Турски студенти во Македонија? Дали ова се навистина реални студенти или само фарса?

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.288
Поени од реакции
2.837
па евреите се за нас поголема смрт и од турците. Турците 500 години ги истргавме и преживеавме. Евреите преку Шкипе доведоја до апсолутен Српски геноцид на Косово и апсолутен Македонски геноцид по Мијачкиот регион, во само една декада - 90ти. Ако Мијаците со Бигорски и Галичник се најисконското Македонско, слично на Мариовците (кој и онака се расселени) што останало од нас?
Џабе Србите им беа верно куче на Евреите со векови. Ако Јуда не ти зарие нож в грб дур те залапал, кој друг.
Може да елаборираш? Кои евреи, од каде и како? Можда си пилиштар, јас жив бев 90ти, каде беше геноцидот?

Член од
13 април 2021
Мислења
3.636
Поени од реакции
11.922
Јас сум за апсолутен стоп.
Не верувам на тезите, "јас имам познаници супер се, дојдени се 'само' на школовање".
И јас имам познаници, една девојка од Измир, што преку МКД Уни, ќе докажува потекло за да фати Македонски Пасош и полесно џаде нагоре во Европа. Супер е девојкава, онака по себе. Ама сите, СИТЕ се растени со турски идеологии равни на Фашизам измешани со Ислам. Ова да не го заборавате никогаш.
Еј Македонијо, шо судба че беше таа твоја вечно да те гази исламска чизма. Твоите свети европски полиња, малешевија од планини. Сето твое исконско Александрово ( +словенско <3 овие ги сакам многу, ама европјани со европјани, никогаш нема да е лоша зделка).

Значи, апсолутен СТОП за турци.
Баш си хитлерски настроен ти со тоа апсолутен стоп.

Туку, ти каде се наоѓаш, и каков пасош имаш?

Немојте да бидете иронични и лицемерни, апсолутен стоп ако има тогаш и вам со бугарските пасоши треба да ви направат апсолутен стоп.

Секој има право да се школува и да напредува, во 21 ви век не треба да имаме вакви ставови. Само треба да си ги отвори очите државата и да го подигне нивото на безбедност. Филтер некаков мора да има и да не се прима се и сешто. И не само државата и факултетите треба да си ги подигнат критериумите за примање на секого.

Ако постојат проблеми со безбедноста на државава и злоупотреба на системот тоа би требало да се решава преку законски процеси и механизми и државата е таа што треба да си поднесе одговорност за тоа.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
783
Поени од реакции
1.416
па евреите се за нас поголема смрт и од турците. Турците 500 години ги истргавме и преживеавме. Евреите преку Шкипе доведоја до апсолутен Српски геноцид на Косово и апсолутен Македонски геноцид по Мијачкиот регион, во само една декада - 90ти. Ако Мијаците со Бигорски и Галичник се најисконското Македонско, слично на Мариовците (кој и онака се расселени) што останало од нас?
Џабе Србите им беа верно куче на Евреите со векови. Ако Јуда не ти зарие нож в грб дур те залапал, кој друг.
Ти си незамисливо глупав ентитет. Сепак прилепчанец си, уште од дрво не си се симнал. Џабе ти е Швиц.

Евреи - обука на специјална полиција, антитерор сектор
Евреи - обука на армиски специјалци
Евреи - модернизирање на стара советска техника
Евреи - информации за исламистичко-радикални групи во Македонија
Евреи - 15 доктори во Македонија, специјалисти кои оперираа и спасија животи.

Македонија и Македонците немаат видено зло од Евреите и Еврејската држава напротив, ни помагале и ќе ни помагаат.

Лапни дилдото овај бананата и држ се за гранкава.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.288
Поени од реакции
2.837
@Византиецот каде отиде батка? Отиде речник да побараш да видиш што значи зборот геноцид?

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.895
Поени од реакции
6.569
Може да елаборираш? Кои евреи, од каде и како? Можда си пилиштар, јас жив бев 90ти, каде беше геноцидот?
Каде беше геноцидот? Во Босна? Тоа ли ве учат преку барата.
Вистинскиот геноцид беше на Косово и во Македонија. Дали бев жив? Татко ми беше дел од воената единица Лавови. Пола машки деца во мојот клас во Прилеп беа по потекло од Тетово и Кичево. Скоро 2001ва, сите преселени во Прилеп, под закани дека ако останат во нивните градови шипоите ќе им ги убијат татковците. Ова е Геноцидот за кој многу ретко се зборува.
Автоматски споено мислење:

Кои евреи, од каде и како?
Да тргнам од Јозеп Стиглиц и сите други советници околу администрацијата на Клинтон? Кој тоа потпиша Белград да се бомбардира повеќе од 70ет дена?
Ти стварно мислиш дека кај вас во САД еден човек има апсолутна моќ да ги донеси одлуките? Одлуките се направени од далеку поголема група на луѓе, кој не се појавуваат во Конгресот. Кои се Анонимни.
Не терам теории на заговор. Најголемата масонска ложа на светот е тука во Женева, Швајцарија. Земјава не е светски протекторат, без причина.

Тажно за тебе братска Србијо. Нас Македонците никош никој не не клавал на кур. Ама ти им беше така ебано лојална на Евреите. Ех Србијо што ти направија. Му даде Струја на светот. Во тоа време вееја знаме на СХС и САД над белата куќа. Уште на газиени ламби ќе беа без вас. Ама евреите, Јуда Нација. Отвори 73 "срцкасти" прашања со Гал Гадот на Јутјуб, да ја видиш ко ќе ја прашаат кој и е омилен музичар, како вриска ДУА ЛИПА, оваа афтохтоната со мапите, шо мразела словени и мигратори.
Господ ќе ви плати. Неговиот гнев над неправди, е поголем од човечкиот.
Тие својот го продадоја (Исус) на Римјаните, не па на туѓ ќе му го чувале грбот. Не за џабе Бога ги распрсна по Светот. Ако на својот му бодиш нож, ти своја земја не ни заслужуваш.
Автоматски споено мислење:

Туку, ти каде се наоѓаш, и каков пасош имаш?

Немојте да бидете иронични и лицемерни, апсолутен стоп ако има тогаш и вам со бугарските пасоши треба да ви направат апсолутен стоп.
Јас се наоѓам во Базел, имам Македонски Пасош. Прсперитет за секој што вреди да. Нека се исфилтрира сам ако толку вредел, а не преку пасоши и матни зделки пошто тате имал поробено византиско злато. На такви местото не им е во Европа. Тие што стварно учат, бите, повели.

Последно уредено:

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.288
Поени од реакции
2.837
Каде беше геноцидот? Во Босна? Тоа ли ве учат преку барата.
Вистинскиот геноцид беше на Косово и во Македонија. Дали бев жив? Татко ми беше дел од воената единица Лавови. Пола машки деца во мојот клас во Прилеп беа по потекло од Тетово и Кичево. Скоро 2001ва, сите преселени во Прилеп, под закани дека ако останат во нивните градови шипоите ќе им ги убијат татковците. Ова е Геноцидот за кој многу ретко се зборува.
Прво и основно насилна преселба не е геноцид. Геноцид има значење поинакво, територијата и луѓето се сеуште во Македонија. Може да се вратат во своите места, само ќе треба да се вооружат и да воспитаат муслиманчиња преселени. Битола со мене во клас имаше 2ца од Тетово што дојдоа, вујко ми беше Капетан во Армијата и на фронт.
Да тргнам од Јозеп Стиглиц и сите други советници околу администрацијата на Клинтон? Кој тоа потпиша Белград да се бомбардира повеќе од 70ет дена?
Ти стварно мислиш дека кај вас во САД еден човек има апсолутна моќ да ги донеси одлуките? Одлуките се направени од далеку поголема група на луѓе, кој не се појавуваат во Конгресот. Кои се Анонимни.
Не терам теории на заговор. Најголемата масонска ложа на светот е тука во Женева, Швајцарија. Земјава не е светски протекторат, без причина.
Стиглиц е неокон. Еве ти ја пак дефиницијата: Neocon е група на политичари (Демократи и Републиканци), аналитичари и финансиери што работеа на случајот САД да го обликува светот во нивна полза, често преку воена моќ и промоција на демократија. Обама и Бајден беа последните од таа елита. Тоа што етнички е евреин и е дел од Американска политичка групација не ги прави Евреите виновни за тоа што се деси после распадот на Југославија.

Тераш теории на заговор, да. Истите мисли ги имав како тебе кога не знаев како функционира политичкиот систем во Америка. Патријархални организации како камењарите имаат влијание ама не се ништо специјално.

Швајцарија не е протекторат, туку e неутрална земја. Пак мешаш термини. Мада според мене, ја прекрши неутралноста кога и даде санкции на Русија.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.895
Поени од реакции
6.569
Сори брат, ама многу наивно гледаш на нештата. Ти отпиши цели свои градови (за кои они сега тврдат дека вечно биле нивни, исто ко што тврдат дека Косово било нивно), па тек тогаш ќе дознаеш што се е форма на Геноцид.
Во 2004та 155 Српски Цркви гореа на Косово во еден ден.

Ако не те боли за Србија, да видиме нас како ни е, на Македонците. Еве како ни е. Манастирот во Лешок во Тетово во 2001ва. Ако и оваа слика не те боли и не те рассонува на темата Геноцид, тогаш нема да те разбуди ниедна. После ќе тврдат ко Пуно овде дека таму кај Тетове, никогаш немало Манастир и сето тоа од секогаш било исконски шипско, мрш Македонци. Мрш од своето.
ОВА Е ГЕНОЦИД!!!!

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.288
Поени од реакции
2.837
Манастирот во Слепче беше горен до темел 3 пати од Турците. Ене го пак е изграден и седи како споменик на Македонската култура. Јас наивно гледам на нештата затоа што Лешок беше оставен на милост и немилост на муслиманите? Или беше од Македонската политичка елита што одбра да биде марионета на странските влијанија наместо да ги брани исконските Македонски места.

Геноцид е уништување на народот, не на знаменитостите.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.895
Поени од реакции
6.569
Или беше од Македонската политичка елита што одбра да биде марионета на странските влијанија наместо да ги брани исконските Македонски места.

Да една Македонија и една Србија ќе и со спротистават на САД со нејзините нуклеарни арсенали. Ние во споредба со нив сме како мало маче тепано со камен, од лик кој одамна нема три чисти во главата.
САД и Клинтонови не ја бомбардираја Тирана. Белград го бомбардираја. Ама нека те биде. Кармата ќе го собери своето.

Европа чутеше над сето ова. 2015та ги дочекаја своите Албанци - врија од Арапи, не сакаат да се интегрираат. Франкфурт цел украсен за Рамадан во зелено. Нусина забулени шетаат наоколу, бараат дозволи за изградба на џамии. Ех Европо.
САД ќе ја фтаса поголема карма, на крајот од денот таа беше иницајоторот агресорот, кој покажа моќ врз ситните балкански нации. Ој ти семоќна Америко, ој ти сило, така да се изживуваш врз народи страдани 500 години под турско, кој пак му дадоја нешто на светот, на пола од него писменост, а на сиот како целина - струја. Браво херои, ви аплаудирам гласно и снажно, за пофалба сте.

ти одамна не си се вратил Македонија се чини, да го посетиш Бигорски како стара, скоро античка Македонска знаменитост, со Галичник опеван и од Григор Прличев во Сердарот - наречен новиот Хомер лично од Атињаните за неа.
Ќе видиш ли еден Македонец во вожњата до Манастирот низ западна? Геноцид е уништување на народот.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.288
Поени од реакции
2.837
Да една Македонија и една Србија ќе и со спротистават на САД со нејзините нуклеарни арсенали. Ние во споредба со нив сме како мало маче тепано со камен, од лик кој одамна нема три чисти во главата.
САД и Клинтонови не ја бомбардираја Тирана. Белград го бомбардираја. Ама нека те биде. Кармата ќе го собери своето.
Еден Виетнам и еден Афганистан го направија, Македонија и Србија не можеа? Нека бомбардираа, нека бомбардираа и во Македонија, ако бевме цврсти како народ се ќе си вратевме назад. Можеше Претседателот да им даде дозвола да ги срамнат со земја, после можеше да оди сам во Хаг и да им речи јас бев виновен за ова мене затворете ме, тие ги следеа моите наредби. Ама не, карма ќе чекаме. Пола Демир Хисарско и Крушевско гореа после Илинденско, е тогаш геноцид ни се деси.
Европа чутеше над сето ова. 2015та ги дочекаја своите Албанци - врија од Арапи, не сакаат да се интегрираат. Франкфурт цел украсен за Рамадан во зелено. Нусина забулени шетаат наоколу, бараат дозволи за изградба на џамии. Ех Европо.
САД ќе ја фтаса поголема карма, на крајот од денот таа беше иницајоторот агресорот, кој покажа моќ врз ситните балкански нации. Ој ти семоќна Америко, ој ти сило, така да се изживуваш врз народи страдани 500 години под турско, кој пак му дадоја нешто на светот, на пола од него писменост, а на сиот како целина - струја. Браво херои, ви аплаудирам гласно и снажно, за пофалба сте.
Европа е курва, секогаш ќутела. За САД, тие имаа различен поглед врз светската политика. Би ти рекол да прочиташ нешто за Неоконс.
ти одамна не си се вратил Македонија се чини, да го посетиш Бигорски како стара, скоро античка Македонска знаменитост, со Галичник опеван и од Григор Прличев во Сердарот - наречен новиот Хомер лично од Атињаните за неа.
Ќе видиш ли еден Македонец во вожњата до Манастирот низ западна? Геноцид е уништување на народот.
До ковид скоро секоја година се враќав Мк. Македончето им допушти да го завземат пределот, никој друг не ни е крив за тоа.

Член од
21 октомври 2024
Мислења
82
Поени од реакции
325
Нема никаква врска ни со студирање ни со избегнување давачки ни со признаени дипломи. Ова е цел проект на ширење на влијание на Турција на Балканот. Првенствено се води преку религијата односно финансирање изградба на џамии, а сега преку економијата односно тие што сега доаѓаат тука купуваат станови и бизниси. Ваква агресивна надворешна политика води сегашната власт доколку дојде до промена ќе бидат повеке фокусирани на внатрешната.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.636
Поени од реакции
11.922
Јас се наоѓам во Базел, имам Македонски Пасош. Прсперитет за секој што вреди да. Нека се исфилтрира сам ако толку вредел, а не преку пасоши и матни зделки пошто тате имал поробено византиско злато. На такви местото не им е во Европа. Тие што стварно учат, бите, повели.
Пасошот не дефинира човек, туку неговите способности и карактерот.

Во секој случај ова е чиста хипокризија од твоја страна.

KajzerS

Учителот од Кукуш
Член од
18 февруари 2015
Мислења
96
Поени од реакции
146
Истото го мислам и јас. Се прашувам дали нашиве си ја работат работата. Сепак ова служби се навистина добро платени и ако останат неми. Кривицата е кај нив.
Секако дека не.

Дозволија турски 40катници да се опрчат до ДБК зградата. Во зградите врие од сомнителни турци.

Буквално центарот на нашите служби(какви,такви) се буквално изложени на пресретнување комуникации,шпионажа итн итн..
Релативно добро почна државава у 90тите.
Имавме добри служби,полиција и некаква национална гордост за нас.
Дури имавме и државна авио компанија.

После 2001 извинете али ова веќе не е држава.

Ова со Турциве ,со коли од 100.000 евра и релативно луѓе во 30тите години сигурно не се студенти.

Се ова е долгогодишна стратегија на Турција и нивниот лидер. Државна стратегија која ние никогаш сме на немале.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.895
Поени од реакции
6.569
Пасошот не дефинира човек, туку неговите способности и карактерот.

Во секој случај ова е чиста хипокризија од твоја страна.
Па така де, јас со Македонски дојдов до Базел. Инаку Швајцарија има договор со ЕУ, во кој секој работник од Португалија до Полска и од Финска до Грција е добредојден 1000 пати повеќе од другите, а јас како лик од 3та страна (како што не викаат) имав шанси скоро равни на нула. Ама ко што кажавме двајцата, тој што вреди сам нека се исфилтирира со својот матичен пасош.

Не им веруам на турчината, тоа е се. Од нив ништо добро до сега. Ни ја силовале извесна Неда по Мариовото, пред 1 век, па сега ние рака ќе им пружаме. Еј, некој Македонци се хронично наивни.

Kajgana Shop

На врв Bottom