HristijanWR10
Bryan Kearney
- Член од
- 11 април 2012
- Мислења
- 10.768
- Поени од реакции
- 20.491
- Локација
- Охрид, Аеродром на вода
Оди во мени -> подесувања -> телевизија -> размер и резолуција на екранот и одбери ја резолуцијата.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kupiv Full HD TV i voopsto ne sum zadovolen od slikata sto ja dobivam preku Blizoo, pa sakam da se prefrlam na T-Home, pa me interesira dali site nivni paketi im se so digitalni TV kanali ili samo poskapite, i, dali ako zemam od poevtinite paketi ke imam nekakov problem so slikata, seckanje i sl.?
Fala drugar za detalniot i opsiren odgovor, znaci po tvoe slikata preku Blizoo e podobra, a toa mi e najvazno, ali posto imternetot i tel. mi se preku Telekom, a, kablovskata preku Blizoo, sakav se da stavam vo eden paket, preku eden operator, prednost mi imaa Telekom posto emituvaat arena sport, sto e golem plus za niv, no eve kako sto kazuvas pa kvalitetot na slikata e na strana na drugive, i sega sum bas vo golema dilema za sto da se odlucam.
Немој Basic пакетот да го зимаш зашто има 30gb лимит, а нема да имаш опција снимање и премотување.Fala ti uste ednas, znaci da rezimirame, cak i ako go zemam ovoj paket http://www.t-home.mk/mk/211/Paketi/3_Max/3_Max_Basic.html ke nemam nikakov problem so kvalitetot na slikata duri i ako vo isto vreme downlodiram nesto preku net?
Dokolku simnuvas nesto brzinata na netot so vklucen tv ke ti bide pomala a kvalitetot na slikata ke ostane ist. Ova se slucuva kaj site paketi osven vo optikata. I kako sto ti kazaa pogore najdobar izbor ti e star paketot kade imas neogranicen internet i opcii za snimanje i pauziranje a razlikata e mislam 400 500deariFala ti uste ednas, znaci da rezimirame, cak i ako go zemam ovoj paket http://www.t-home.mk/mk/211/Paketi/3_Max/3_Max_Basic.html ke nemam nikakov problem so kvalitetot na slikata duri i ako vo isto vreme downlodiram nesto preku net?
Mnogu skapo ke mi dojde ako zemam drug paket, posto sakam da zemam i Max Sport + a, kazi mi dali toa sto e tolku limitiran internetot moze da pravi problem na slikata od tv-to, ili toa nema vrska edno so drugo?
edit..Padroni veke objasnil, fala vi.
--- надополнето: 24 јануари 2014 во 19:25 ---
Uste edno prasanje, dali gledajki TV mi se trosat dozvolenite 30gb internet? malku mi e ova nerealno , ali sepak sakam da se osiguram za sekoj slucaj.
Да, до тоа е проблемот. Го гледаш редот Signal-to-noise ratio? 6db е крајната долна граница, ако падне под тоа ќе имаш чести дисконектирања.
Line attenuation ајде да го наречеме шум... Тој зависи од вкупната должина на кабелот од нивната опрема до приклучокот кај тебе во куќа/стан, во твојот случај тоа се 2км. Е сега, најбитното, што би можел ти да направиш сам? Скоро ништо, освен да се осигураш дека каблите се добро поврзани, не се од времето на дедо ное и не се изложени на влага. И да немаш некаде низ соба цел котур од телефонски кабел без потреба, и тоа го имам видено.
Теоретската можна брзина што би можел ти да ја добиеш со толкав attenuation, е 15mbps downstream. Ама тоа е во идеални случаи, ти имаш 12mbps и стабилноста на конекцијата ти е на граница. Кога надвор има варијации во температура итн., на граница си да имаш чести дисконектирања (не значи дека ќе ти се случуваат). Останува на тебе дали сакаш да им објаснуваш по телефон на вработените од техничка поддршка за сето ова, и да бараш да дојде тим да го ѕирне најблиското сандаче од каде што си поврзан.
Во моментот, ти повеќе од 12mbps/768kbps не можеш да имаш. Ако си задоволен и немаш проблеми, јас ти препорачувам да си уживаш во тие 12.![]()