Суровоста и гневот Божји

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
.

Дека за такви лажни души како тебе сведоштвата за Евангелието БОЖЈЕ немаат врска, е сосема разбирливо!

Сојот лажен книжнички и крвопроливен, никогаш неможел - и ако не се обрне никогаш нема да може - да Ја види Спасителната Врска!

.
Не се вистинити Спиро, има премногу пропусти и контрадикторности, али то е дел од народноо творештво - ете крале Марко кој во песните е опеан како џин кој се дружел со вили и насекаде тепал турци - историски загина како турски вазал и сојузник.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Не се вистинити Спиро, ...
Јасно е дека за чедата на лагата и темнината тие не се вистинити!

Воопшто не ти замерам и потполно те разбирам, бидејќи ти неможеш поинаку - исто како што чедата на суровоста и гневот неможеле и неможат друго да сеат - се’ додека не се обрнеш и наместото на буквата и бројката, Го ставиш Духот БОЖЈИ и Светлината Негова (Христос)!

„Јас сум Светлина на светот;
кој врви по Мене, нема да оди во темнина,
а ќе има светлина во животот.”

(Ев.Јован 8:12)

.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Јасно е дека за чедата на лагата и темнината тие не се вистинити!

Воопшто не ти замерам и потполно те разбирам, бидејќи ти неможеш поинаку - исто како што чедата на суровоста и гневот неможеле и неможат друго да сеат - се’ додека не се обрнеш и наместото на буквата и бројката, Го ставиш Духот БОЖЈИ и Светлината Негова (Христос)!

.

Јас темнината ја разбивам со читање истражување и проучување. Затоа и не можеш да ме разбереш.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Јас темнината ја разбивам со читање истражување и проучување. Затоа и не можеш да ме разбереш.

-

Еден ден - ако е Волја БОЖЈА (Иншалах) да се обрнеш - ќе разбереш дека има Една Светлина Која е безкрајно пред, над и повеќе од сите книги, читања, истражувања, сознанија ... !

Одсрце, во срце му Ја посакувам Таа Светлина на секој човек.

Амин

,

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
-

Еден ден - ако е Волја БОЖЈА (Иншалах) да се обрнеш - ќе разбереш дека има Една Светлина Која е безкрајно пред, над и повеќе од сите книги, читања, истражувања, сознанија ... !

Одсрце, во срце му Ја посакувам Таа Светлина на секој човек.

Амин

,
Не бе спиро, џабе ти е, сфатиф дека е то само прикаска, дотерана преправена додадена и одземена.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Не бе спиро, џабе ти е, сфатиф дека е то само прикаска, дотерана преправена додадена и одземена.

.

Ти само веруваш дека нешто си сфатил, но денот доаѓа - дај БОЖЕ - кога ќе сфатиш дека ништо не си сфатил како што требало да се сфати !

Ајде сега,направи мир со Вистинскиот БОГ и легниси, бидејќи:

Hа оние кои Он ги љуби, ними им дава - во - сон!
(Псалм 126:2)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
.

Ти само веруваш дека нешто си сфатил, но денот доаѓа - дај БОЖЕ - кога ќе сфатиш дека ништо не си сфатил како што требало да се сфати !
На бе спиро шо појќе читам повеќе сфаќам. Ти замисли се, сета таја “верба“ ти е на непроверени чуства, можи имаш хелиобактери која ти создава некои така треперења во стомак за кои мислиш дека се од бога а у ствари за недела дена антибиотици - ќе поминат... или имаш проблем со тироидна... притисак.... некои банални работи те тераат да мислиш дека постои златен дворец на небесите од каде сите не гледа и се примеќа стар чичко со брада

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
.

Ајде сега,направи мир со Вистинскиот БОГ и легниси, бидејќи:

Hа оние кои Он ги љуби, ними им дава - во - сон!
(Псалм 126:2)

Конечно Спиро, Tи си разоткриен :D
Бизнис со душеци тераш, затоа деца, меца сон....хехеееее

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Од каде ги наоѓате цитативе има ли онлајн библија ? :confused:

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
На бе спиро шо појќе читам повеќе сфаќам. ...

.
Покрај Светото Писмо, една единствена книга ти ја предложив да ја читнеш, пишана од со титули високо декориран научник, како би ти се подразјаснило малку, ако навистина тие до читање и сфаќање.:)

Прочита ли ја, ? o_O

.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
.
Покрај Светото Писмо, една единствена книга ти ја предложив да ја читнеш, пишана од со титули високо декориран научник, како би ти се подразјаснило малку, ако навистина тие до читање и сфаќање.:)

Прочита ли ја, ? o_O

.
се имаш препознаено, не се сеќавам на некој твој предлог за книга

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
се имаш препознаено, не се сеќавам на некој твој предлог за книга

.
Ете, тоа е тоа!
Џабе се очите кога негледаат тоа што треба да видат, џабе читањето кога на најважното не се сеќаваат и не го сфаќаат! :(

Со детско срце верувај Му, а ако неможеш понижно побарај Му на Отецот Небесен (срце дечјо) и твојот свет, твојот живот (твојата перцепција) за 180° ќе се промени.

Јас тоа пред известни години го сторив и почнаа да ми се случуваат чудесни работи за кои ако почнам да зборувам, луѓето мислат дека лажам или забегувам. :)

п.с. Пред некоја недела купив една книшка во една христијанска second hand книжарница, но не ја читав до пред некој ден, кога имав една не баш лесна ситуација и ми требаше совет, а во мене неможев јасно и актуелно да Го видам правецот на Отецот. Кога на работа (на пауза) ја зедов книшката која е пишувана во вид на календар од 365 дена, јас незнаев од каде да почнам (дали баш од датумот кој што беше или пак поинаку), па онака “набавтане“ ја отворив.
Кога ќе видам - за мое изненадување - датумот беше баш мојот роденден, а пишуваното баш тесно повржано со актуелната ситуација!:)

Чудесен и Прекрасен е Живиот БОГ! :)

.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
.

Кога на работа ја зедов книшката, која е пишувана во вид на календар од 365 дена, јас незнаев од каде да почнам, (дали баш од датумот кој што беше или пак поинаку) па онака ја отворив.
Кога ќе видам - на мое изненадување - датумот беше баш мојот роденден, а пишуваното баш тесно повржано со актуелната ситуација!

.
То ти е прасвославен календар со светци за секој ден и по некоја мисла запишана, ништо посебно

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
То ти е прасвославен календар со светци за секој ден и по некоја мисла запишана, ништо посебно

.

:) Пак грешиш и несфаќаш!

Па до кога ќе губам време со тебе, бе убав но лукав книжнику? :D

.

Kajgana Shop

На врв Bottom