- Член од
- 30 август 2008
- Мислења
- 2.232
- Поени од реакции
- 286
Kako prvo, centarot na pravoslavioeto e vo Istanbul, na celo so Bartolomeus, so celosen pocit kon hristijanite vo Turcija, a kako vtoro, ne e problemot vo kritikite, problemot e sto na forumot se sozdava nacionalna i verska omraza, cesto pati od istite clenovi, a kako treto jas ne sum golem vernik,pa mozam da kazam deka ic ne sum tolku po religiite, ama i pokraj ova, za mene islamot i naciata mi e cuvstvitelno prasanje, a kako cetvrto,koga mene mi preci ova, sto da pravime so tie luge sto odat na dzamija da se klanjat sekoj den?? Pa tie bre i da nemat losa namera ke palat se zivo i divo,zatoa sto ima sekakvi navredlivi postovi, koga mene mi preci ovie raboti sto ne sum golem vernik, , ne pak na drugite sto se golemi vernici...Поларис ми го отече со Турција, во која секојдневно некој гине, во која ако покажеш христијански симбол може да те изеде ноќта, каде во нашата најголема православна црква во Цариград неможе да се врши верски обред.
Ако не примаш критики, тоа е одлика за тебе, не за другите.
И ова не е омраза кон Турците или кон државата, туку критика кон нешта кои треба да се поправат.
Jas ednostavno imam pocit prema site religii, zatoa sto site veruvame vo Gospod- Allah, God..