ТИФОМАНИЈА!

Член од
11 април 2023
Мислења
2.121
Поени од реакции
7.001
Следен меч, а воедно и последен е дербито Пелистер Вардар 14.12 во Битола, се надевам на присуство на две навивачки групи.

Член од
11 април 2023
Мислења
2.121
Поени од реакции
7.001
Малку оф топик од макрифо.
Утре во Београд најавено гостување имаат 200 ултраси на ПАО.За тие што незнаат навивачите на ПАО се во братски односи со БББ и со навивачите на Рома Fedayn(скоро згаснати) ,ќе биде весело сигурно на улица делије и гробари нема да седат со скрстени раце сигурно.

Член од
23 април 2022
Мислења
434
Поени од реакции
2.168
Утре во Београд најавено гостување имаат 200 ултраси на ПАО.За тие што незнаат навивачите на ПАО се во братски односи со БББ и со навивачите на Рома Fedayn(скоро згаснати) ,ќе биде весело сигурно на улица делије и гробари нема да седат со скрстени раце сигурно.
Да се провери со време дали доаѓаа прва екипа или трета као на Штутгард :))

Член од
3 март 2024
Мислења
18
Поени од реакции
305
Ќе биде интересно,секако ако дојде првата екипа како што пиша дечкото погоре.

Член од
25 август 2023
Мислења
401
Поени од реакции
727
  • Хаха
Reactions: JOE

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.336
Поени од реакции
8.391
Maloumnik skopskiot dijalekt a poselski od tvojot po 100ti pat ti kazuvam ( ne kazvam)a Makedonski literaturen jazik koj go zboruvam ( ne zborvam ) i na koj ti se obrakam( ne obrajcam ) momentalno jas e sostaven ( a ne sostoit) od mnogu dijalekti… dali tvojot podprosocno intelegenten mozok moze ( ne MOZIT) da sfati? (ne sfatit)
Современиот македонски јазик, е основан по дијалектна основа на централното наречје (Велес‒Прилеп‒Битола‒Охрид)

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Член од
5 ноември 2024
Мислења
46
Поени од реакции
254
А Л К А Л О И Д
Ш А М П И О Н
А Л К А Л О И Д
Ш А М П И О Н
E ова ви е класичен пример на македонче...

Член од
25 август 2024
Мислења
74
Поени од реакции
87
of mori majko
А Л К А Л О И Д
Ш А М П И О Н
А Л К А Л О И Д
Ш А М П И О Н

Член од
25 август 2023
Мислења
401
Поени од реакции
727
Современиот македонски јазик, е основан по дијалектна основа на централното наречје (Велес‒Прилеп‒Битола‒Охрид)

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
Pa za toa kazav deka skopskiot e najlos dijalekt zosto e i najnepismen spored mene( star skopjanec) so dedo, pra dedo od Skopje i taka nataka i go znam akcentot kakov e… zatoa pak ke kazam nie zborime Makedonski literaturen jazik vo Skopje , steta ili srekja za vas (ste si zadrzale tradicija) sto vo drugite gradovi seuste zborite na starite akcenti

Член од
5 декември 2024
Мислења
12
Поени од реакции
8
Pa za toa kazav deka skopskiot e najlos dijalekt zosto e i najnepismen spored mene( star skopjanec) so dedo, pra dedo od Skopje i taka nataka i go znam akcentot kakov e… zatoa pak ke kazam nie zborime Makedonski literaturen jazik vo Skopje , steta ili srekja za vas (ste si zadrzale tradicija) sto vo drugite gradovi seuste zborite na starite akcenti
Така, така, нека се делат само Македонците ( по сите основи ) ... Нека користат од страна хиени. Ти само дели се.

Член од
25 август 2023
Мислења
401
Поени од реакции
727
Така, така, нека се делат само Македонците ( по сите основи ) ... Нека користат од страна хиени. Ти само дели се.
Ama zosto da se delime jas ne ja razbirsm bolkata koja ja nosat lugjevo vo sebe haha debatirame pravime muabet okolu jazikot sme se delele bog da cuva…

Kajgana Shop

На врв Bottom