Туѓите неуспеси

Gadfly Baba

Registered Loser
Член од
20 февруари 2007
Мислења
997
Поени од реакции
21
Kako covek koj se teshi so "MOZE I POLOSHO DA BIDE",tugite neuspesi se dobredojdena rabota.
Znaci se tesham,i toa mnogu, ama izbegavam da im go trijam od faca neuspehot,ponekad.
Dali e toa radi mnogute moi neuspesi,ili radi mnogute tugi uspesi,neznam,vazno,
NAJSLATKA 5ka,ili 10ka e taa koga si edinstven vo klasot,odelenieto,grupata :wink:

Член од
26 септември 2008
Мислења
25
Поени од реакции
2
Јас сум човек што ,што и да прави мисли дека не е доволно добро и секогаш знам дека можам подобро.. мрзлива сум си и си признавам дека со повеќе труд се би било поинаку.А во такви случаи само си викам во себе,добро де ете не си најкатастрофална има и бетер од тебе.

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
Дали се тешите со туѓите неуспеси?Колку пати сум се зачудувала од примери,особено на факултет.
На пример: колку испити положи?
- Два.
- Уф добро е,јас 4 положив

Или друг пример: До кај си со учење?
- до 150 страна
- Уф добра сум била бе јас,200 страни поминав

Ова се значи некои банални примери кои ме потикнаа да ја отворам темава.

Дали вие се замарате со неуспесите на другите и дали неуспесите на другите ви служат за да си го кренете сопственото его и да се утешите дека има некој со полоша ситуација од вас?

Дали на човекот му е потребно да знае дека некој е понесреќен или понеуспешен од него,за да ја смири својата душа?
Дефинитивно е точно дека секој се теши кога ќе најде некој понесреќен од себеси,,секако мислам за во дадениот момент,,но сепак човек како што сум јас и верувам многу од вас,,кога ќе си зацртам нешто што сакам да го постигнам и ако не успеам во тоа,,јас сепак ќе бидам разочарана...Во некои случаи на пример кога правам нешто што некоиможеби не го поддржуваат,,да,,може да ме утеши сознанието дека многумина го доживуваат истото,,но сепак не дозволувам околината да влијае на моите не/успеси..Во денешно време кога секој си гледа само за себеси многумина се тешат со неуспоехот на другите...Да,,и јас сум таква но само во некои случаи ,,а во примерот што ти го кажа,,воопшто не би ми значело дали некој положил повеќе или помалку од мене,,факт е дека јас не сум положила и тоа ќе се одрази само на мене,,а не на некој друг..Но сепак постои мала доза на утеха ако знаеш дека не си ни меѓу "најлошите":vozbud:

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Ne znam dali se vika tesenje toa ej imalo i beter ali go ima vo mojot recnik toa.

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Нема потреба од глумење перфекција.
Колку сакате убедувајте ги другите, а пред се себеси дека не се радувате на туѓите неуспеси. Сепак длабоко во себе чувствувате умерена доза на сатисфакција кога ќе дознаете такво нешто, особено ако тие ''поразени'' особи не ви се баш најомилени.

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
Дали на човекот му е потребно да знае дека некој е понесреќен или понеуспешен од него,за да ја смири својата душа?
да, понекогаш му е навистина потребно...ама то шо ти лежи на душа и кога би имал грижа на совест за некоја работа, ни туѓата најголема грешка или греф нема да те исчисти психички:toe:

Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
ако се работи за блиски луѓе тоа ме погодува и се обидувам да им дадам волја да продолжат . Во секој случај не ме радуваат неуспесите повеќе сакам да слушам за успеси .

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Абе немам некоја голема филозофија за неуспесите на другите. Ако треба ќе ги утешам луѓето. не гледам друга варијанта што би можело да се направи или слично.

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Не гледам мн мн на туѓите неуспеси т.е. ич не гледам ... а за туѓите успеси глеам затоа што така сакам да ги надминам и тие и да се покажам како подобар од нив :)

Antagonist

Systematic Victory
Член од
7 април 2007
Мислења
842
Поени од реакции
41
Најмногу од се` што може да ме извади од памет е таквиот муабет, што често го слушам кога некој ми прави профил мене и на моите успеси. Нејќам да ме споредуваат со тие кои помалку успеале и имаат помалку среќа. Мене ми е жал за нив и не ни помислувам да се издигнувам на нивна сметка.
Обично не се замарам со нив, доколку некој лично не ми го каже истото или ми се пожали.
хехе, ова е добро.

....За да се издвоиме, треба да се создадат разлики , или обратно , како сакате, :) , па сеа , кој со кого сака нека се споредува ,
Јас се споредувам , и со едните и со другите. Иначе тешко дека сам реално би се оценил.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.892
Поени од реакции
22.975
Туѓите неуспеси се мои успеси:smir:

soul123

...plAy HaRd GO pRo...
Член од
2 октомври 2008
Мислења
295
Поени од реакции
23
Нема потреба од глумење перфекција.
Колку сакате убедувајте ги другите, а пред се себеси дека не се радувате на туѓите неуспеси. Сепак длабоко во себе чувствувате умерена доза на сатисфакција кога ќе дознаете такво нешто, особено ако тие ''поразени'' особи не ви се баш најомилени.
Баш тоа сакав да го пишам сега, ама видов дека веќе било пишано. :)

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Ako mrzam nekoj mi zgresil ( BIL ZOL , NEPRAVEDEN ) ke mi bide super pomislata deka ima nekoja PRAVDA... nema da se sitam i staf ama ete taka ete ima nekoj red ke si recam ...

A ako ne mi zgreshil zasto bi mu se raduval ??? Toa e psihopatska crta :tapp:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.038
Поени од реакции
8.760
Не ме интересираат туѓите неуспеси.
А ме нервираат личности кои зборуваат за туѓи неуспеси и кои се радуваат за истите.

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Кога ќе си ги споредиме нашите неуспеси со неуспесите на другите,секогаш нивните изгледаат поголеми и потрагични.Тоа е теоријата "Уф добро е не сум само јас" или "Уф добро е не сум јас".Секако жал ќе ни биде ако почине некој сосед од рак...ама па одма ќе си кажеме:па добро скршенава рака моја не е ништо во споредба со тоа и не изгледа толку лошо.И сето ова е поради самозаштитувачката себичност да им се смееме на другите колку се кутри и патетични.
Вака кога ќе си подразмислам дека на некои луѓе им се деси ЦУНАМИ-то тогаш си викам дека немам ама апсолутно за ништо да се жалам.
Сепак работите одат на подобро и многу ретко ми се десило така да се споредам со некого ама да признавам...кога сум го направила тоа ми било полесно :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom