motivacionoto pismo mozes da go pisas na koj sakas jazik samo da bide na latinica Pismoto go prakjas na osnovnata zgrada na univerzitetot taa sto e na kongesni trg.Mene mi kazaa deka mora do 5 dokumentite sto ti se prevedeni ne mi gi zedoa na mene mi kazaa posle deka gi zemaat tie od fakultetot na sto si primana .Izvini za toa sto nemas spienoМалце ќе те разбијам пошо немам спиено а само што го напишав најдолгото формално писмо... И Фала!
За нострификација/апликација/одлука за препознавање:(не знам колку облици доби процесов изминатите неколку денови)
1 - Апостил печат, нотарски заверени(без судски превод) и фотокопија од свидителствата за завршена 1-4 година средно.
2 - Апостил печат и нотарски заверена диплома за завршено средно, и фотокопија или копија верна на оригиналот, преку суд/нотар што се издавала?
3 - Образец Н; рачно потполнет.
4 - Јас тоа го прочитав како Опис на средното образование, мене ми е нешто како СиВи или мотивационо писмо... Тоа на кој јазик да го напишам? Мислам можам на англиски но мислев да не треба да се заверува/преведува...
5 - Фотокопија од пасош
За апликација/упис:
1 - Апостил печат, нотарска заверка, судски превод и фотокопија од свидителствата од третта и четвртта година средно
2 - Апостил печат, нотарска заверка, судски превод и фотокопија од дипломата
3 - Апликацијата што ја линкна
Сега сакам да те прашам уште дали процесот за препознавање треба да оди во посебен коверт и на адресата на основната зграда на Универзитетот таа на Конгресни Трг што е или на мојот Факултет?
Мене ме оставија до десетти од факултетот па затоа прашувам бидејќи ако е на иста адреса можам да се смирам ако не морам се денес, а ако треба уште нешто за превод, преведувачот ми замина вчера...
--- надополнето: 3 август 2012 во 12:12 ---
Sega znae li nekoj koga od prilika ke ima rezultati da znam dali da pisam vo mkd -_-