Судбина

С

Сатори

Гостин
Судбината е релативна работа.Зошто?
Прво-верата ни налага да веруваме во судбина, но колку од верниците навистина веруваат и во судбината?
Второ-Ако се е некаде запишано тогаш која е смислата на животот, за да живееш пат кој некој предходно го исцртал?Не баш!
Секој има избор, а секој избор влијае врз така наречената судбина, нема смисла да се очекува од судбината да ни го креира животот кога со секоја одлука го менуваме.Нели?

schtranga

Кратовчанче
Член од
7 август 2005
Мислења
1.295
Поени од реакции
18
Sudbinata ke ti podari eden konj , a da go javash morash sam

Lucifer

Devil in a females body
Член од
7 мај 2006
Мислења
300
Поени од реакции
1
Spored toa sto go dosega procitav(kao Joda sum)skoro site znaci ste gi gleala trite dela od "Final Destination".Nice,nice...Da veruvas vo sudbina znaci da veruvas deka nekoe cveke ima sudbina da se razvie u picku mater do mutacija i da go ostavis samo da si tura voda(citaj megu redovi ako go polevas ke rasne,ako ne nema i nemojte so toa sudbina mu bilo de)->My opinion

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Zosto ni e sudbinata, koga ni se dadeni voljata i razumot

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
kLiNkA напиша:
sudbinata ni e preodredena uste od naseto raganje... taa e neizbezna... ne za dzabe vikaat "od sudbina ne se bega"...
Како е предодредена уште од нашето раѓање? Ова не го разбирам. Ајде сега да веруваме дека трите наречници доаѓаат кога ќе се родиме и ја одредуваат нашата судбина?

kLiNkA напиша:
ima mnogu dokazi za toa.. sto se ima slu4uvano ... da re4eme ti si begal od nekoja rabota poveke prati, i utredenta taa kao bumerang ke ti dojde u faca i toa tolku iznenadno... Taka da ja veruvam deka postoi sudbina i deka taa e neizbezniot del od nasiot zivot
И за тоа е виновна судбината? Ако бегаш од некоја работа повеќе пати, бегаш затоа што си одлучил ТИ така, а не затоа што судбината така сакала.

Сами сме креатори на сопствената судбината, секој е одговорен за своите постапки. Како ќе одбереш самиот, такви последици ќе трпиш. Но, обично човекот кога ќе се најде во ситуација во која мора да обвини некого, освен себе си како одговорен за резултатите од сопствените дела, знае да каже: „Што да правиш, судбина“. Тоа е само изговор.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Ако судбина постои, и ако се ни е веќе запишано некаде, зошто живееме? Не мора да се мрднеме од кревет, судбината ќе среди се нели??? Нели Фортунативна :)
Од друга страна, нешто постои таму горе, нешто сепак мрда, што ли е тоа кој ли да знае... :toe:

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
vo mojot razum ne postoi zborot SUDBINA!

Ч

Чек Он Ит

Гостин
Човекот ја бира судбината, а не судбината човекот.Во тоа ''Така му било судено'' мислам дека нема вистина оти самиот човек си ја бира судбината,самиот решава што ке прави па значи дека и судбината сам си ја одбира:duel:

love

The one and only
Член од
2 мај 2006
Мислења
716
Поени од реакции
1
Mislam deka postoi sudbina,ama covekot moze da ja oformuva i oblikuva.Postojat raboti i nesta koi se slucuvaat,koi ne zavisat od nas,pr.prirodni nepogodi,vojni,bolesti,koi covekot na nikoj nacin ne moze da gi spreci ili izbegni,a tie raboti mozat da mu go odbelezat zivotot.

Член од
3 јуни 2006
Мислења
228
Поени од реакции
0
mislam deka sudbina postoi.kako e pisano taka ke bide.no sepak imame i mozok koj treba da go koristime

marga_k

HONEY
Член од
6 март 2006
Мислења
347
Поени од реакции
5
:toe: Jas sepak mislam deka nie si ja kroime sudbinata.Vo daden moment ako razmislis dobro, moze da istrasiras podobar pat za sebe ,za mnogu raboti koga ne sme razmislile, a toa ponatamu ti go poremetilo zivotot ili del od nego,A mozelo da se izbegne,togas ni e najlesno e da si receme;E,... sudbina bilo taka ,sto ke pravis.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
viktorgg напиша:
Ако судбина постои, и ако се ни е веќе запишано некаде, зошто живееме? Не мора да се мрднеме од кревет, судбината ќе среди се нели???
Има луѓе и со таква судбина, да не можат да се мрднат од кревет, само пу, пу...

Види, судбината не ја поимувам баш онака како демек тоа ти е пишано и готово. Повеќе нешто како пат кој што цело време се разгранува на повеќе опционални патишта, а ти самиот одбираш по кој пат ќе скршнеш. И сите тие патчиња на кои се разгранува патот, водат до финалната дестинација. Во зависност од тоа кое патче ќе го одбереш, различно ќе стигнеш до финишот, со помалку или повеќе зорт. Е сега, на некој човек судбина му е да оди по регионален, некој по магистрален, а некој по автопат. К'сметлии постојат.

S

Sasha

Гостин
NA sekoj covek mu e dadena sansata da odbira,no nekogas i nie sami ja predizvikuvame sudbinata!Pozzz...

D

Delux

Гостин
Кај човекот постојат два ума,објективен и субјективен...можеби судбината е подложна на одредени сугестии(позитивни или негативни)кои се упатени дирекно кон субјективниот ум.Така тие сугестии се прифатени како такви,нормално ако нашата автосугестија е поцврста во тој случај не би ја прифатиле негативната сугестија...
Еве на пример ако за некое време треба да одиш на интервју за некоја работа и се консултираш со некој,и тој ќе ти каже дека таа работа не е за тебе,никогаш нема да ја добијаш таа работа,автоматцки таа особа ти упатила негативна сугестија,и ако ја прифатиш како таква можеби и нема ни да отидеш на тоа интервју...после тоа ќе кажиш дека тоа било судбина да не ја добијаш таа работа
Значи треба да се верува во самиот себе,не во судбина!!

Kajgana Shop

На врв Bottom