Таи Чи(Tai Chi)

Член од
20 јануари 2011
Мислења
46
Поени од реакции
1
Дали сте слушнале за оваа да кажам боречка вештина ја пред некое време гледав на YouTube и научив некои форми сега обично ги користам за релаксација не служи многу за борба но ми се допаќа:helou::helou:

Член од
5 јули 2009
Мислења
1.123
Поени од реакции
205
Интересна работа е иам глеано по youtube и знам дека има два вида на таи чи : духовно таи чи и борбено таи чи , само незнам низ скопјево каде има тренинзи и случно:)

Член од
14 јануари 2011
Мислења
262
Поени од реакции
97
Во Скопје или поточно Мкд ретко,скоро никој неможе да те научи некоја традиционална кинеска или јапонска вештина.На прсти се бројат тие,другите се скамери што сакаат само да ти ги земат парите.:toe:

Член од
11 јули 2011
Мислења
8
Поени од реакции
0
Društvo, moj makedonski je malo zarđao pa bolje da vam pišem na srpskom da ne bih napisao neku glupost...

Ako ima neko zainteresovan da skupi ljude i organizuje seminar tradicionalnog porodičnog Yang stila, ja sam voljan da dođem i održim seminar ili časove Tai Chi Chuana i Qigonga. Mi obrađujemo i jedan i drugi apekt veštine koji su neraskidivi. Imam dosta rođaka u Skoplju , pa bi verovatno i moj brat pomogao da se nađe više ljudi i/ili sala itd. Mi smo članovi dve internacionalne organizacije i u stalnom smo kontaktu sa majstorima iz Evrope, Kine i Tajvana.

Pogledajte www.iptaichi.rs i slobodno me kontaktirajte.

Pozdrav svima!

Член од
24 јуни 2011
Мислења
56
Поени од реакции
4
хух јако нема што,поштуем вакви работи сварно многу и најверојатно би посетил некој ваков курс доколку има кај нас

Член од
1 јули 2008
Мислења
165
Поени од реакции
19
имаш таи чи кај Златко инструкторот во Битола, јас сум присуствувал на некој негов час и стварно е добро

MakeLOVEnoTwar

Љуби без оглед на се’
Член од
10 декември 2010
Мислења
213
Поени од реакции
114
имаш таи чи кај Златко инструкторот во Битола, јас сум присуствувал на некој негов час и стварно е добро
Ај дај контакт од Златко
фала пред време ;) :)

Kajgana Shop

На врв Bottom