Студент ја нападнал асистентката на Фрчкоски

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.853
Поени од реакции
5.691
Со шлаканици и клоци револтиран студент ја нападнал Елена Михајлова, асистентка на Љубомир Фрчкоски на Правниот факултет.

22-годишникот од Богданци, околу 11 часот влегол во кабинетот на асистентката. Од неа побарал да му впише дополнителен број на бодови за донесениот есеј, во што не успеал, па почнал физички да се пресметува со неа.

„Расправијата била околу некои поени за есеј кои ги барал студентот, а кои асистентката не била во можност да му ги даде, затоа што нити му биле заслужени, нити пак имала таква опција веќе после завршувањето на испитите“, рече Иван Живковски, Сојуз на студенти на Правен факултет.

Асистентката го повикала универзитетското обезбедување, подоцна интервенирала и полицијата.

Кабинетот во кој се случил инцидентот е заклучен веќе цел ден, а асистентката Михајлова, и покрај сите обиди на А1, остана недостапна на мобилен телефон.

Полицијата го привела студентот. Откако 22-годишниот богданчанец го објаснил својот револт, бил пуштен. Сега заработи прекршочна пријава за физички напад.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ova da se razbereme: e tema koja nema politicka zadnina, tuku e samo eden pokazatel kolku e disfunkcionalnop obrazovanieto koga moze sekoj kelesh da odi i da namava asistentka na fakultet.

Sto ne otide kaj nekoj kurat i rogat daskal??

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
eden od komentarite na A1 :

maja од skopje на 18.02.2009 во 19:58 напиша: epa bravo za studentot mnogu go poddrzuvam... redno bese vakvo nesto... treba site da ima staneme za da prestanat da se izivuvaat so nas da manipuliraat kako sakaat... i da se otkie se za korupcijata... zalno e ama mi se dopaga ovoj nacin.. zatoa sto nikoj nas studentite ne ne poddruva samo ke si kutis i ke trpis SRAMOTA nema koj da stane da se buni... a toj studentski sojuz politicki labilen i korumpiran treba da se otstrani na bilo kakov nacin

Nednas stana taka normalno tepanjeto na zeni sto upatuva na toa od koja UMS e studentot.
Zasluzuva da bide temava tretirana politicki isto kolku onaa za Frckoviot samar.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
A sto prajme ako e budalata od UMS na SDS?? A ja mava deka kaj precedateLJskio kandidat ne dobil prelzana?? A od ista partija se??

Batali. Ova e divjastvo!

Treba da se narka od fakultet bez pravo na skoluvanje, pa da vidime dali ke ima incidenti.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
292
Poshto ne mozhat da mu najdat druga maana na Frchkoski,od dpBne za tepanjeto zhena se fatija.Ili ovie se mazhishta od dpBne shto tepaat zheni?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Кармин, да му е на Фрле само таа мана, ама не е!

Тебе ти е ред трета смена на Бихаќка??

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
А значи сепак не биле озборувања... И затоа на правен денеска толку полиција и гужва...

Знаат да си играат со живци многу асистенти на правен ама сепак ова не е начин на решавање на такви проблеми :/ За жал некогаш човек губи контрола.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не го оправдувам ова, не е начин за справување со проблемите. Да, не' возат како што сакаат, и сум за студентите да го кренат својот глас, ама не со тепање асистенти. Башка ај да видам јас дали ќе се најде јунак истово ова и на Мицајков да му го направи? Нормално дека нема и покрај тоа што типот повеќе од 30 години малтретира студенти.

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
Сите знаеме во колкав степен ги уживаме студентските права!Не газат,и не репаат како ќе стигнат..."студентските сојузи" се дистанцираат од сите овие студентски проблеми,зтоа што се водат од лични интереси,и не е чудно,бидејки тие се ставени од професорите и деканите...па после крив ни е цацко што не ни чини општо школството.Дури не излеземе сите студенти,организирано да ги бараме НАШИТЕ студентски права,со демонстрации,па дури и со нереди,ќе трпиме и ќе гледаме како некој на кого му дошло преку глава ќе си ја расипе цела кариера...:wink:

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
72
Ке ми беше мило и драго,ако некој нејзин екстремитет завршел со лонгета ама и вака сум пресреќен браво машко:vozbud:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Пред неколку години имаше случај на Земјоделски факултет каде што студент ја бутна по скали професорката по Хемија... :)

Не оправдувам насилство, ама презирам па и асистенти и професори со носот кренат до егзосферата.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Сите кои биле на правен многу добро знаат која е Елена МИхајловска! Многу е паметна , јака девојка што се однесува до поле на меѓународно право.Арно ама истата таа во времето кога јас полагав МЈП се понашаше како права кучка!!! Нема ибзири за ништо, нема да трепне и да умираш.Мене ми е мило само што конечно некој од овие асистентиве што си мислат дека можат да ни изиграваат господ на нас студентите. Сепак мислам дека погрешниот човек е истепан. Требаше да биде Рашковски,Спасов, Илија....има мнооогу поголеми кретени до Елена!
Меѓутоа во време кога по сите студентски организации се бутаат луѓе кариеристи кои немаат муда да се спротивстават на факултетот, ова се чини е единствениот можен начин за борба за студентските права!

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Каде е дечкото да му ја стегнам раката и да го частам пиво?

Преку кур ми е од дигнати асистенти и професори кои секој студент на факултет го гледаат како потенцијална закана за негова замена. Па си земаат за право да бараат евра, денари или едноставно студирањето да ти го одолговлечи екстра година или две.

Ова е само показател дека кај нас во државата се е обратно, наместо факултетите да бркаат студенти, да си го дигаат рејтингот со тоа колку студенти завршиле, колку квалитетни кадри изглегле од тој факултет и кој колку научил, прават глупости и се изживуваат над студентите.

Kajgana Shop

На врв Bottom