Турска воена авијација

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.085
Поени од реакции
1.254
Ебати иронијата, абе татар,зошто не ги споредуваш Турција и Бугарија,сега виде дека немаш излез и одма да се фатиш со Русија, правиш глупави споредби, еј стварно каде е Блгарија?? на globalfirepower ги нема,:tapp:

Турција е во ТОП-10,а на таа листа се наоѓаат големите гиганти, САД,Кина,Русија,Индија,Велика Британија,Франција,Германија,Бразил,Јапонија,и Турција...:toe:

http://www.globalfirepower.com/

--- надополнето ---

Bugar,evo vaka se cepkas i koga ke pisuvam nesto za bugarite vo drugite temi odma skokas,, kako prvo, Turcija vo NATO e treta naj jaka vozdusna flota,posle SAD i Velika Britanija, a ne vo svetot, vo svetot sme 11 ta sila.. A vidi po detalno zosto e taka?? cncncncncn abe kaj e Bugarija, ne ja vidov..:tapp: Ne e na listata:tapp:

The Turkish Air Force (Turkish: Türk Hava Kuvvetleri) is a branch of the Turkish Armed Forces. It is one of the oldest air forces in the world, and with a current inventory of more than 930 aircraft, ranks 3rd in NATO in terms of fleet size, behind the USAF and RAF. Supported by long-range in-flight refueling capability, the fighter jets of the Turkish Air Force can participate in international operations and exercises on all continents of the world.

http://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_Air_Force
Поларис,не сте 11 та сила,туку 10 та сте.. http://www.globalfirepower.com/

Член од
21 декември 2010
Мислења
147
Поени од реакции
6
Ебати иронијата, абе татар,зошто не ги споредуваш Турција и Бугарија,сега виде дека немаш излез и одма да се фатиш со Русија, правиш глупави споредби, еј стварно каде е Блгарија?? на globalfirepower ги нема,:tapp:

Турција е во ТОП-10,а на таа листа се наоѓаат големите гиганти, САД,Кина,Русија,Индија,Велика Британија,Франција,Германија,Бразил,Јапонија,и Турција...:toe:

http://www.globalfirepower.com/
Ти прво погледни себе. Секако дека нема смисла да се спореди Турција и Бугарија во воена смисла. Турција е 75 милиони, а Бугарија 7,5

--- надополнето ---

Бугарија е 51-ва меѓу другото

--- надополнето ---

Доста со тоа Татар. Блиска сум до Татар, но сум Болгар. Не Татар. Многу ми е интересно како се пишуваш пријател на Турците, а навредува со Татар. :nenene:

Сакаш ли да ти кажам кој друг е Болгари? Чеченци кои го прават проблеми во Русија. И многу други. Со Казахстан имаме особено добри односи. Не мајтап. :tapp:

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.085
Поени од реакции
1.254
Контра :je:

Russia Military Strength

ARMY
Total Land-Based Weapons: 79,985
Tanks: 22,800 [2005]
Armored Personnel Carriers: 9,900 [2005]
Towed Artillery: 13,585 [2005]
Self-Propelled Guns: 6,010 [2005]
Multiple Rocket Launch Systems: 4,350 [2005]
Mortars: 6,100 [2005]

http://www.globalfirepower.com/country-military-strength-detail.asp?country_id=Russia

Turkey

ARMY
Total Land-Based Weapons: 6,672
Tanks: 4,205 [2007]
Armored Personnel Carriers: 830 [2007]
Towed Artillery: 685 [2007]
Self-Propelled Guns: 868 [2007]
Multiple Rocket Launch Systems: 84 [2007]
Mortars: 5,813 [2007]
Anti-Tank Guided Weapons: 1,283 [2007]
Anti-Aircraft Weapons: 1,664 [2007]

http://www.globalfirepower.com/country-military-strength-detail.asp?country_id=Turkey

Х12

Нели треба да кажам нешто :icon_bigg:bip:

--- надополнето ---

nato

Turkey
AIR FORCE
Total Aircraft: 1,199 [2007]
Helicopters: 336 [2007]
Serviceable Airports: 117 [2007

France
AIR FORCE
Total Aircraft: 1,023 [2006]
Helicopters: 892 [2003]
Serviceable Airports: 476 [2007]

http://www.globalfirepower.com/country-military-strength-detail.asp?country_id=France

Не мислам дека турската авијација е посилна од вренската. Франција има повеќе воздушни машини

--- надополнето ---

И пак Грција + Романија + Бугарија + Србија сме посилни :baeh:

--- надополнето ---

Polaris Ќе ти кажам само дека правите F16, но моторите доаѓаат од САД. Во овие мотори има копче за далечински стоп.
И ќе направите колку САД ви дозволат

Се допадна ли ти контра?

:angry3: :tv:
Како што знам турците ќе купуваат уште неколку воени авиони,а плус има и чисто сами што произведуваат,мислам дека тоа беше безпилотното летало АНКА..

А со Армија ,турците биле втори

Турската армиска снага се состои од стандардната армиска единица, турската морнарица и турската воздухопловна единица. Жандармеријата и крајбрежната заштита оперираат како дел од турското Министерство за внатрешни работи, иако според улогата и задачите спаѓаат во армијата и морнарицата. [25]
Турската армија е втора најголема армија во НАТО, после армијата на САД со околу 1,043,550 униформирани војници кои служат во пет оддела.

http://mk.wikipedia.org/wiki/Турција

--- надополнето ---

Ти прво погледни себе. Секако дека нема смисла да се спореди Турција и Бугарија во воена смисла. Турција е 75 милиони, а Бугарија 7,5

--- надополнето ---

--- надополнето ---

Доста со тоа Татар. Блиска сум до Татар, но сум Болгар. Не Татар. Многу ми е интересно како се пишуваш пријател на Турците, а навредува со Татар. :nenene:
Вие бугарите сте татари, и сметам дека не треба да се срамите од тоа..

--- надополнето ---

--- надополнето ---

--- надополнето ---

Вие бугарите сте татари, и сметам дека не треба да се срамите од тоа..

Член од
21 декември 2010
Мислења
147
Поени од реакции
6
Турската армија е втора најголема армија во НАТО, после армијата на САД со околу 1,043,550 униформирани војници кои служат во пет оддела.

---

Од многу време големина не значи сила. 1 милион војска во Ирак падна за 48 часа. Турската армија не е професионална. Како во секоја професија едно е да си професионалец, а друго е да си фатат од училиште. :tapp:

Член од
21 декември 2010
Мислења
147
Поени од реакции
6
Вие бугарите сте татари, и сметам дека не треба да се срамите од тоа.. - Јас знам дека си подготвен да оближеш газот на секој Турчин. Тоа ти е историски навика. Не е случајно тоа што последни останавте под ропство. :tv:

--- надополнето ---

зз ззз

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.085
Поени од реакции
1.254

---

Од многу време големина не значи сила. 1 милион војска во Ирак падна за 48 часа. Турската армија не е професионална. Како во секоја професија едно е да си професионалец, а друго е да си фатат од училиште. :tapp:
Ево гледаш дека си НЕПИСМЕН, како прво секоја земја членка на НАТО има професијонални војници,посебно пак Турција,:helou: Турција е членка на НАТО уште од 1952 година, така да прстани да трескаш, прелистај малце по горе,каде што ти се постирани линковите,да гледаш Туриција што произведува,и какви воени авиони ќе има во иднина..

Член од
21 декември 2010
Мислења
147
Поени од реакции
6
Ево гледаш дека си НЕПИСМЕН, како прво секоја земја членка на НАТО има професијонални војници,посебно пак Турција,:helou: Турција е членка на НАТО уште од 1952 година, така да прстани да трескаш, прелистај малце по горе,каде што ти се постирани линковите,да гледаш Туриција што произведува,и какви воени авиони ќе има во иднина..
Види ти мене ме интересираат руските. За армијата не си во право.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.085
Поени од реакции
1.254
Вие бугарите сте татари, и сметам дека не треба да се срамите од тоа.. - Јас знам дека си подготвен да оближеш газот на секој Турчин. Тоа ти е историски навика. Не е случајно тоа што последни останавте под ропство. :tv:

--- надополнето ---

зз ззз
А јас незнам како те толерираат модераторите,да јадеш гомна со устата против нас Македонците..

Член од
21 декември 2010
Мислења
147
Поени од реакции
6
Утре и на erepublik ќе паднете. Денес не се бием за 50 сила на играчите и сме ви оставиле да си мислите дека држите.
:tv:

--- надополнето ---

ззз зз

--- надополнето ---

А јас незнам како те толерираат модераторите,да јадеш гомна со устата против нас Македонците. - молкнале со Татар и јас молкнале

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.085
Поени од реакции
1.254
Види ти мене ме интересираат руските. За армијата не си во право.
Абе ти си глуп или ќорав,јас тоа не го тврдам,туку имаш линк.. Побарај и преку Гоогле ќе најдеш уште повеќе информации..

И ајде бегај сега..:tapp:

Член од
21 декември 2010
Мислења
147
Поени од реакции
6
Абе ти си глуп или ќорав,јас тоа не го тврдам,туку имаш линк.. Побарај и преку Гоогле ќе најдеш уште повеќе информации..

И ајде бегај сега..:tapp:
Но не ве мразам. А вие само со омраза се храните.

:toe:

За армијата не си во право.

--- надополнето ---

Само за борба против Курдите им е професионална.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.085
Поени од реакции
1.254
Но не ве мразам. А вие само со омраза се храните.

.
хахахахах па вие и грците умот ви е во Македонија,од секогаш сакавте,а и се уште сакате да ја растурате Македонија, што очекуваш?? цвеќе да ти даваме,,...

Член од
21 декември 2010
Мислења
147
Поени од реакции
6
хахахахах па вие и грците умот ви е во Македонија,од секогаш сакавте,а и се уште сакате да ја растурате Македонија, што очекуваш?? цвеќе да ти даваме,,...
Грците да, но ние не. Само така ти изгледа...

--- надополнето ---

Ќе ти најдам едно видео со капата на Гоце Делчев за да видиш како ја чуваме.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.085
Поени од реакции
1.254

За армијата не си во право.

--- надополнето ---

Само за борба против Курдите им е професионална.
:tapp: ептен си неписмен,и покрај 1000 докази што ти постираа по горе членовите, и пак не сакаш да сфаќаш. Незнам што да ти казам или си стварно глуп,или се правиш глуп..

Член од
21 декември 2010
Мислења
147
Поени од реакции
6
:tapp: ептен си неписмен,и покрај 1000 докази што ти постираа по горе членовите, и пак не сакаш да сфаќаш. Незнам што да ти казам или си стварно глуп,или се правиш глуп..
Ако започна да пиша на Б'лгарски ште пиша правилно и ште ме разбереш. Но форума не дава. Толкова може преводача google translate. OK?

Kajgana Shop

На врв Bottom