Таков ми е периодот...

С

Сатори

Гостин
Персоналитети кои што не можат да се носат со себеси минат периоди, сите останати го живеат животот и се контролираат.Не постојат периоди, постои само внатрешна сила и недостаток на истата.

А

Аниии

Гостин
Јас сум во таков период. Се ми изгледа бесмислено и без врска. Одамна не сум се почуствувала среќно и задоволно. Постојано плачам и тоа најчесто без некоја посебна причина. Не сум задоволна од себе едноставно не можам да се препознаам. Порано бев постојано среќна насмеана и не дозволував некој или нешто да ми го уништи денот. А сега за секоја ситница плачам. Се е премногу комплицирано и се надевам дека ќе помине. И добро е што имам другарки со кои можам да го споделам ова (си знаат кои се):pipi:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
И јас се ставам во тие што имале таков гаден :tapp: период, а и не е срам да се крие тоа бидејќи таков е животот-тестира.
Бев мал тогаш ги гледав работите на многу далеку и се плашев што како ќе биде но со времето научив да ги гледам работите од друга дистанца. Присуството од другите ми пречеше и сите ми изгледаа глупаво и просто и немав никаква тема за разговор со никого, а голема грешка ми беше што се затварав во себе и тоа што на никого не кажував како ми е (а не верував дека и ќе ме разбереа) и мислев дека во секој момент ќе експлодирам :nerv:. За минење ќе помине како што пише тоа е период но лузните остануваат (Fuck off :tapp: ) поради тоа што ние/вие што ги имаме/имавме овие периоди го сваќаме животот премногу озбилно за разлика од некои што цел живот им е заснован на глупости и глупирања :kez:.
За лек би ви препорачал силна физичка активност (ако знам дека не ви е до ништо дојдено тогаш) како трчење, теретана,велосипед, ролери,пливање... или пак читање на книги,списанија... за отргнување на лошите мисли и ако имате некој близок на кој можете да му се доверете слободно искажете му ги маките ќе ви помогне да го пребродите периодот, не се заебувајте како мене да се затварате во себе па да „избиете“ :) .

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.805
Поени од реакции
3.059
И јас се ставам во тие што имале таков гаден :tapp: период, а и не е срам да се крие тоа бидејќи таков е животот-тестира.
Бев мал тогаш ги гледав работите на многу далеку и се плашев што како ќе биде но со времето научив да ги гледам работите од друга дистанца. Присуството од другите ми пречеше и сите ми изгледаа глупаво и просто и немав никаква тема за разговор со никого, а голема грешка ми беше што се затварав во себе и тоа што на никого не кажував како ми е (а не верував дека и ќе ме разбереа)и мислев дека во секој момент ќе експлодирам :nerv:. За минење ќе помине како што пише тоа е период но лузните остануваат (Fuck off :tapp: ) поради тоа што ние/вие што ги имаме/имавме овие периоди го сваќаме животот премногу озбилно за разлика од некои што цел живот им е заснован на глупости и глупирања :kez:.
За лек би ви препорачал силна физичка активност (ако знам дека не ви е до ништо дојдено тогаш) како трчење, теретана,велосипед, ролери,пливање... или пак читање на книги,списанија... за отргнување на лошите мисли и ако имате некој близок на кој можете да му се доверете слободно искажете му ги маките ќе ви помогне да го пребродите периодот, не се заебувајте како мене да се затварате во себе па да „избиете“ :) .

Понекогаш е подобро да бидеш затворен,барем за тие што не ти се блиски.. бидејќи ако почнеш на некоја типка да и кажуваш за тебе,за твојата нестабилност,колку ништо не ти оди,колку си лузер .. а таа можеби ти се допаѓа .. ќе ги изгубиш сите твои шанси за да имаш нешто со неа,со тоа што ќе постанеш лигуш.. слабак кој не може да се справи со животот, а сите бегаат од таквите бидејќи околу себе шират негативно влијание

MacuShh. x3

Zver (xx
Член од
1 април 2009
Мислења
33
Поени од реакции
1
У животот поминуваме низ сее!!! .. и некогаш стварно имаме тешки периоди па затоа можеме да го навредиме некој со нашето понашање..
Мојата другарка имаше таков период,, на сите ни беше чудно нејзиното изменето однесување, секогаш беше среќна и сите ја познаваа по своите луди идеи.. се обидовме да раговараме со нејзе и таа ни го довери проблемот кој шо а мачел со денови,, нејзините се разведувале :nesvest: и затоа била во тежок период,,
Мило ми беше што го решивме недоразбирањето и што и помогнавме да се чуствува подобро да прејде преку тоа ... :nesum:

Kajgana Shop

На врв Bottom