- Член од
- 22 мај 2007
- Мислења
- 31
- Поени од реакции
- 2
Pred internet generacijata...Никогаш не сум бил љубител на стрипови. Навистина ми е чудно како можат луѓето да одвојуваат толку време/живци/пари за илустрирана хартија да не речам сликовница.(без навреда)
Не постирам за да мрчам, него ми беше да го изведам овој факт што го прочитав пред некој ден.
Стриповите варираат во својата цена, можат да се купат за половина долар но колекционерите даваат цело богатство за нив. Наскапо продаден стрип е Action Comics #1 стрипот во кој се раѓа еден од суперхероите на модерната ера - Супермен. Неговата цена изнесувала 500 000 долари.
Во просек еден колекционер на стрипови во својата збирка има околу 1080 стрипови. За да ги прочита сите овие стипови тој треба да одвои ЕДНА ГОДИНА од својот ЖИВОТ!
Aki RahimovskiPred internet generacijata...
nie igravme granica,dzamlii,kradevme u slatkarnica...
citavme stripovi i politikin zabavnik,sobiravme slikicki a devojcinjata sobiraa kukli ili salfetki...
:pos2:
Ili sto bi rekol Aki Ramadanovski:
A vreme se menja...
sa loshega na goreg...
Na nas ni znacat.Ne potsekjaat na detstvoto.
Razbiras?
Prav si da....Aki Rahimovski
Не сите девојчиња. Фриковите читаа Политикин забавник, главниот кривец за развивање на лудачка љубопитност за светот околу нас. Едвај чекав да дојде петок сабајле за да го добијат во трафика, прво ја читав онаа кратката СФ прича, па све останато, а стрипчињата од задна си ги оставав за крај како десертPred internet generacijata...
nie igravme granica,dzamlii,kradevme u slatkarnica...
citavme stripovi i politikin zabavnik,sobiravme slikicki a devojcinjata sobiraa kukli ili salfetki...