Студентски домови

Член од
22 август 2011
Мислења
28
Поени од реакции
16
Извадив семејно-материјално за секој полнолетен член во семејството посебно...кај мене пишува вкупно 0...а кај мајками и таткоми има под првата точка"Лични примања според член тој и тој" 100 и нешто илјади денара.Од кај излегоа овие примања,кога зимаат месечна плата од по 10 000-15 000...немаат никаков имот на нивно име итн.Да не треба да вадам ново семејно материјално???
П.С. Зошто сеуште не е почнато електронското аплицирање за домовите?Пишува од 22.08.2011...како и секогаш и сега каснат.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
56
Поени од реакции
20
Проверив таму ама не гледам никаде електронска пријава, а од денес е започнат конкурсот за пријавување за бруцоши.. Дали сеуште не е објавен целосно?
Изгледа се уште нема започнато, пробај за неколку часа. :)

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Извадив семејно-материјално за секој полнолетен член во семејството посебно...кај мене пишува вкупно 0...а кај мајками и таткоми има под првата точка"Лични примања според член тој и тој" 100 и нешто илјади денара.Од кај излегоа овие примања,кога зимаат месечна плата од по 10 000-15 000...немаат никаков имот на нивно име итн.Да не треба да вадам ново семејно материјално???
П.С. Зошто сеуште не е почнато електронското аплицирање за домовите?Пишува од 22.08.2011...како и секогаш и сега каснат.
Тоа за платата во УЈП ги пишуваат годишно, во ред е тоа. А и ти требаат потврди од каде што работат твоите, потврда од месец јуни или јули не сум сигурен и таму ќе пишува колку точно земале месечно.

Член од
22 август 2011
Мислења
28
Поени од реакции
16
Тоа за платата во УЈП ги пишуваат годишно, во ред е тоа. А и ти требаат потврди од каде што работат твоите, потврда од месец јуни или јули не сум сигурен и таму ќе пишува колку точно земале месечно.
Значи во пријавата да ги пишам тие цифри за семејното-материјално..нема да ми прават проблем...Фала на информацијата...А за потврдите веќе извадија за месец јуни..пошто така пишува во конкурсот..Останува уште да аплицирам.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Значи во пријавата да ги пишам тие цифри за семејното-материјално..нема да ми прават проблем...Фала на информацијата...А за потврдите веќе извадија за месец јуни..пошто така пишува во конкурсот..Останува уште да аплицирам.
Не тие шо се од 100 000, туку потврда од работа ќе извадат и двајцата и тие цифри ќе ги напишеш. А ова не знам зошто вака годишно ги пишат во УЈП, ама не ти прават проблем кога ги носиш документите.

pAnDa`

Original..
Член од
5 ноември 2009
Мислења
578
Поени од реакции
35
Дали е потребно семејно-материјално сега за електронското пријавување?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
56
Поени од реакции
20
Во електронската пријава за студентски каде што пишува среден просек треба просекот од 4те години средно?

Член од
27 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
42
a sto ako ne ste primeni po prviot rok na fax a treba da se prijavite vo studentski znae li nekoj kaj fax shto da vnesam

Член од
5 декември 2010
Мислења
54
Поени од реакции
11
Има некој шо аплицира или ќе аплицира во Кузман?

Член од
18 април 2008
Мислења
876
Поени од реакции
213
да оригинал треба да е и да е извадено во последните 3 месеци...

семејното матријално прво извади потоа аплицирај зошто можеш да згрешеш во делот за надворешни приходи од претходната година (ќирија и такви работи) доколку си сигурен дека немаш некој надворешни приходи и не ти е многу потребно за електронското пријавување материјалното
потврдите за работа ти се исто потребни поради тоа што на нив ја пишува просечната плата за последните 3 месеци на родителите која треба да се наведе и во електронското пријавување... се надевам дека помогнав некому

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
да оригинал треба да е и да е извадено во последните 3 месеци...

семејното матријално прво извади потоа аплицирај зошто можеш да згрешеш во делот за надворешни приходи од претходната година (ќирија и такви работи) доколку си сигурен дека немаш некој надворешни приходи и не ти е многу потребно за електронското пријавување материјалното
потврдите за работа ти се исто потребни поради тоа што на нив ја пишува просечната плата за последните 3 месеци на родителите која треба да се наведе и во електронското пријавување... се надевам дека помогнав некому
Тоа семејно-материјално ке терба да се носи ако те има на прелиминарна ? и дали може без тоа да пополнам електорнската пријава .. по шо моите се сметат за невработени оти не се у мк работат у италија .. ?
--- надополнето: Aug 22, 2011 4:56 PM ---
и уште нешто може некој да ми даде информации за условите во Томе Стефановски - Сенич ? :)

Член од
18 април 2008
Мислења
876
Поени од реакции
213
Не
--- надополнето: Aug 22, 2011 4:33 PM ---

Кај прочита така за државјанството?
па добро... ако ти е фотокопија ке мораш на нотар да го завереш.... па можно е и поскапо да ти испадне.... сеа нем да кажеш и дека не мора да се заверува...?

Тоа семејно-материјално ке терба да се носи ако те има на прелиминарна ? и дали може без тоа да пополнам електорнската пријава .. по шо моите се сметат за невработени оти не се у мк работат у италија .. ?
да мора да го носеш ако си на преелиминарна....
изнајмуваш нешто куќа стан продавница во мк?
или да одеш вонредно на работа?

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
па добро... ако ти е фотокопија ке мораш на нотар да го завереш.... па можно е и поскапо да ти испадне.... сеа нем да кажеш и дека не мора да се заверува...?

да мора да го носеш ако си на преелиминарна....
изнајмуваш нешто куќа стан продавница во мк?
или да одеш вонредно на работа?
Немам ништо , бруцош сум , дали ке може без тоа да пополнам пријавата или ке мора да ја вадам и ако ја извадам по шо се невработени а едниот од нив работи во италија дали таа сума што ја заработува ке треба да ја напишам во други примања или во полето за татковите примања ?

Kajgana Shop

На врв Bottom