da otkazat tv od telekabel, da si imaat samo optika i da si zemat Move TV za 399 so najdobri kanali i najgolem broj, so opcii do 7 dena vrakanje i sl. Koj debakl da kacis pretplata a nemas ni resiver ni nisto, samo kabelКако ќе ги мотивира на мрежа од Телекабел? Или на Телеком?
Не се разбираме. Која мрежа ја користи МТЕЛ во моментов, знаеш? Што би изгубил Телекабел, или Телеком ако некој оди на МТЕЛ?da otkazat tv od telekabel, da si imaat samo optika i da si zemat Move TV za 399 so najdobri kanali i najgolem broj, so opcii do 7 dena vrakanje i sl. Koj debakl da kacis pretplata a nemas ni resiver ni nisto, samo kabel
MTEL ne koristat nitu od Telekabel nitu od Telekom, sekako deka ke izgubatНе се разбираме. Која мрежа ја користи МТЕЛ во моментов, знаеш? Што би изгубил Телекабел, или Телеком ако некој оди на МТЕЛ?
А од каде користат? Која мрежа ја рентаат? Или преку воздух работат?MTEL ne koristat nitu od Telekabel nitu od Telekom, sekako deka ke izgubat
Mobilna i bezicen internet od A1, televizijata si e svoja, sekako koga zemas od niv gubat site bidejki televizijata si e na MTEL.А од каде користат? Која мрежа ја рентаат? Или преку воздух работат?
Каков црн А1 бе човек? Телекабел и Телеком мрежа рентате, еве да ти кажам јас, пошто ти како вработен таму слабо англискиот некако. Никој не те праша телевизијата од кого е, тука муабет правиме за оптика и која мрежа ја користи МТЕЛ.Mobilna i bezicen internet od A1, televizijata si e svoja, sekako koga zemas od niv gubat site bidejki televizijata si e na MTEL.
MTEL ne nudi optika.Каков црн А1 бе човек? Телекабел и Телеком мрежа рентате, еве да ти кажам јас, пошто ти како вработен таму слабо англискиот некако. Никој не те праша телевизијата од кого е, тука муабет правиме за оптика и која мрежа ја користи МТЕЛ.
А Telco кај што си вработен која мрежа ја користи?MTEL ne nudi optika.
Telco nudi optika, preku infrastruktura na Telekabel.А Telco кај што си вработен која мрежа ја користи?
Толку требашеTelco nudi optika, preku infrastruktura na Telekabel.
Во Македонија не знам на кого уште не му е јасно кој рента мрежа, и кој има инфраструктура за да почне со било што.Телекабел имаат сопствена кабелска и оптичка инфраструктура
Јас не зборувам кој е овластен партнер на МТЕЛ, кој сака нека е. Муабетот е кој и да е на местото од ТЕЛКО е исти кур, затоа што за да функционира мора да РЕНТА МРЕЖА. Кога ренташ мрежа плаќаш услуга по клиент, и тука Телеком или Телекабел не губи апсолутно НИШТО. Муабетот погоре беше дека Телеком или Телекабел ќе изгубел многу со тоа што корисниците ќе оделе во МТЕЛ, што е тотална глупост.Телко е овластен партнер на МТЕЛ и тој изнајмува оптика од Телекабел и за жал прави договори на 24 месеци, а кај Телекабел е безобврзувачки договор.
Во Србија ако некој инвестира на FTTH тоа е SBB и United Media.како што е случајот во Србија каде што до крајот на 2025 година 99% од селата ќе имаат пристап до оптика.
Ова е во цел свет нормална работа, не само во Македонија. GPON и IPTVПланот им е за неколку години целосна покриеност на оптика да имаат каде што оперираат Телекабел, а кабелската да ја исфрлат од употреба за интернет.
Ke izgubat TV korisnici, sekako sega ja kacuvaat samo televizijata i toa treba da e celta da izgubat TV korisnici a ne drugo.Муабетот погоре беше дека Телеком или Телекабел ќе изгубел многу со тоа што корисниците ќе оделе во МТЕЛ, што е тотална глупост.
Не знам навистина како да ти објаснам, ама еве да пробам јште еднаш.Ke izgubat TV korisnici, sekako sega ja kacuvaat samo televizijata i toa treba da e celta da izgubat TV korisnici a ne drugo.
Bidejki televizijata na MTEL e samo nivna ne zavisi od nikoj dr.