- Член од
- 26 август 2024
- Мислења
- 49
- Поени од реакции
- 429
Zatoa i rekov deka i vie ste imale problem so sponzorstva fala bogu. No NIKOGAS ne ste bile direkno blokirani i sabotirani. Sami se zalevte deka biznismenite vo Bitola nemale interes da vlozat vo Pelister sto e sramota i za ova imate podrska, lokalni biznisi treba da go podrzat lokalniot klub. Vo Skopje firmi imaat interes no imaat ZABRANA da vlozat. Grubi od omraza kon Vardar zabrani na site firmi da vlezat vo Vardar i go blokiraa i grad Skopje (duri podocna i vmro go blokirase za nivni interesi). Koga nekoja partija direkno se vmesala vo zabrana na finansii na Pelister? Daj mi eden primer bar. Daj mi i primer so ime i prezime (javni informacii) od koga vasi clenovi go vodele celosno Pelister ko sho vikas, mozda sum i greska (da ne sporeduvame plus kolku sredstva se potreni za fk i kolku za rk, totalno razlicni svetovi). Pod ova se podrazbira isplata na igraci, smestuvanje na igraci, hrana za igraci, organizacija na natprevari, sudii i milion drugi raboti...taka e nikogas sme nemale borba ko vas se samo vie imate se samo vie mozite
rk pelister nemase narodski receno sol v oci da si frli 20 godini se barase pomos od rfm ni pustija topki (topki ne madina tuku topki za igranje) togas vaseto prokletstvo so go vikas vi davase pari pa mozi zato ne si zapoznaen so sulcajo
koj go spasi i koj go vodese klubo ? koj vodese borba togas dedo mi pokokojnio mozi
da ne se svatime gresno ne ja potcenvam vasata za fk ama dostate so muabeti vie nemate ni 5% nezz so nezz kako
aj da klajme na kantar so naprajla drzavata za sk i za bt pa da sporedvame borbi togas mozi ?
pelister i bt ne bile nikogas na cedilo ostaeni nemoj be brat ziti se