Тони Зен

S

smart ass

Гостин
Ќе ви врати во негов стил заедно со волците:pos2::pos2:

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Добар е човекот, нека продолжи така. :)

Член од
4 мај 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
Вака сеа,реков не дискутирам за саф,зошо ги поштувам,така да тоа не е хејтер.После друга работа.Има правено комерцијална музика?Дишеш?Да надополнам,сеуште прави.Кој животен процес ми го нарушува?Осетливост,односно ме фрустрира тоа негово дали си спремен за уше еден скандал.Заработува сам?Добро браво,начукал кузнае колку години па уше сам да не заработува.Јас ќе го празнам дома фрижидерот,не се сеќирај.Мојот успех нема да може да се мери со неговиот,зошто неговиот е НУЛА.Ај сеа буни се до задутре.:back:
Аха и ја така мислам хахахаха :tapp:

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51

Спотот за Јас сум хип хоп, продукција: токсикологија

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
супер спотче... баш хип-хоп култура се гледа во спотов

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
порано беше добар. сега е тиња.
гејгеј ги расипа и него и стаклар

-G-

Успешен
Член од
15 јуни 2009
Мислења
636
Поени од реакции
255
Тони Зен вечерва во Дискотека Тропикана во Кочани :vozbud:

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
теоријата беше објаснување за другарката погоре. Хип-хоп неможиш да го објасниш. или го живееш или не.
А ти демек го живееш а?

Епа ајде хип хоп мајсторе, просветли не со знаењата за хип хоп музиката, очигледно според тебе, на сите ни треба лекција.

Не бе луѓе грешно е то шо мислите. Тие имаа доста голем труд вложено во Сафизам и најнормално е кога имаш квалитет да бидеш и платен. Не значи комерцијала да продаваш албум. Комерцијала е да работиш за издавачка куќа, да делиш процент со нив, да имаш менаџер, да правиш како што ќе ти кажат. Па аман САФ нема продавница за хип-хоп опрема и не снимаат спотови во неа за да се рекламираат... капираш?
Колку што се сеќавам, ги гледав како кукаат и се жалат на телевизија дека тешко ќе изваделе нов албум, бидејќи немаат средства, и дека никој не им помага, колку да ги "подбутне" финансиски во саканиот правец.

Сум се смеел до солзи, жими се! XD

Исто се сеќавам и дека кењаа како издавачките куќи не им ги сакаат песните :D

Човек, не можеш ти да правиш underground рап музика, да бидеш underground рапер, а сепак албумот да ти се продава како утринскиот весник. Епа не иде.

Или држи си се undergrounnd, и уште поважно, не кењај за комерцијалните рапери, само затоа што заработиле некоја пара од трошните текстови кои ги прават, те прави да изгледаш како љубоморен морон, или придружи им се и стани и ти тешка комерцијала и прави си рап верзии на текстовите на Lady Gaga И готово.

Мразам што т.н. underground или вистински рапери, почнаа да серат на траки за комерцијалава. Толку ви пресуши наводниот талент, па земавте комерцијални рап зомбија да ги обработувате во текстови?

Имам почит према Зен бидејќи си пронајде формула која му произведува пари. Без разлика дали музиката која ја прави е квалитетна или не, тоа е мета на дебата, сепак човекот е успешен. А останатите нека се запрашаат што точно им смета кај него, дали се текстовите, комерцијалниот звук кој доминира кај неговата музика, или фактот дека е најдобро платен рапер во Македонија?

Само необразован пацер може да величи квантитет over квалитет во life changing уметност, Музика.
Дали фактот дека се тука некаде со Џака значи дека се и тука некаде во квалитет/талент? :D

Само прашувам, дека така ја постави проценката.

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
А ти демек го живееш а?

Епа ајде хип хоп мајсторе, просветли не со знаењата за хип хоп музиката, очигледно според тебе, на сите ни треба лекција.

Колку што се сеќавам, ги гледав како кукаат и се жалат на телевизија дека тешко ќе изваделе нов албум, бидејќи немаат средства, и дека никој не им помага, колку да ги "подбутне" финансиски во саканиот правец.

Сум се смеел до солзи, жими се! XD

Исто се сеќавам и дека кењаа како издавачките куќи не им ги сакаат песните :D

Човек, не можеш ти да правиш underground рап музика, да бидеш underground рапер, а сепак албумот да ти се продава како утринскиот весник. Епа не иде.

Или држи си се undergrounnd, и уште поважно, не кењај за комерцијалните рапери, само затоа што заработиле некоја пара од трошните текстови кои ги прават, те прави да изгледаш како љубоморен морон, или придружи им се и стани и ти тешка комерцијала и прави си рап верзии на текстовите на Lady Gaga И готово.

Мразам што т.н. underground или вистински рапери, почнаа да серат на траки за комерцијалава. Толку ви пресуши наводниот талент, па земавте комерцијални рап зомбија да ги обработувате во текстови?

Имам почит према Зен бидејќи си пронајде формула која му произведува пари. Без разлика дали музиката која ја прави е квалитетна или не, тоа е мета на дебата, сепак човекот е успешен. А останатите нека се запрашаат што точно им смета кај него, дали се текстовите, комерцијалниот звук кој доминира кај неговата музика, или фактот дека е најдобро платен рапер во Македонија?
.
За првото кажи ми шо не ти е јасно и ке ти објаснам како ден. А за второто ми се обрајчаш мене или...?

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
За првото кажи ми шо не ти е јасно и ке ти објаснам како ден. А за второто ми се обрајчаш мене или...?
За првото - беше реторичко прашање. Но би ценел одговор.

За второто, беше обраќање кон сите. И тие кои само читаат, и тие кои се членови. Има доста рапери на кајгана. Да не требаше да ставам наводници на рапери? :S

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
За првото - беше реторичко прашање. Но би ценел одговор.

За второто, беше обраќање кон сите. И тие кои само читаат, и тие кои се членови. Има доста рапери на кајгана. Да не требаше да ставам наводници на рапери? :S
не беше реоричко...повеќе беше цинично, но нема везе одговорот е да. живеам хип-хоп за разлика од многу други на форумов. и зависи ти шо подразбиташ под живеење хип-хоп. паметен си ти и знам дека знајш и сам дека има многу повеќе од само да седиш на улица и да слушаш рап музика за да живееш хип-хоп....

јас не го серам тони зен.... напротив... можиш да погледниш постови наназад дека сум еден од тие шо го брана, али ти ја започна кавгава без причина па сакав првин на каде ќе оди, па после да ти кажам дека сме на иста страна

Kajgana Shop

На врв Bottom