Студирање во Бугарија

Член од
11 август 2011
Мислења
266
Поени од реакции
169
Ми требаат информации за студирање во Бугарија, па ајде некој ако студира таму или познава некој што студира таму нека напише што знае. Зборувам за додипломски студии. Благодарам.

П.С. Не сакам коментари на националнистичка основа и навреди, доколку има такви го замолувам модераторот да ги избрише.

Член од
23 април 2012
Мислења
44
Поени од реакции
38
Ми требаат информации за студирање во Бугарија, па ајде некој ако студира таму или познава некој што студира таму нека напише што знае. Зборувам за додипломски студии. Благодарам.

П.С. Не сакам коментари на националнистичка основа и навреди, доколку има такви го замолувам модераторот да ги избрише.
Шом несакаш на таква основа,поарно да не коментирам.За Бугарија имам само најлошо мислење,пошо гледам шо прават тука по Берово какви пропаганди и организации се отвараа.Ако има некуј убав коментар за таа клета земја(шо чисто сумњам) нека напише

Член од
27 јануари 2010
Мислења
346
Поени од реакции
146
:tapp: :facepalm:

Цело време се едно исти теми се отвораат...

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.661
Поени од реакции
8.675
За да студираш во татарија треба да имаш бг пасош или нема врска ?

Член од
23 април 2012
Мислења
44
Поени од реакции
38
За да студиреаш во татарија треба да имаш бг пасош или нема врска ?
За там да студираш,треба да си улав,това им е и целта на них од други држави да привлачат млади лица и да ги претопуваа в нијни менталитет

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.661
Поени од реакции
8.675
За там да студираш,треба да си улав,това им е и целта на них од други држави да привлачат млади лица и да ги претопуваа в нијни менталитет
Не онака ме интересира само, ја не помислувам на одмор да одам таму, не па да студирам...:cautious:

М

Мартин`

Гостин
Зависи каде планирате да студирате, нормално како и тука така и таму има чкарт факултети но на пример еве имате желба за пилот/контролор и слична работа кажете каде кај нас ќе се запишете ? Многу поквалитетни студии, опрема, авиони, симулатори и се друго имаат за разлика од кај нас така да тоа и Србија се единствени опции во близина.. ама бараат пасош така да ..

За да студираш во татарија треба да имаш бг пасош или нема врска ?
Има опција и без БГ пасош ама во принцип тоа е 2-3 пати поскапо од стандардното :rolleyes:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Само луд може да се претопи со нивен менталитет.
--- надополнето: 24 април 2012 во 20:42 ---
Зависи каде планирате да студирате, нормално како и тука така и таму има чкарт факултети но на пример еве имате желба за пилот/контролор и слична работа кажете каде кај нас ќе се запишете ? Многу поквалитетни студии, опрема, авиони, симулатори и се друго имаат за разлика од кај нас така да тоа и Србија се единствени опции во близина.. ама бараат пасош така да ..

Има опција и без БГ пасош ама во принцип тоа е 2-3 пати поскапо од стандардното :rolleyes:
Може за пилоти важи тоа..а за други факултети е шит..пример фармација,многу полесно ќе завршиш таму него тука..треба само да си благонадежен татар со затупен мозок.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Имам роднина што заврши медицина и специјализираше неврохирургија таму. Сега во една клиника во Софија приватна зема 1500 еу плата. Ако мислиш за медицина, нема тука ништо поарно да завршиш верувај ми, за вработување додека не ги бутнат лекарските деца на атрактивните специјализации и после на клиника, ти ќе стигнеш до 40 години без заработен денар.
--- надополнето: 24 април 2012 во 20:48 ---
П.С. Нема бугарски пасош, пред да ме испоисцитирате за тоа.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
238
Поени од реакции
306
Не тролајте без врска, нема врска дека ти треба пасош за да се запишиш, си има приемни испити како и сегде, освен то ако не влезиш на прво класирање пак имаш шанса на второ и трето.

Член од
5 јули 2008
Мислења
224
Поени од реакции
197
Ај некој што ќе се запишува годината во Бугарија, ако знае да ми каже кога се поднесуваат документите во Бугарската Амбасада

Член од
8 септември 2012
Мислења
42
Поени од реакции
4
Dokumentite ke se podnesuvaat od 24 do 27 juni vo ambasadata

Kajgana Shop

На врв Bottom