Томислав Николиќ - нов претседател на Србија

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Освен ако не сте политички експерти, треба да ви се забранат коментарите од типот:„Srbija sama si go iskopa svojot grob,,so ova se vratija bar 20 godini unazad." и ред други... Божем таму живеете па знаете, нека дојде ајде сеа некој Срђан да ни каже нас:„Са Грујевским ништа не радите македонци!“ итн. Глупости живи.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Овој е тој што штрајкуваше со глад и чвикаше како детенце за да дојде на власт ?
Како тоа Еу честита 3 саати пред затварање на избирачките места.
Зашто го тргаат нивниот Тадиќ кој им ја работеше агендата за Косово?
Тешко дека радикалот Николиќ ќе го прави тоа така лесно.
Уште поинтересно е за колку кратко време неговата партија доживеа подем и популарност.
А Дачиќ ќе има мнозинство да формира влада ?

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.863
Овој е тој што штрајкуваше со глад и чвикаше како детенце за да дојде на власт ?
Уште поинтересно е за колку кратко време неговата партија доживеа подем и популарност.
Всушност Николиќ не стана наеднаш популарен. Николиќ неколку пати по ред освојуваше најмногу гласови, и со оваа партија си кога беше во Радикалите, само што после со изборни коалиции и договори Тадиќ секогаш го победуваше.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Е тек формирање на влада ќе биде држ-недај. Разликата е 2 процента помеѓу ДС и СНС, владата ќе им биде турлитава.

Интересен факт, Николиќ бил обвинет за злосторства врз Хрвати во војната во Босна под наредби на Шешељ, но никогаш не била покрената кривична постапка против него.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
УПМ, колку бил во право Милошевиќ пред 12 години, за многу работи дури страв да те фати.
Srbija sama si go iskopa svojot grob,,so ova se vratija bar 20 godini unazad.
A sto te boli pa tebe sto srbija go odbrala toj pat ? Sakas da kazes deka radikal e na vlast i nacionalist , a demek kosovo ima ispravna politika i site do eden od tie nivni politicari treba da se na vlast i da rakovodat so utnato kosovooo , za vas taci e podobar od ovoj aj gledajtesi doma tuka soe i kako e pa posle gavolot na site vie kriv ova ona bilo , oni si znaat koj im e najdobar i si go izbrale nas koj ne unazadi ne 20 nego 100 g unazat ili ne mozebi e vo red nasata meka politika so brakata treba da im davame uste ,malce e oni i treba da dobijat :tapp: .bog da cuva prost narod negleda doma nego po komsii oni ke si napraat se i ke vlezat vo eu i nato a nike zad niv ke ostaneme 100 svetlosni godini zad niv .....

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Освен ако не сте политички експерти, треба да ви се забранат коментарите од типот:„Srbija sama si go iskopa svojot grob,,so ova se vratija bar 20 godini unazad." и ред други... Божем таму живеете па знаете, нека дојде ајде сеа некој Срђан да ни каже нас:„Са Грујевским ништа не радите македонци!“ итн. Глупости живи.
Isto ko da sum tamu veruvaj,posebno so denesnava tehnologija.
Pa kako Srbija vo Evropa koga vleguvas so Kostunica vo koalicija,ali sve e ok oni se naviknati cel zivot sami na sebe kontra da si idat taka da ni ova ne me iznenaduva.
--- надополнето: 21 мај 2012 во 00:23 ---
A sto te boli pa tebe sto srbija go odbrala toj pat ? Sakas da kazes deka radikal e na vlast i nacionalist , a demek kosovo ima ispravna politika i site do eden od tie nivni politicari treba da se na vlast i da rakovodat so utnato kosovooo , za vas taci e podobar od ovoj aj gledajtesi doma tuka soe i kako e pa posle gavolot na site vie kriv ova ona bilo , oni si znaat koj im e najdobar i si go izbrale nas koj ne unazadi ne 20 nego 100 g unazat ili ne mozebi e vo red nasata meka politika so brakata treba da im davame uste ,malce e oni i treba da dobijat :tapp: .bog da cuva prost narod negleda doma nego po komsii oni ke si napraat se i ke vlezat vo eu i nato a nike zad niv ke ostaneme 100 svetlosni godini zad niv .....
Zatoa sto e vo moj interes fraeru sto se desava vo Srbija,i temata e takva neli....za slucuvanja vo MK ima druga tema.
I u moj licen interes e Srbija da vleze sto pobrzo vo Evropa a sega po se izgleda malku ke se uspori rabotata.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Isto ko da sum tamu veruvaj,posebno so denesnava tehnologija.
Pa kako Srbija vo Evropa koga vleguvas so Kostunica vo koalicija,ali sve e ok oni se naviknati cel zivot sami na sebe kontra da si idat taka da ni ova ne me iznenaduva.
--- надополнето: 21 мај 2012 во 00:23 ---

Zatoa sto e vo moj interes fraeru sto se desava vo Srbija,i temata e takva neli....za slucuvanja vo MK ima druga tema.
I u moj licen interes e Srbija da vleze sto pobrzo vo Evropa a sega po se izgleda malku ke se uspori rabotata.
Pa ke vlezete vo EU pobrzo i od sto mislite !! Koja politika mislis ke se smeni posle Tadic , deka ovoj sega ke si raboti svoevolo kako sto ima zamisleno haha neeee drugi ke ja diktiraat negovata rabota i te kako.....

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Pa ke vlezete vo EU pobrzo i od sto mislite !! Koja politika mislis ke se smeni posle Tadic , deka ovoj sega ke si raboti svoevolo kako sto ima zamisleno haha neeee drugi ke ja diktiraat negovata rabota i te kako.....
Pa Tadic gi ispolni skoro site uslovi koi mu bea nalozeni covece sto zboris,sto znaci sve na tanjir mu e ostaveno na Nikolic...zarem toj da bese na negovo mesto ke go isporacase Mladic,Karadzic vo Hag...i don't think so...Srbija nemase ni kandidat da bide da bese Nikolic na vlast.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Ај белким овој Николич ќе ја опраи ситуацијата на Косово во корист на Србите, пошто на Тадич тоа не му идеше ич...

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Ај белким овој Николич ќе ја опраи ситуацијата на Косово во корист на Србите, пошто на Тадич тоа не му идеше ич...
Тоа св.Сава да се врати од мртвите не може да го опраи не па Николиќ.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Pa Tadic gi ispolni skoro site uslovi koi mu bea nalozeni covece sto zboris,sto znaci sve na tanjir mu e ostaveno na Nikolic...zarem toj da bese na negovo mesto ke go isporacase Mladic,Karadzic vo Hag...i don't think so...Srbija nemase ni kandidat da bide da bese Nikolic na vlast.
Pa dobro koj go glasal Nikolic ? narodot taka , zasto ako na narodot mu bila ubava politikata na Tadic togas se resile da odat vo propast .....

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Тоа св.Сава да се врати од мртвите не може да го опраи не па Николиќ.
Точно, Косово е засекогаш и неповратно одземено....Муабетот ми беше за Србите што се таму, поготово во северниот дел, нив да им се олесни животот за да не ги бркаат шипците од родните огништа и да ги тепаат...Значи да ги штити своите на Косово - тоа мислев...

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.816
Поени од реакции
1.088
И после пак ќе се случи ова..(n)

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Pa dobro koj go glasal Nikolic ? narodot taka , zasto ako na narodot mu bila ubava politikata na Tadic togas se resile da odat vo propast .....
Oni glasale i za Milosevic pa kaj gi dovede toa,glasale za Kostunica pa ne mrdnale od mesto....edinstveniot sjaj koj go imale vo drzavava go zamracile so Nikolic.
Sve sto je lepo kratko traje...prvo Djindjic pa sega Tadic.
Ne mu podavaj raka na toj sto ne saka da bise spasen,,toa ti e mototo na Srbija ocigledno...primitivno ali jebiga-- vistinito.

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
Од пријателите кои ги имам во Белград, кога сум им спомнал дека Тадиќ има добар имиџ во Македонија (мој впечаток) и кога сум ги прашувал што мислат за него, најчесто сум добивал одговор дека Тадиќ бил личност која ветува на почетокот на мандатот, но дека сега (т.е. пред 5 - 6 месеци) е сосема надвор од реалноста.
Дека е про-француски политичар, како што рече Inglourious Basterd; сум чул и другпат и од други луѓе, па и прочитал по српските весници.
Од истите луѓе кои го оценуваа Тадиќ како што опишав погоре, пак, чув дека Николиќ е циркузант со штрајковите со глад и гладен за внимание, па ни тој не доби преодна.
Кога прашав за нивни личен фаворит - опција (иако претходно сметав дека се симпатизери на ЛДС на Чедо Јовановиќ), ми рекоа дека овие избори ќе ги одбележи рекордно ниската излезност и уште и дека никој веќе не им верува на политичарите....

Знам дека не е анализа, но само мој впечаток дека гласачите во Србија излегоа на гласање разочарани од неисполнети ветувања (иако морам да признаам дека не ги следев случувањата детално и со внимание).

Kajgana Shop

На врв Bottom