Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.334
Поени од реакции
9.496
Не треба ама оптика ако одлучам е подобар избор, верувам е постабилен и побрз. Подобро за 4К видеа гледање онлајн.
Оптика е многу подобро нема ни место за дискусија тука, работата е дали има можност да си на оптика или мора да одиш преку бакар па да ти активираат ВДСЛ.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.665
Поени од реакции
8.095
Оптика е многу подобро нема ни место за дискусија тука, работата е дали има можност да си на оптика или мора да одиш преку бакар па да ти активираат ВДСЛ.
E тоа не знам, треба да се види.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.665
Поени од реакции
8.095
Од лично искуство ти зборувам, кај мене нема опција за оптика па мораше да одам со бакар и ВДСЛ.
Од како пријавив почна да се подига интернетов од некаква мртва точка. Download се дигна на 10 и нешто. Сепак пак има пречки само паѓа интернетов.
1000008549.jpg

Ме нервира глупиов Speedtest што моментално не ми дава да направам споделување на регултатов. Додека Speedtest преку веб не ми мерeше Upload.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.334
Поени од реакции
9.496
Од како пријавив почна да се подига интернетов од некаква мртва точка. Download се дигна на 10 и нешто. Сепак пак има пречки само паѓа интернетов.
Прегледај го приврзокот 436427

Ме нервира глупава Speedtest што моментално не ми дава да направам споделување на регултатов. Додека Speedtest преку веб не ми мерeше Upload.
Бакар или оптика?
Направи скриншот и зачувај на десктоп.
Незнам на колку ти е договорот али бакар без ВДСЛ мислам дека беше до 30мб, ја си зедов дополнително ВДСЛ за да ми дојде до 50мб.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.665
Поени од реакции
8.095
Бакар или оптика?
Незнам на колку ти е договорот али бакар без ВДСЛ мислам дека беше до 30мб, ја си зедов дополнително ВДСЛ за да ми дојде до 50мб.
АDSL е.
Кај мене е проблемот што и сигналот во цел стан се менува зависно од тоа каде се наоѓаш, дали дневна или во некоја соба.

Кога прв пат местеа интернет пред не знам колку години го наместија рутерот и телефонската линија во моја соба и така остана. Знам го носеа кабелот некако за да стигне и до дневна. Еднаш пробував дали може рутерот барем да го преместам во дневна ама нешто не ми успеа и го вратив.

Можеби дека сум стара зграда и јас сум најгоре на доградба.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.334
Поени од реакции
9.496
АDSL е.
Кај мене е проблемот што и сигналот во цел стан се менува зависно од тоа каде се наоѓаш, дали дневна или во некоја соба.

Кога прв пат местеа интернет пред не знам колку години го наместија рутерот и телефонската линија во моја соба и така остана. Знам го носеа кабелот некако за да стигне и до дневна. Еднаш пробував дали може рутерот барем да го преместам во дневна ама нешто не ми успеа и го вратив.

Можеби дека сум стара зграда и јас сум најгоре на доградба.
Викни си екипа и у салон разговарај да ти активираат ВДСЛ, ако почнат да ти трдомудат поднеси барање до АЕК дека не си задоволен од услугите.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.472
Поени од реакции
813
Бакар или оптика?
АДСЛ појке од 10-12мб тешко. ВДСЛ 50мб е
Автоматски споено мислење:

Викни си екипа и у салон разговарај да ти активираат ВДСЛ, ако почнат да ти трдомудат поднеси барање до АЕК дека не си задоволен од услугите.
Ако е близу до пошта има шанси за ВДСЛ, иако и тоа не е гаранција дека ќе му одобрат. Џабе аек во овој случај

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.334
Поени од реакции
9.496
АДСЛ појке од 10-12мб тешко. ВДСЛ 50мб е
Автоматски споено мислење:

Ако е близу до пошта има шанси за ВДСЛ, иако и тоа не е гаранција дека ќе му одобрат. Џабе аек во овој случај
Бајо ја имав стабилни 25 мб пред да активирам вдсл.

Kajgana Shop

На врв Bottom