Трета Израелско - Либанска војна.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.358
Поени од реакции
4.157
Не се секирај толку, нас Америте со ЕУ вазалите и Евреите не одбранија. :unsure:
Не бе, не се секирам, ние самите како што се браниме никој така не може да не одбрани. Само понекогаш се чудам како тоа сеуште постоиме, дали тоа е резултат на нашата способност или може би е резултат на нечија душманска математика и воља, и кој ли е тој душман шо решил да постоиме? И понекогаш, во мигови кога лудилово ке земе замав, убеден сум дека постоиме оти сме способни, оти можеме да се одбраниме од клетите душмани, оти сме кадарни да осуетиме секаков обид за наша дестабилизација, било внатрешен или надворешен обид....

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.872
Поени од реакции
23.266
Не бе, не се секирам, ние самите како што се браниме никој така не може да не одбрани. Само понекогаш се чудам како тоа сеуште постоиме, дали тоа е резултат на нашата способност или може би е резултат на нечија душманска математика и воља, и кој ли е тој душман шо решил да постоиме? И понекогаш, во мигови кога лудилово ке земе замав, убеден сум дека постоиме оти сме способни, оти можеме да се одбраниме од клетите душмани, оти сме кадарни да осуетиме секаков обид за наша дестабилизација, било внатрешен или надворешен обид....
Kako postoime prasanje e sega ?
Ova za tebe postoenje e ?
Jas se custvuvam kako zaba na koja popoleka i ja krevaat temperaturata na vodata, za da ne se buntuva, da ne seti deka ja varat.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.705
Поени од реакции
33.922
Не бе, не се секирам, ние самите како што се браниме никој така не може да не одбрани.
Aма засекиран си зошто Русите не те одбраниле... Пошто ги поддржуваш како држава. Не си во непријателски воен сојуз кој води војна со нив. Постојано твоите политичари даваат пријателски изјави со подршка. Итн, итн. Скроз си заслужил да те бранат.

А обратно овие на кои си им го зграпчил метафоричкиот таклабас како слеп педер виршла, они ни се „стратешки пријатели“ на кои дејуре постојано им даваме подршка за сите злостроства во сите меѓународни институции, вербално ги напаѓаме нивните непријатели, ќутиме пред злосторствата на нивните сојузници, итн, итн... Они па што називно се декларираат како нашо „сојузници“, они се утепаа од бранање на Македонија. Не натераа да капитулираме на УЧК и ни ги натоварија на грб да ни бидат сатрапи.
Небитно е тоа, битно ти е дека Русите не те бранеле.

амо понекогаш се чудам како тоа сеуште постоиме, дали тоа е резултат на нашата способност или може би е резултат на нечија душманска математика и воља, и кој ли е тој душман шо решил да постоиме? И понекогаш, во мигови кога лудилово ке земе замав, убеден сум дека постоиме оти сме способни, оти можеме да се одбраниме од клетите душмани, оти сме кадарни да осуетиме секаков обид за наша дестабилизација, било внатрешен или надворешен обид....
Дрн дрн јариња, дрндање колку да не се соочиш со реалноста дека се ова овде што се случува е под режија на САД, нашите „стратешки пријатели“.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.293
Поени од реакции
7.650
Jas se custvuvam kako zaba na koja popoleka i ja krevaat temperaturata na vodata, za da ne se buntuva, da ne seti deka ja varat.
Не знам за какви жаби збориш, ама жабите кога ќе ги стават да се варат, после одредена температура скокаат.
Тоа што го зборат демек така се вареле жаби не е вистина.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
Слабо иде офанзивата, очекував веќе Бејрут да се стигнати до сега. Али не е 2006та година. Откако иран ги фати шпионите, потешко погодуваат.
2006 беше катастрофална за Израел.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.358
Поени од реакции
4.157
Ако решил некој да не скува, најмалку ке му биде проблем дали крекаме, ке не уклучи на шеска, ке им завидуваме на оние од газа....
Работата е во тоа што самите се доведовме во оваа агонија а некој не ни дозволува да не постоиме, не ни дозволува да се самоубиеме, решил да постоиме.
Како постоиме сега?
Постоиме без судство- кое самите си го уништивме; постоиме без здравство- кое самите си го уништивме, постоиме без образование- кое самите си го уништивме, постоиме без администрација- која самите ја уништивме, постоиме без полиција- која самите ја уништивме, постоиме без безбедносни служби- кои самите ги уништивме, без земјоделие..., без, сточарство.., без економија.., без енергетика.., без ништо... третина држава иселена, третина доброволно пишани бугари, останатите ја сакаат или мразат сопствената држава зависно од тоа кои лајнари се на власт и дали за него ке има сендвич..., самите ради алчност, арамилак, корупција, непотизам и неспособност, уништивме држава со сите нишани, самите. И кој курац за тоа ни се криви Американците, Евреите, Русите, Грците, Бугарите или Албанците?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.872
Поени од реакции
23.266
Ако решил некој да не скува, најмалку ке му биде проблем дали крекаме, ке не уклучи на шеска, ке им завидуваме на оние од газа....
Работата е во тоа што самите се доведовме во оваа агонија а некој не ни дозволува да не постоиме, не ни дозволува да се самоубиеме, решил да постоиме.
Како постоиме сега?
Постоиме без судство- кое самите си го уништивме; постоиме без здравство- кое самите си го уништивме, постоиме без образование- кое самите си го уништивме, постоиме без администрација- која самите ја уништивме, постоиме без полиција- која самите ја уништивме, постоиме без безбедносни служби- кои самите ги уништивме, без земјоделие..., без, сточарство.., без економија.., без енергетика.., без ништо... третина држава иселена, третина доброволно пишани бугари, останатите ја сакаат или мразат сопствената држава зависно од тоа кои лајнари се на власт и дали за него ке има сендвич..., самите ради алчност, арамилак, корупција, непотизам и неспособност, уништивме држава со сите нишани, самите. И кој курац за тоа ни се криви Американците, Евреите, Русите, Грците, Бугарите или Албанците?
Interesno prasanje, ke si pomisli covek nie od osamostojuvanjeto do denes imame samostalna i nezavisna nadvoresna i vnatresna politika. Sami sme gazdi na svoeto. Nikoj nas ne ni se mesal.
Kolku samo brzo zaboravaat ljugeto koga ke treba da se bara opravduvanje, a Laze.
Автоматски споено мислење:

Не знам за какви жаби збориш, ама жабите кога ќе ги стават да се варат, после одредена температура скокаат.
Тоа што го зборат демек така се вареле жаби не е вистина.
Ne deka imam vareno zivi zabi, samo pohovano zabji bataci, ali taka se vrti muabet . Sigurno i ti si go cul toa nekogas, nekade ;)

Последно уредено:
Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.358
Поени од реакции
4.157
Interesno prasanje, ke si pomisli covek nie od osamostojuvanjeto do denes imame samostalna i nezavisna nadvoresna i vnatresna politika. Sami sme gazdi na svoeto. Nikoj nas ne ni se mesal.
Kolku samo brzo zaboravaat ljugeto koga ke treba da se bara opravduvanje, a Laze.
Надворешна политика за малите држави е мисловна, апстрактна именка, не постои. Едноставно, надворешната политика на малите држави е предодредена од тоа каде географски се кукнале, чија доминација е на тој регион, и е сведена на аминување на интересите на големата сила која таму владее. Но внатрешната политика е во голем обем самостојна. Еве кажи која тоа сила ни го сјеба судството? Образованието? Здравството? Земјоделието? Полицијата?.....

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.872
Поени од реакции
23.266
Надворешна политика за малите држави е мисловна, апстрактна именка, не постои. Едноставно, надворешната политика на малите држави е предодредена од тоа каде географски се кукнале, чија доминација е на тој регион, и е сведена на аминување на интересите на големата сила која таму владее. Но внатрешната политика е во голем обем самостојна. Еве кажи која тоа сила ни го сјеба судството? Образованието? Здравството? Земјоделието? Полицијата?.....
Nikoj be Laze, se sami si sjebavme ete ako taka ti e polesno.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
sigurno ako umrese golema razlika ke imase na frontot...

gluuuuupppppp
Astraljanec, ne se sekiraj brate. Razlika na frontot bi imalo, ako te oblecime kako mazoretka od Thailand i da ti se gostat tvoite bradosani idoli...Motiv ke mu dadis....Bidi polezen barem za nesto, trkalo edno....
Вчера пазарот во либан го бомбардирале, во пазарот имало членови на хезболах и магацини со оружје во тезгите.
Абе овие другиве идоли ваши Хамас, во детски креветчиња расклопени експлозиви чуваа, па се чудиш и тоа да имале во пазарот? Истиот мајндсет се. Крволочно брадосечачко дивјачки суштества. Ништо повеќе....

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.705
Поени од реакции
33.922
Абе овие другиве идоли ваши Хамас, во детски креветчиња расклопени експлозиви чуваа, па се чудиш и тоа да имале во пазарот? Истиот мајндсет се. Крволочно брадосечачко дивјачки суштества. Ништо повеќе....
Ахем...

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Кога ќе сфатиш дека ова е последица на ова??

Ааа не заборајв...Израелците сами си го наместиле тоа.. Тоа ти е исто како да речам палестинците сами си го бомбардираа кампот...Итн....

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.535
Поени од реакции
3.691

Ааа не заборајв...Израелците сами си го наместиле тоа.. Тоа ти е исто како да речам палестинците сами си го бомбардираа кампот...Итн....
А ти кога ќе сватиш и дека последица на ова видео што си го постирал е предходната „работа“ на Израелците ? Кога викам работа мислам на комплетно блокирање, огради и видео надзор како да се Палестинците во концентрационен логор, блокирање на пристап до лекови, насилно иселување и рушење на домови, бетонирање на извори со вода, завземање на териториии со доселиници и сл. И нормално во такви тешки услови за живот притоа Израелците ќе ти убијат член на семејство и слично - не ти останува ништо друго освен да земеш пушка и да се бориш против непријателот, сигурно нема да земеш книга да учиш доктор или наставник да станеш.

Абе според вакви како тебе и гемиџиите биле терористи оти кренале во воздух банка и брод, и оти планирале султанот да го скинат

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.705
Поени од реакции
33.922

Јас одамна „сфатиф“ дека ти си отпорен на аргументи, логика и факти.
Десетици и десетици илјади сурово убиени цивили... Според конзервативни статистики. Дури и да не е фолс флаг тоа на 7-ми Октомври (а е, фолс флаг), за тебе тоа значи дека сега Ционистите имаат одврзани раце и дозвола за убивање цивили, геноцид и етничко чистење? За горење живи луѓе?

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom