призната. Дај еве ти пример за универзитет во било која држава кој го финансират граѓаните на таа држава и е признат како сите други во таа држава а се учи на туѓ јазик. Нема таков.
Ама не е проблемот околу тоа кој на кој јазик ќе учи. Има квота на универзитетот во Скопје за предавања на албански јазик таму може да се учи на албански. Проблемот е во тоа што некој албанец ќе си ја купи дипломата со пари а јас ќе учам за неа а ќе биде признаена исто како мојата. Сваќаш?

Kajgana Shop

На врв Bottom