Увоз на половни возила

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.046
Поени од реакции
1.540
opsto od kriva palanka ili za ovie konkretno e mislenjeto?
Site od Kriva Palanka od BG nosat vozila. Ali za razlika od drugi placovi niz MK,ovie od Kriva Palanka zasega imaat najzdravi vozila. Samo gledaj da nema problem so zamaec,drugoto ne e strasno. Imaat dobra opcia,plajkanje na rati,zamena za vozilo i taka natamu....

Член од
22 март 2024
Мислења
33
Поени од реакции
4
Дали некој би можел да каже колку би коштало царина за голф 5
2007
це о 2 - 148
1.9 тди
стандард опрема

Член од
7 април 2015
Мислења
2.806
Поени од реакции
1.711
Дали некој би можел да каже колку би коштало царина за голф 5
2007
це о 2 - 148
1.9 тди
стандард опрема
Зависи што влегува во стандардна опрема, дали има копчиња на волан, сончев покрив (sunroof), греење на седишта, двозонска клима кожени седишта итн.

Член од
22 март 2024
Мислења
33
Поени од реакции
4
Колку си сигурен во тоа што го пиша
Како израчуна?
Автоматски споено мислење:

Зависи што влегува во стандардна опрема, дали има копчиња на волан, сончев покрив (sunroof), греење на седишта, двозонска клима кожени седишта итн.
Има некое копче на волан
друго од тоа не

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.128
Поени од реакции
1.659
Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.046
Поени од реакции
1.540
Колку си сигурен во тоа што го пиша
Како израчуна?

Има некое копче на волан
друго од тоа не
Tolku plativ carina ko si idev od germania za vo mk. 1400 go kupiv 1700 davacki dur da se donesi bez gorivo vo cenata.

Член од
22 март 2024
Мислења
33
Поени од реакции
4
Плати си за точно и прецизно колку кошта

Ја видов страницата незнаев дали е точна и колку е точна на Ама не е официјална
Си ја користел ти ?

Tolku plativ carina ko si idev od germania za vo mk. 1400 go kupiv 1700 davacki dur da se donesi bez gorivo vo cenata.
Пред колку време тоа
и што кола

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.046
Поени од реакции
1.540
Ја видов страницата незнаев дали е точна и колку е точна на Ама не е официјална
Си ја користел ти ?

Пред колку време тоа
и што кола
Pred godinaipol golf 5 2.0tdi 2007

Член од
25 август 2011
Мислења
50
Поени од реакции
12
Zdravo ,sakam da uvezam Golf 6 plus od Germanija,Frankfurt ,od privaten sopstvenik. Ne mozam licno da ja zemam,najverojatno ke mi ja vozi covek sto raboti gore. Sto dokumenti osven kupoprodazen dogovor ,TUV treba da izvadam.Kade da go upatam prodavacot za EUR1 ako moze da mi sredi i izvozna deklaracija,i col tablici.Fala

Член од
17 јануари 2025
Мислења
1
Поени од реакции
2
Ke мора да најдеш прво фирма која ке сака да ти спреми документи за извоз. Ако купуваш поскапа кола, ке ти средат тие се, зашто на постари коли, да речеме 5+ години, тешко иде враќање на данок. Мора фирмата да ти потврди дека колата е VAT Reclaimable. Инаку, ако сакаш да идеш да ја видиш колата, па после да ја платиш, ке мора да почекаш неколку дена дур ти спремат документи за извоз, а тоа чини пари, хотел, храна етц. Во последно време, зачестуваат Германски фирми кои директно ти кажуваат дека не сакаат да продаваат коли на земји кои не се во ЕУ.

Со цол таблици, ке си ја донесеш колата до тука. На Хоргош ке побараш да ти удрат печат на документот кој потоа скениран ке го пратиш назад на фирмата во Германија, и тие ке ти ги пуштат парите тука во Македонија на сметка. Чувај го тој документ, затоа што тоа ти е всушност потеклото на парите, за да може да ти ги прокнижат.

Пријавуваш на Табановце дека колата е за увоз, и шпедиција на Табановце ке ти направи документи за да можеш да ја цариниш во градот кој ти е пишан во личната карта.
Доколку е возилото реимпорт од држава у држава или од плац/салон, наш мвр-интерпол и џандарите на технички бараат две фактури оригинални со печат и потпис односно потекло на возилото до салон(исто како што се купува недвижен имот). Проблем е што Италија, Германија, Белгија,Холандија и Словенија работат со електронска фактура и тешко да добиеш такво нешто. Јас заглавив од почеток на декемви 2024 и тешко дека ке добијам печатирана фактура и ке си се сликам со колата :) Електронската фактура иако ги содржи сите елементи како доказ дека е електронска кај нас не е признаена.
Ова им било тазе одлука после пиздариите со крадените коли што апсеа есента 2024

Член од
20 јануари 2018
Мислења
92
Поени од реакции
76
Здраво, Дали има некој искуство или би знаел која е процедурата кола увезена од Америка оцаринета и регистрирана во Мк. повторно да се врати во Америка. Колата била регистрирана во Америка на име на ист сопственик и е увезена на име на истиот сопственик во Македонија и сега ке се врака во Америка на истото име.

Kajgana Shop

На врв Bottom