Уште една финансиска криза?

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
Не има бе,како не нема?Само малкумина сме самокритични како мене.Уствари самокритичноста е доблест,иако многумина во земјава ја сметаат за мана,па им е страв да ја применуваат,особено доколку има партијски облик.Значи да се разбереме,јас не сум издаица туку прилично самокритичен член на ВМРО-ДПМНЕ,од неговото возобновување до денес.Останавме само неколку кој можат секому да му се испулат во очи,без разлика дали е,или не е,партиски определен,доследни на првобитната идеја за која впрочем и ја возобновивме ВМРО-ДПМНЕ.Верувај дека никој не е вечен,па ни ова раководство на ВМРО,доколку продолжат вака и тие ќе заминат на ѓубриштето од партиската историја,слично на нивните предходници.:toe:
П.С.-Инаку ВМРО е вистинска демократска опција,иако многупати има успони и падови,како и секоја друга партија.
neznam zosto ama IC ne mi licis na ovie prerodbenicive?
zboruvas za vozobnoveno vmro,de te molam pisi tocno za koj period
se odnesuva toa,dali za 1990 ,dali za 1998,dali za 2002 ,dali za 2006 god.
ili mozebi nekoj sosema drug period koj eve za zal jas ne go znam.

vozobnovuvanje na dpmne so clenovi koi predhodno i pripagale na druga politicka partija na primer DA na topurkovski,sdsm ,ldp i ostanata zbirstina jas za takvo vozobnovuvanje IC ne ni sakam da pravam muabet,i nikoj nemoze da me ubedi deka toa e dobro.
da mozam bi predlozila donesuvanje na zakon so koj ednostavno koga nekoj ke go bide izbran od glasacite da nema pravo da si ja menuva pripadnosta vo partijata,ednostavno clan si na dpmne ,te izbrale vo red,e po izvesno vreme nasakas veke da si clen na dpmne treba da si odis i na tvoe mesto da dojde sledniot od listata po broj na glasovi ,a tebe da ti prestane mandatot kako pratenik,a ne da se setas od partija vo partija SO EDINSTVENA CEL KO DA VISE

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
neznam zosto ama IC ne mi licis na ovie prerodbenicive?
zboruvas za vozobnoveno vmro,de te molam pisi tocno za koj period
se odnesuva toa,dali za 1990 ,dali za 1998,dali za 2002 ,dali za 2006 god.
ili mozebi nekoj sosema drug period koj eve za zal jas ne go znam.

vozobnovuvanje na dpmne so clenovi koi predhodno i pripagale na druga politicka partija na primer DA na topurkovski,sdsm ,ldp i ostanata zbirstina jas za takvo vozobnovuvanje IC ne ni sakam da pravam muabet,i nikoj nemoze da me ubedi deka toa e dobro.
da mozam bi predlozila donesuvanje na zakon so koj ednostavno koga nekoj ke go bide izbran od glasacite da nema pravo da si ja menuva pripadnosta vo partijata,ednostavno clan si na dpmne ,te izbrale vo red,e po izvesno vreme nasakas veke da si clen na dpmne treba da si odis i na tvoe mesto da dojde sledniot od listata po broj na glasovi ,a tebe da ti prestane mandatot kako pratenik,a ne da se setas od partija vo partija SO EDINSTVENA CEL KO DA VISE
Иако би било малку повеќе политички одколку економски,сепак морам да ти одговорам на ваквата “провокација“.ВМРО-ДПМНЕ е само едно и единствено,возобновено од 1990 па трае се досега,а ќе трае и одсега.
Многумина се истуркале во врвот на самата партија,ама на крајот се “покакале“,водени пред се од лични интереси и премногу желба за власт,речиси забораваат која е целта за постоење на истата таа ВМРО која ги воздигнала,верувајќи во нивните чесни намери.
Всушност партијата опстојува досега благодарение на луѓе кој не се “испотепаа“ само да станат некакви администратори или “глаучи“ во првиот ешалон,кој како што гледаме досега,повеќе прави штета одколку што придонесува,по само неколку години одкако го ставиле на некаква функција(секоја чест на исклучоци).

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Еве со наједноставни зборови кажано што и како е кризава...пред 12 години...и сте други економски кризи...enjoy...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Еве со наједноставни зборови кажано што и како е кризава...пред 12 години...и сте други економски кризи...enjoy...

Всушност истите Евреи како Ицке и ја создаваат секоја ваква или слична криза за да си имаат работа кога ќе му објаснуваат на светот што е,и како е,во било која криза.Ама луѓето веруваат,посебно доколку се многубројни Американци.:smir:

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Од каде Ајк (ицке хахахаа) евреин??? Знаеш кој е тој воопшто?
Да,бе тој ја створил кризата со магично стапче...:pos2:
Не ќе да има завршено економија...

Прво слушни го...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193

Прво слушни го...
Можеби мислиш дека е Македонец?Би се опкладил со тебе дека е она за што ти веруваш дека не е.Можеби истото го мислиш и за Ami Winehouse?
Kако на спотчево подолу со еден друг Давид,кој исто така е таков.:pos2::

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Што врска има некоја си грозна певаљка со Ајк и неговите ПРОГНОЗИ пред 12-13 години за ДЕНЕШНАВА економска криза?
Не ќе да е нашинец...Не ќе да е ни евреин...by the way...

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Што врска има некоја си грозна певаљка со Ајк и неговите ПРОГНОЗИ пред 12-13 години за ДЕНЕШНАВА економска криза?
Не ќе да е нашинец...Не ќе да е ни евреин...by the way...
евреин е ................т.е. му кажале дека е евреин, само не му спомнале дека е од македонските..:)
инаку ваквите прогнози за оние кои ги следат, ги има наоколу најмалку 30 години...........и никако да се остварат :) ....всушност тоа не е ни битно за нас, за нас некои други прогнози се катастрофално лоши...:)

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
Иако би било малку повеќе политички одколку економски,сепак морам да ти одговорам на ваквата “провокација“.ВМРО-ДПМНЕ е само едно и единствено,возобновено од 1990 па трае се досега,а ќе трае и одсега.
Многумина се истуркале во врвот на самата партија,ама на крајот се “покакале“,водени пред се од лични интереси и премногу желба за власт,речиси забораваат која е целта за постоење на истата таа ВМРО која ги воздигнала,верувајќи во нивните чесни намери.
Всушност партијата опстојува досега благодарение на луѓе кој не се “испотепаа“ само да станат некакви администратори или “глаучи“ во првиот ешалон,кој како што гледаме досега,повеќе прави штета одколку што придонесува,по само неколку години одкако го ставиле на некаква функција(секоја чест на исклучоци).
e sega mi e pojasno.
samo ke moram da te razocaram ,jas ne mislam deka e vozobnoveno 1990 i deka trae ,a isto taka ne se slozuvam deka i ponatamu ke trae.

po 2002 nema nisto od vmroto.dojdencite si se dojdenci.da ne me svatis pogresno i vo vladeenjeto od 1998 do 2002 mnogumina kako sto gi narekuvas glauci ja utnaa rabotata,no sepak postoese vmro,i toa takvo sto si ja znaese celta zaradi koja postoi,no od 2002 do denes ,a veruvam i ponatamu ke ostane samo KONTINUITET vo imeto na partijata ,i nisto poveke.za zal.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
евреин е ................т.е. му кажале дека е евреин, само не му спомнале дека е од македонските..:)
инаку ваквите прогнози за оние кои ги следат, ги има наоколу најмалку 30 години...........и никако да се остварат :) ....всушност тоа не е ни битно за нас, за нас некои други прогнози се катастрофално лоши...:)
Дали секој кој има име Дејвид е евреин...а тие евреите како што кажал некој во Берлин одамна наводно биле опасна раја и го дрмале светот...

Are you fuckin` kidding me...

Ајк има предвидено многу работи. Точно дека има прогнози ама имало и кризи од поодамна уште кога Џон Лоу почнал да издава хартија со потпис како платежно средство со покритие `жими мајка` и така ја почнал современата економија...пред 3 века...

За нас секоја прогноза е апокалиптична...нема чаре...

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376

Прво слушни го...
Овој Дејвид Ајк не само што не е Економист, туку е и ептен забеган. Мистик ли е, што ли е?
Пишува за теории на заговор, илуминати, вонземјани и слични ствари. Не е сериозен типов.:toe:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Овој Дејвид Ајк не само што не е Економист, туку е и ептен забеган. Мистик ли е, што ли е?
Пишува за теории на заговор, илуминати, вонземјани и слични ствари. Не е сериозен типов.:toe:
Прв пат го видов типот овде на форум и на темава, и ми звучи доста разумно, а тоа за вонземјани понелогично е човек да не верува во нивно постоење отколку да верува :toe:.

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Прв пат го видов типот овде на форум и на темава, и ми звучи доста разумно, а тоа за вонземјани понелогично е човек да не верува во нивно постоење отколку да верува :toe:.
Еве некои негови цитати (Дискутира за неговата книга, Најголемата тајна), па процени:

Pripadnici tih porodica postali su lideri i kraljevske familije u regionu tadašnjeg Bliskog i Srednjeg Istoka. To su hibridne familije nastale još ranije, kao resultat intervencije vanzemaljaca. O tome govori i "Stari Zavjet", koji je naravno samo jedan redigovani prepis mnogo starijih tekstova koji su govorili o tome kako su
"božji sinovi" održavali polne odnose sa "kćerima ljudi", i tako kreirali jednu hibridnu lozu koju su nazvali - Nefilim. Ako se vratimo malo na hebrejski jezik, "božji sinovi" su u stvari - "sinovi bogova". I kako vidimo u prevodu Biblije na engleski jezik, tj. "King James" verziju, riječ - "bogovi" je u stvari prevedena kao -"bog".
I kako je vrijeme prolazilo, te porodice su se selile, i na kraju postale britanska i evropska aristokratija i kraljevske familije. Njihovo neprestano međusobno ukrštanje nije bilo ni iz kakvog snobizma, nego iz nastojanja da se održi specifična genetska struktura.
Целото интервју(има уште многу забегани работи:nesvest:):
http://dzonson.files.wordpress.com/2009/05/najveca-tajna-intervju.pdf

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
И мене ми се чудни тие работи од Ајк околу рептилите...но тоа е второстепено...најдобро ја објаснува манипулацијата која се случува...и во економијата како и во други области...
Обично е така...кога ќе се спомене Ајк одма почнуваат - онај лудакот со рептилите...
Наместо да слушнат (или прочитаат бррррр....) за што се работи.Го исмејуваа со години.Скоро се што предвиде се оствари.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
e sega mi e pojasno.
samo ke moram da te razocaram ,jas ne mislam deka e vozobnoveno 1990 i deka trae ,a isto taka ne se slozuvam deka i ponatamu ke trae.
po 2002 nema nisto od vmroto.dojdencite si se dojdenci.da ne me svatis pogresno i vo vladeenjeto od 1998 do 2002 mnogumina kako sto gi narekuvas glauci ja utnaa rabotata,no sepak postoese vmro,i toa takvo sto si ja znaese celta zaradi koja postoi,no od 2002 do denes ,a veruvam i ponatamu ke ostane samo KONTINUITET vo imeto na partijata ,i nisto poveke.za zal.
Апсолутно не си во право,идеологијата на секоја партија се заснива на прием и потполнување со нови членови,без разлика за кој период се работи.Кај ВМРО-ДПМНЕ излезе вистински проблем зачленувањето и враќањето на постари членови кој партиципираа во други партии,па одкако таму не си ги остварија сопствените мегаломански интереси успеаа да се протнат во највисоките редови и во централниот комитет.
Многумина бевме категорично против ваквата појава,иако рака на срце не успеавме тоа да го спречиме,затоа што не бевме толку финансиски моќни како што беа примените старо-нови членови од друга партијска проминенција.Слично нешто се случува и во сите партии низ Македонија,тоа не е нешто ново и не е само во ВМРО-ДПМНЕ.Единствено што можам да гарантирам во овие моменти е дека сите тие ќе бидат казнети итоа во блиска иднина,како од самото членство кое има искрени и добри намери за самата партија,така и од граѓаните симпатизери на оваа идеологија,треба само малку стрпливост.Раката на правдата ќе ги стигне сите,без разлика дали биле вметнати преку ноќ во врвот на партијата па се огрешиле,или тоа го направиле одкако успеале да се протнат на повисока позиција,дали се некакво “лево сметало зад гол“ или председатели на самата партија.Нивните заслуги ќе се мерат помно од оние секогаш верни членови што единствено определуваат кој ќе биде упатен на пиедесталот или на ѓубриштето од историјата,нешто што не треба никому да биде сеедно,нели?:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom