Нема стигнато а и нема да стигне, пошто средства нема повеќе да повлечам ќе си ги земам преку Бугарија.Дали до сега ти има стигнато некое известување или опомена за казна? Претпоставувам дека со години тргуваш на форекс.
Нема стигнато а и нема да стигне, пошто средства нема повеќе да повлечам ќе си ги земам преку Бугарија.Дали до сега ти има стигнато некое известување или опомена за казна? Претпоставувам дека со години тргуваш на форекс.
Ne im e toa glavnata cel glavnata cel im e zabrana na begstvo na kapitalot. Najverojatno kje odat kako na kradenje kapital od investitorit za da gi vratat zaeme za piom sk 2014 socijala subvencii i ostali nacini so koj se na vlast 8 godini.Vladata Nekako mnogu go stega obracot okolu internet zarabotkata
Se cuvstvuvam kako Da sme primorani Da robuvame za bespari vo fabrikite vo ekonomskite Zoni
Која цел продадена држава сме ние еве јас веке почнав со планови да ја напуштам државата веќе преку *** ми е од вакви банални работи, гнијте во фабриките или бегајте од македонија мото на власта. Казна од 1500 еура до 3000 , па од небо ли паѓаат парите у македонија?Ne im e toa glavnata cel glavnata cel im e zabrana na begstvo na kapitalot. Najverojatno kje odat kako na kradenje kapital od investitorit za da gi vratat zaeme za piom sk 2014 socijala subvencii i ostali nacini so koj se na vlast 8 godini.
Brat nisto samo sobiranje pari i beganje vo rusija kako gerard departije...toalno sme ekonomski ugneteni...kje barame azil kaj putin kako ekonomski izbeglici. Stom pocnaa da udiraat vaka sikter vo kina rusija briks i istok ovde na zapad smrdi.Која цел продадена држава сме ние еве јас веке почнав со планови да ја напуштам државата веќе преку *** ми е од вакви банални работи, гнијте во фабриките или бегајте од македонија мото на власта. Казна од 1500 еура до 3000 , па од небо ли паѓаат парите у македонија?
Ne pocnuvaj voopsto. Najdi druga rabota ili hobi. Inaku, sigurni informacii tesko da ke dobies, vo Makedonija mozes samo da pretpostavuvas. Vo biznisot sum podolgo vreme i rabotite skripat koga stanuva zbor za konmunikacija so institucija koja treba da zavrsi nekakov proces (odobrenie za gradba, potpis od opstina i itn). Birokratijata se nema smeneto i ne veruvam deka nekogas ke se smeni. Mentalitet e vo prasanje. Zauzdani se odredeni strukturi vo nasava zemja i nema da mrdne uste dolgo vreme, ako voopsto nekogas ke mrdne.Ozbilna e rabotava li? Ja taman pochnav da razmisluvam seriozno da se bavam so Forex pazarot.
Daj nekoj neka objasni poubavo ako ima sigurno informacii? U pm..
па се однесува на тргување со валути,е сега ако заработуваш со ова а не плашташ данок тука,пак е некој вид фин.криминал,го знаеш она се ќе ти простат ама неплатен данок никогашДали овој закон го опфаќа инвестирањето во PTC(paid to click) страните ? Предпоставувам дека се однесува за Форекс, но ми треба конкретен одговор? Некој ?
Битно дека не се однесува, за данокот информиран сумпа се однесува на тргување со валути,е сега ако заработуваш со ова а не плашташ данок тука,пак е некој вид фин.криминал,го знаеш она се ќе ти простат ама неплатен данок никогаш
Brat nisto samo sobiranje pari i beganje vo rusija kako gerard departije...toalno sme ekonomski ugneteni...kje barame azil kaj putin kako ekonomski izbeglici. Stom pocnaa da udiraat vaka sikter vo kina rusija briks i istok ovde na zapad smrdi.
Farang vari toa orizot doadjame!
Ajde.. neka se pravi zaednica, sigurno kje ima zainteresiranost!Абе мојата чудесна земја со стандард на подпросечна екс источна земја а закони, правила и КАЗНИ ко на запад... Што да ви кажам момци, од иднава година најверојатно се враќам во Манила, веќе преку глава ми е и мене од овде па ако има заинтересирани на групна миграција во тој дел на светот може една заедница да направиме, таман за во ЧДА Македонски Лафови од Филипините
Ох бај д веј....Вила овде или стан во Скопје, горе доле исти се цените....
![]()
Правилата се останати од Истокот, те комунизмот, а казните се западни.правила и КАЗНИ ко на запад...
Правилата се останати од Истокот, те комунизмот, а казните се западни.
Според овие закони од СФРЈ average Трпе не смее да поседува апсолутно никаква форма на странски капитал, ниту акции, ниту валутни деривати, ниту инвестициско злато, ниту да се обложува во онлајн кладилници. Зарем толку не сфаќаат дека е 21-ви век и сето ова може да го правиш преку прокси, само што ќе те чини повеќе нерви и пари.