Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Договорот сам неможе да се продолжи, тоа е утврдено од страна на АЕК за заштита на корисниците така да ако сакаш можеш да раскинуваш.
Можеше до пред нова година од тогаш навака неможе според новиот правилник за електронски комуникации.
вчера така рече батката во телеком. баш одев за тоа да прашам.....утре ова време ќе знам :) ако има нет.... :)

MadA@FakA

Black&White
Член од
4 август 2006
Мислења
1.049
Поени од реакции
105
Има нешто за зголемување на нетот? Или тешко...
Нема нема.. зафркават нешто..

неможе вака.. договорот кога ќе заврши крај на истиот изгледа ќе треба да се праве..
за помала цена од онаа за 30гига има подобри понуди од приватните интернет провајдери (МНОГУ подобри)

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Прееска ми вртеа од 171 и ме прашува зошто сум раскинал, им кажав 30гб и висока цена не ми требаат. Сакам повеќе гб и пониска цена и најдов. Додека и зборев се слушаше чукање на тастатура, веројатно госпоѓата запишуваше што наоѓам маана.:)

Член од
23 ноември 2011
Мислења
108
Поени од реакции
14
Договорот сам неможе да се продолжи, тоа е утврдено од страна на АЕК за заштита на корисниците така да ако сакаш можеш да раскинуваш.
Можеше до пред нова година од тогаш навака неможе според новиот правилник за електронски комуникации.
Денеска прашав за продолжување на договорот и ми рекоа дека автоматски се продолжува.Ја прашав вработената за АЕК и новото правило но само ми одговори дека автоматски се продолжува договорот и не мора да доаѓам.Кога ја прашав за покачување на трансфер ми рече дека би требало да се покачи но незнае кога и колку ќе покачат и почна да ми врти ако не ми се чека да земам оптички интернет , колку не бил скап итн.Има некој повеќе информации ?

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.639
Поени од реакции
787
Денеска прашав за продолжување на договорот и ми рекоа дека автоматски се продолжува.Ја прашав вработената за АЕК и новото правило но само ми одговори дека автоматски се продолжува договорот и не мора да доаѓам.Кога ја прашав за покачување на трансфер ми рече дека би требало да се покачи но незнае кога и колку ќе покачат и почна да ми врти ако не ми се чека да земам оптички интернет , колку не бил скап итн.Има некој повеќе информации ?
Автоматски се продолжува на неопределено , со тоа ти не останиваш без нет или без нивна услуга туку едноставно можеш кога сакаш да го прекинеш договорот е тоа е придобивката и не си обврзан да чекаш 2 години за промена на пакет или слично .

Член од
21 април 2008
Мислења
267
Поени од реакции
130
Автоматски се продолжува на неопределено , со тоа ти не останиваш без нет или без нивна услуга туку едноставно можеш кога сакаш да го прекинеш договорот е тоа е придобивката и не си обврзан да чекаш 2 години за промена на пакет или слично .
не е на неопределено ,се продолжува за уште една година како што е бил претходниот договор... а не 2 год .

Член од
9 април 2011
Мислења
812
Поени од реакции
1.055
не е на неопределено ,се продолжува за уште една година како што е бил претходниот договор... а не 2 год .
Јас мислам дека донесоа правило каде што несмеат да ти го продолжат договорот ако не те известат дека ти истекува и да ти понудат иста или нова понуда.

Исто така го укинуваме автоматското продолжување на договорите. Сега, ако сте заборавиле дека договорот ви истекува на 1 јуни, операторот автоматски ви го продолжува за уште две години. И толку, немате право на жалба. Со нашиот нов правилник, такво нешто ќе биде надвор од регулативата, ќе мора операторот да го извести корисникот дека му истекува договорот, да го анкетира, да му ги понуди истите услови и да го праша дали сака да го продолжи договорот.

Код:
http://www.mkbrendovi.com/mk/forum/59/186------.html
Не сум сигурен дали е на сила оваа регулација

Член од
23 ноември 2011
Мислења
108
Поени од реакции
14
Јас мислам дека донесоа правило каде што несмеат да ти го продолжат договорот ако не те известат дека ти истекува и да ти понудат иста или нова понуда.

Исто така го укинуваме автоматското продолжување на договорите. Сега, ако сте заборавиле дека договорот ви истекува на 1 јуни, операторот автоматски ви го продолжува за уште две години. И толку, немате право на жалба. Со нашиот нов правилник, такво нешто ќе биде надвор од регулативата, ќе мора операторот да го извести корисникот дека му истекува договорот, да го анкетира, да му ги понуди истите услови и да го праша дали сака да го продолжи договорот.

Код:
http://www.mkbrendovi.com/mk/forum/59/186------.html
Не сум сигурен дали е на сила оваа регулација
Да за ова зборувам.Вработените треба да ме известат дека договорот истекува.Никој не ми се јави на телефон од Т-Хоме да ми каже дека ми истекува договорот и да ми направи анкета што ќе правам понатаму!

Јас мислев дека со новиот закон на АЕК ако не отидам да си го продолжам договорот ќе имам некој проблем дури може и да останам без интернет.Кога отидов во Рамстор ми рекоа дека договорот автоматски се продолжува а кога прашав за АЕК само се насмеа девојката.Мислам дека оваа регулација од АЕК е само за пред медиуми!

Исто ќе му дојде и бесплатниов интернет на Т-Хоме.Им дадоа само на 500-1000 луѓе за да направат некоја си статистика да видат колку просечно ќе се потроши за да може да фрлат некоја понуда (претпоставувам во март).Ако АЕК им забранил 3 месеци бесплатен интернет мислам дека или од Т-Хоме или од АЕК ќе излезеа со соопштение!

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.835
Поени од реакции
1.591
Јас имам едно прашање земав 3 мах и сега се ми е топ теливизијава но првово стартување значи коа го уклучувам сабајле откако ми бил исклучен рутерот ноќеска коа не го користам значи нема веднаш слика чекам рутерот да се покрене убаво на сабјле па примникот го уклучувам но нема слика се доидека не го вклучам / исклучам од струја и приемникот. Сега прашањево ми е дали треба и применикот да го гасам навечер исто или има некој друг проблем?

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
xlisp, за каков бесплатен интернет збориш? Па тоа беа само гратис 3 месеци по 600гб за обични и 1000гб за оптички пакети, ако беше бесплатен, тогаш сметката требаше да ни биде по 300ден, а не 1200 како и секогаш со интернет и фиксен(зборам за макс адсл старт)? И да, најубаво луѓе одете си во салон на телеком и ако ви завршува договор на 2-3 март како на мене што беше, отидете 3-4дена порано и раскинете ако ви се раскинува, да не му ја мислите дали аек ова аек она.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
108
Поени од реакции
14
xlisp, за каков бесплатен интернет збориш? Па тоа беа само гратис 3 месеци по 600гб за обични и 1000гб за оптички пакети, ако беше бесплатен, тогаш сметката требаше да ни биде по 300ден, а не 1200 како и секогаш со интернет и фиксен(зборам за макс адсл старт)? И да, најубаво луѓе одете си во салон на телеком и ако ви завршува договор на 2-3 март како на мене што беше, отидете 3-4дена порано и раскинете ако ви се раскинува, да не му ја мислите дали аек ова аек она.
Погрешно напишав мислев неограничен :) и да во право си заврши си ја работата на време да не те боли глава!

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
После 7 години, време е за промена. Плаќам 2500 за услуга која можам да ја добијам за илјада денари месечно, + телевизија.
One Total, here I come.

Kajgana Shop

На врв Bottom