Суровоста и гневот Божји

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
.

:) Пак грешиш и несфаќаш!

Па до кога ќе губам време со тебе, бе убав но лукав книжнику? :D

.
Слабо стоиш со литература бе Спиро, некни изјави дека “купови книги“ си прочитал што ти дале некои НН лица, па не се сеќаваше ни на автори ни на наслови ни за што пишеше во нив.... ај куртули од таа прикаска, сега пак некоја книга велиш за 365 дена со сликички за секој ден ... то ти е календар, или можеби и соновник, најчесто пишани двосмислено да може секој да се пронајде во нив. а велуиш си ја купил книгата... па речта божја не се купува, си му платил тоа на некој кој ги составил зборовите во книџулето и сега него го замислуѕваш дека е бог кој лично тебе ти се обратил.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Слабо стоиш со литература бе Спиро ...
.

Па како да стојам подебело кога книшката е стотина грама слаба, а кило е некаде 100тина мк денари.

За да стојам подебело како тебе, би требал да ги начекам вашите (антихристијани), тие повторно да ми дарат дебели книги, кои исто како вас се слепи за Живото Слово БОЖЈЕ!
.
Збогум летире ;)

.
Ете, тоа е тоа!
Џабе се очите кога негледаат тоа што треба да видат, џабе читањето кога на најважното не се сеќаваат и не го сфаќаат! :(
...
.

.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
.

Па како да стојам подебело кога книшката е стотина грама слаба, а кило е некаде 100тина мк денари.

За да стојам подебело како тебе, би требал да ги начекам вашите (антихристијани), тие повторно да ми дарат дебели книги, кои исто како вас се слепи за Живото Слово БОЖЈЕ!
.
Збогум летире ;)

.
Значи ти зеле пари за реч божја?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Значи ти зеле пари за реч божја?

.
Никој не ми зел пари, туку јас сум ги дал одсрце, бидејќи тие комплетно одат за добротворни цели!(y)

п.с. Сепак Gurdjieff греши во проценката. Јас уверен сум во тоа, дека секој ром - па дури и најрасипаниот човек што живее на овој свет - има почиста душа од твојата и онаа на твоите истомисленици! (y)

.
Ете, тоа е тоа!
Џабе се очите кога негледаат тоа што треба да видат, џабе читањето кога на најважното не се сеќаваат и не го сфаќаат! :(

...
.
.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
.
Никој не ми зел пари, туку јас сум ги дал одсрце, бидејќи тие комплетно одат за добротворни цели!(y)

.
Книгата без пари не ја даваат - значи си ја купил, со пари си платил божја реч.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.
Книгата без пари не ја даваат - значи си ја купил, со пари си платил божја реч.
.
.
Ете, тоа е тоа!

...
.
.

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Лет
Библијата изобилува со податоци за суровоста, гневот, одмазда. казна, лутина на Бог. Единствен тој е што ја збриша планетата од се живо, животни, луѓе, старо, младо, деца, старци. При тоа користејќи се со земјотреси, поплави, глад, суша, болести, војни. Бог е далеку од тоа да е некој насмеан чичко со бела брада кој милозливо со осмех гледа на светот и е толерантен. Тој е прикажан како многѕу суров и често прекумерно одмаздољубив, во напади на бес, тој н епоштедува ни деца ни новороденчиња и тоа не само што ги убива или наредува да се убијат туку и начинот на извршување на убиствата е суров, кко пример го имаме Исаија 13:

13 Затоа ќе го затресам небото, земјата ќе се помести од местото свое поради јароста на Господа Саваот, во денот на пламнатиот гнев Негов.
14 Тогаш секој како подгонета срца и како напуштени овци ќе се обрне кон народот свој, секој ќе избега во земјата своја.
15 На кого ќе му се падне, ќе биде пронизан; и кого ќе го фатат, ќе загине од меч.

16 Новороденчињата нивни ќе бидат смачкани пред очите нивни; куќите нивни ќе бидат разграбени, и жените нивни обесчестени.

Болдираното го покажува прекумерниот и неконтролиран гнев на бог и неговата суровост и безчуствителност, не само што грешници треба да бидат убиени туку и новородените бебиња нивни треба пред нивни очи да бидат смачкани!? замислете бог кој смачкува новородени?!?! грозна слика на смачкани бебиња пред лицето на татковците кои ги колат додека мајките им ги силуваат а куќите ограбуваат !!
Лет 3 кој ќе „ ги смачка новороденчињата и ќе им ги обесчесто жените?“ и зошто, Те молам дообјасни.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Лет

Лет 3 кој ќе „ ги смачка новороденчињата и ќе им ги обесчесто жените?“ и зошто, Те молам дообјасни.

господ за да ги казни вавилонците ради гревови, ќе крени на нив војски кои ќе ги колат мажите силуваат жените и смачкуваат новороденчињата.
Каков грев има новороденче за да биде смачкано?
Исто така испаѓа дека оној кој ја исполнува вољата божја е праведник - оти бог го прати да убива силува и смачкува новороденчиња, грешник е новороденчето а тој кој го смачкува - не е

9 Ете, денот Господов доаѓа лут, со гнев и пламната јарост, за да ја претвори земјата во пустиња и да ги истреби од неа грешниците нејзини.
10 Ѕвездите небески и светилата нема да даваат од себеси светлина; сонцето се *замрачува при изгревањето свое; и месечината не свети со светлината своја.
11 Јас ќе го казнам светот за злото, и нечесните - за нивните беззаконија; ќе го премавнам високоумството на гордите и ќе ја понизам надуеноста на угнетувачите;
12 ќе направам така, што луѓето да бидат поскапи од чисто злато, а мажите - поскапи од офирско злато.
13 Затоа ќе го затресам небото, земјата ќе се помести од местото свое поради јароста на Господа Саваот, во денот на пламнатиот гнев Негов.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Со некаде 4-6 години многу ме болеше смртноста на моите ближни, чија осилка во рамномерни интервали ми го бодеше моето дечјо срце. За моја среќа, една постара личност во мојата фамилија (која како млад го загубила своето првородено и единородено чедо) постојано го читаше Светото Писмо и тоа (на одредени денови) наглас, пред запалено кандило и однанозе. Јас иако неможев да разберам што чита - бидејќи беше на старославјански - сепак една чудна топлина и нежна светлина ми го галеше моето дечјо срце, ме воодушевуваше и ме окрилјуваше.

Кога еднаш мојата (можеби) најљубена личност во мојот детски живот (а верувам и нашата поширока фамилија) беше во повеќедневно одсуство и посета на родниот дом и родителите, со детска радост полетав кон него да му ја соопштам Радосната вест (за којашто штотоку почнав да се освестувам како чудесно ми ја грее дечјата душа) дека има Еден Господ - поголем од нас сите - и дека Тој е победник, дури и над смртта!

Наместо искрена радост, поддршка и благослов на малите нозе што ја исповедаат Благовеста, јас од овој љубен (високо начитан, образуван, но атеистички уверен) човек добив исмејувања и понижувања, после што мојата дечја душа падна во сомнежи и во истата безнадежна темнина, која што ја шири отецот на лагата, смртта, депресијата, ...

Ах, камо да не беше тој сакан и ближен човек, туку некој далечен, некој стерилен, некој што никогаш немал, нити пак би имал сопствено чедо, ... па таквиот да биде тој што ќе ми го руши и обара моето верно, дечјо срце! :(

Кој прима такво дете во Мое име, Мене Ме прима;
а кој соблазни едно од овие мали,
за него е подобро да му се обеси воденички камен на вратот
и да потоне во морска длабочина.

(Матеј 18:5+)

.

.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
.

Со некаде 4-6 години многу ме болеше смртноста на моите ближни, чија осилка во рамномерни интервали ми го бодеше моето дечјо срце. За моја среќа, една постара личност во мојата фамилија (која како млад го загубила своето првородено и единородено чедо) постојано го читаше Светото Писмо и тоа (на одредени денови) наглас, пред запалено кандило и однанозе. Јас иако неможев да разберам што чита - бидејќи беше на старославјански - сепак една чудна топлина и нежна светлина ми го галеше моето дечјо срце, ме воодушевуваше и ме окрилјуваше.

Кога еднаш мојата (можеби) најљубена личност во мојот детски живот (а верувам и нашата поширока фамилија) беше во повеќедневно одсуство и посета на родниот дом и родителите, со детска радост полетав кон него да му ја соопштам Радосната вест (за којашто штотоку почнав да се освестувам како чудесно ми ја грее дечјата душа) дека има Еден Господ - поголем од нас сите - и дека Тој е победник, дури и над смртта!

Наместо искрена радост, поддршка и благослов на малите нозе што ја исповедаат Благовеста, јас од овој љубен (високо начитан, образуван, но атеистички уверен) човек добив исмејувања и понижувања, после што мојата дечја душа падна во сомнежи и во истата безнадежна темнина, која што ја шири отецот на лагата, смртта, депресијата, ...

Ах, камо да не беше тој сакан и ближен човек, туку некој далечен, некој стерилен, некој што никогаш немал, нити пак би имал сопствено чедо, ... па таквиот да биде тој што ќе ми го руши и обара моето верно, дечјо срце! :(

Кој прима такво дете во Мое име, Мене Ме прима;
а кој соблазни едно од овие мали,
за него е подобро да му се обеси воденички камен на вратот
и да потоне во морска длабочина.

(Матеј 18:5+)

.

.
арно си поминал, таквите ко него и силуваат деца

Kajgana Shop

На врв Bottom