Технолошко-металуршки факултет

Член од
22 август 2009
Мислења
3
Поени од реакции
1
Колку што можев да приметам нема тема за студентите на Технолошко-металуршки факултет Значи сите што студираат на технолошки, и тие што сакаат да се запишат на истиот, тука можат да си поставуваат прашања и да се делат совети, искуства и се останато :pipi:

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.468
Поени од реакции
9.937
ovaa godina kako sto gledav za upisite,na masinski imase malku studenti,ama na tehnoloski :vozbud::vozbud::vozbud: moja pretpostavka max 50-60 da ima zapisano ama mislam deka i toa e mnogu.mnogu poveke se pisat na drugi faxovi,tehnickite fakulteti ne se bas naj omileni vo mkd :smir:

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
имам другарка таму и доста се жали дела е тешко.доста студенти уште прва година се откажуваат (или паѓаат година).

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.468
Поени од реакции
9.937
jas imam diplomiran bratuced na toj fakultet.mislam deka ucese 5 godini za da go zavrsi faxot a bese dosta soliden ucenik,i uporen da zavrsi a i gi razbirase i se interesirase za tie raboti.se dobiva zaklucok deka e tezok toj fakultet,toa e tehnicki fakultet zaedno so masinski elektro i nekoi drugi,i zatoa e namalen brojot na studenti.site sakaat da odat na filoloski,filozofski,ekonomski,praven itn

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Јас студирам на ТМФ, насока базно неорганско инженерство, екстремно тежок факултет, бара многу работа и труд, уштет еден ми остана за да ја исчистам трета година, ама не можан да го положам никако! :nesvest::nesvest:

Јо

Killerschwimanzugfrau!
Член од
3 август 2010
Мислења
12
Поени од реакции
0
Здраво, јас сум заинтересирана за судии на ТМФ на конфекциско инженерство, па ако има некој случајно да го види ова шо студирал на оваа насока или знај некој таков ако можи пишете ми да ми кажите подробно шо е - како е.
tnx

Член од
30 мај 2014
Мислења
2
Поени од реакции
0
Има некој што ќе сака да ми објасни подетално за смерот Прехранбена технологија и биотехнологија...Гледам прва и втора година главно 3 предмета се вртат, Хемија, Физика и Математика...колку е тешка математиката? Јас не сум баш добар математичар, имав 4ка сите 4 години средно, но факт е дека не се трудев многу.. како и да е било кој што е на тој смер и може да ми објасни нека одговори.. Благодарам однапред

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Иде некој на Нанотехнологии?

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
Постои ли некој услов неположени предмети од летен семестар да ти напраат проблем да запишеш зимски?

Член од
18 јануари 2016
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво јас сум матурант и се мислам да се запишам на технолошки факултет следната година, на смерот инжинерство на материјали и нанотехнологии. Некој да е на тој смер поопширно да објасне ако сака што е како е?

Член од
13 декември 2015
Мислења
34
Поени од реакции
34
Здраво јас сум матурант и се мислам да се запишам на технолошки факултет следната година, на смерот инжинерство на материјали и нанотехнологии. Некој да е на тој смер поопширно да објасне ако сака што е како е?
Смерот е катастрофа. Ако сакаш да поминеш 4 години незнаејќи што учиш и со која цел, само тогаш би ти бил вистински избор!

Kajgana Shop

На врв Bottom