Студирање во Словенија

O

< O >

Гостин
и можеби некој ако сака да ми биде цимерка:)
--- надополнето: 7 август 2012 во 10:40 ---

ок, фала
нека не е над 500:D,
на стан мислеше нели? и сериозно барам некој ако сака за цимер/ка да се договориме
Ако примаш совет јас би те советувал да побараш цимери од страна, за побрзо да се вклопиш било каде, ако си од тој тип што не сака со Македонци надвор од Македонија...

Член од
7 август 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
jas baram cimerka za ljubljana za od septemvri 2012 !!

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Како бе аплицирате на повеќе места,бидејќи колку што ве читав пишавте дека оригинал диплома бараат секаде ? јас имам уште оваа година фора да размислувам после ме чека смрт од што ве читам главата ме фркна колку трчкање и документи има (плус пари да не зборувам) :mad:

со среќа на сите патем што имате аплицирано
Во март можеш/треба да аплицираш на 3 факултета. Ставаш „прва, втора и трета желба“. Значи ако ги исполнуваш сите услови, ќе те примат на тој факултет, кој си го напишал како прва желба. Крај на јули јавуваат резултати и потоа од 28 јули-16 август се уписи. Треба да ти јави факултет точно кој ден треба да идеш. Јас треба утре да идам од 10:00.
Е сега, не ми се верува да е исто и за тие што живеат во странство.

Имаат на некој јавено, дали е примен? И кога може да се очекува?

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Во март можеш/треба да аплицираш на 3 факултета. Ставаш „прва, втора и трета желба“. Значи ако ги исполнуваш сите услови, ќе те примат на тој факултет, кој си го напишал како прва желба. Крај на јули јавуваат резултати и потоа од 28 јули-16 август се уписи. Треба да ти јави факултет точно кој ден треба да идеш. Јас треба утре да идам од 10:00.
Е сега, не ми се верува да е исто и за тие што живеат во странство.

Имаат на некој јавено, дали е примен? И кога може да се очекува?
Јас се запишав 20 септември! За секој факултет е различно! Само треба да се побара на страната на факултетот! За странците постојат различни датуми за упис! Исто така мора да се обрне внимание и на јазикот, некои факултети бараат документ за основно знаење на јазикот пред упис во 1 година!

Член од
27 мај 2012
Мислења
265
Поени од реакции
124
Јас да прашам за сигурно само. Рокот за аплицирање беше до 5 август или... ?

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
и можеби некој ако сака да ми биде цимерка:)
--- надополнето: 7 август 2012 во 10:40 ---

ок, фала
нека не е над 500:D,
на стан мислеше нели? и сериозно барам некој ако сака за цимер/ка да се договориме
Барам цимер/ка :)

Член од
14 јуни 2012
Мислења
22
Поени од реакции
0
E sega od koga apliciravme koga od prilika ke ima rezultati ?

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Ми стигна писмо од Словенија за тоа ОПИСОТ сум утнал,дај некој нека ми каже шо треба да се напише за тоа short chronological description of the entire education prepared and signed by the applicant or his legal guardian.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Ми стигна писмо од Словенија за тоа ОПИСОТ сум утнал,дај некој нека ми каже шо треба да се напише за тоа short chronological description of the entire education prepared and signed by the applicant or his legal guardian.
Ќе напишиш што средно си учел
на пример
2008/2009 - запишан на таа и таа насока, во тоа и тоа школо
2008 - прва година, успех од толку и толку, нешто јазик ова она напиши, изборни предмети
2009 - втора година, и истото се до последната година
Ако имаш освоено некоја награда, напиши... ако имаш одено на курс по некој јазик или нешто друго исто така напиши, само пази да биди хронолошки
Јас така напишав, па беше се во ред!

АнаКаренина

Muy Tranquilo
Член од
30 јуни 2012
Мислења
104
Поени од реакции
228
Ај некој нека ми објасни како се рачуна бодови/просек со оцените од 3 и 4 година и матурата за факлутетиве во Словенија?
Ништо не разбрав од веб страниве нивни. -.-
Јас пратив документи иначе ама не си го израчунав тоа просекот, чисто да знам колкави ми се шансите!
Thank you in advance!

Член од
22 јули 2012
Мислења
17
Поени од реакции
1
Еј, може некој да ми даде линк ако некаде може да се види колку студенти се имаат пријавено на економски факлутет во Љубљана?
Фала однапред!

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562

Kajgana Shop

На врв Bottom