Трети личности од страна

^Кристи^

Dreamer
Член од
1 ноември 2007
Мислења
781
Поени од реакции
41
Колку влијание имаат трети личности во една врска?Си имате убава врска на која и фрлиле око личности од страна, кои зборуваат за вас што ќе им падне на ум, прават се за да ве скараат ... колку им обрнувате внимание на истите и дали воопшто дозволувате тие да ви влијаат негативно на врската?
Тие личности секогаш постојат, забележливо или не, но за тоа какво влијание имаат?! Па, ако врската е цврста нема ништо негативно да влијае на неа. Доверба, искреност, љубов...... и нема никаква причина за да се дозволи да делува било кој од страна за нејзино прекинување.
Секако дека не ми е сеедно што се појавуваат такви личности, но се трудам да не им обрнувам внимание, ги ставам на игнор едноставно.
Но, ако забележам дека влијаат на стабилноста на врската, ќе следуваат низа разговори и потези со партнерот и нормално дека ќе се запрашам дали воопшто било тоа така силно и вистинско штом го разнишал некој од страна.
 
F

Foxy`BuTTerFLY

Гостин
секогаш има и ќе има луѓе кои што се љубоморни на нечија среќа. и секогаш ќе има луѓе кои се без осет и сметаат и свесно или несвесно сакаат да нарушат една хармонија меѓу двајца. таквите луѓе не заслужуваат внимание..симли игноре..
 
Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Што ќе правиш, луѓето се љубоморни.

Некогаш сакајќи да ги прекријат работите кои им недостасуваат во нивните врски ги пренесуваат и на другите. Односно се трудат да го постигнат тој ефект. Се зависи од оние кои се во врската каде има мешање на трети личности. Ако самите дозвлат некој да им го расипе единството, само поради причината што го нема помеѓу нив и нивниот партнер, тогаш и не требало да биде таа врска. Нормално е да бидеш изиритиран, но тие повеќе ќе се иритираат со тоа што нема да им успее она што го имале во план.
 
M

MIL

Гостин
Kolku mrazam takvi luge sto pikaat gz kaj so ne mu e mestooo,nikogas ne sum mu se mesal na nekoj vo vrska ne sakam ni da mi se mesaat cista smetka dolga ljubov meshanici fala a ima takvi poedinci koj nemaat so da pravat pa si naogaat rabota i tie sto znaat da podlegnat posle si patat
 
Член од
24 септември 2008
Мислења
450
Поени од реакции
14
Niti se mesam niti sakam nekoj da mi se mesa vo vrskata. Me iritiraat takvite luge na koi im e dosaden svojot zivot pa se zanimavaat so tugi.
 

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.552
Поени од реакции
1.606
Филтрирам. Она што ми е од интерес, а што доаѓа од трети личности, го прифаќам. Останатото го игнорирам.

Секој ќе каже што сака. Не можеме да им влијаеме на другите да зборуваат ова или она, но можеме самите да знаеме што сакаме и што ни треба, а што не. Оној момент кога човек ќе стане свесен за своите потреби, интереси и цели, туѓата злоба, љубомора, завист или што и да е стануваат небитни и само показател на малодушноста на таквите трети лица.

На овој начин, лажните пријатели се обезличуваат и си одат, а вистинските остануваат.
 

Malata

(:
Член од
15 декември 2008
Мислења
136
Поени од реакции
2
tie luge ko 1 sekogas postojat:D Toa im e zabavno, da zboruvaat za drugite:smir: Se cudam kako mozat taka i nekogas i drugari ili drugarki zborat za tebe ili za tvojata vrska. Ama toa e ljubomora a ako sekoj im veruva na tie lagi, do sega nikoj nemase da bide sreken so nekoj :vozbud: Toa e ljubovtaa:D Pozz:kesa:
edit:Добро не служи видот сега за сега,не не потценувај!leandra
 

`Jomero

Jomi =)
Член од
26 февруари 2007
Мислења
241
Поени од реакции
8
Баш ми е жал што има такви луѓе на светов..не можам да ги поднесам досега сум имал среќа па никој трет не ми се вмешал во врската... а доколку почне некој да си го пика носот кај што не му местото незнам како би изреагирал на почеток нема баш да го забелезувам ако стане упорен и да продолжи да прави буцки..чотек само така ќе му дојде умот иако не е најдобриот начин али неможам да се воздржам на такви работи
 
E

`EsCaPe`

Гостин
Безвезна работа бе.

Иам едни другар и другарка, две години се заедно, АМА... од тие две години не виделе убаво ништо мислам, и уопште не се раат, нон стоп им се мешаат личности од страна и поради тоа овие двајцава само се караат. Нон стоп.

Иначе и мене ми се случи сеа.. да раскинам 10 месечна врска, баш поради трети личности, or should i say, трета личност.
Јебига, таа дотична трета личност беше посилна од нас и не можеше да се игнорира.

И така..
 

Kajgana Shop

На врв Bottom