Стипендија

Буковец

www.KETERING.com.mk
Член од
3 јули 2005
Мислења
996
Поени од реакции
15
A be decki znae li nekoi dali voopsto ima nekakva stipendija od drzavava za magisterski studii vo stransvo?

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Мислам дека Бранко додели пред некое време стипендии ама за постдиполмски..

Провери си на http://www.president.gov.mk/ за друго немам идеа

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Stipendija

Bukovec напиша:
A be decki znae li nekoi dali voopsto ima nekakva stipendija od drzavava za magisterski studii vo stransvo?
Te interesira Erasmus Mundus???

Proveri na stranata na Evropska Unija ili napisi "Erasmus Mundus" na Google i ke najdes :wink:

Od Makedonija ne cekaj - sto dusi aplicirale megu (koi i jas godinava so dosie kako eden raft na biblioteka) pa ne im dale... :arrow:

123

Член од
20 април 2005
Мислења
2.156
Поени од реакции
8
ERASMUS (razmena na studenti) e samo za clenki na EU, kolku sto jas sum zapoznaena.
Mozda e off topic ama temata e zaklucena.

Буковец

www.KETERING.com.mk
Член од
3 јули 2005
Мислења
996
Поени од реакции
15
123 напиша:
ERASMUS (razmena na studenti) e samo za clenki na EU, kolku sto jas sum zapoznaena.
Vaka jas sum vo Belgija na kralskiot konzervatorium za muzika, i mojov konzervatorium e veke clen na Erasmus programata. Megutoa ke proveram sto ima na Google.Kolku sto imam do sega gledano po internet, Makedonija ne e vo niedna kombinacija : :roll:

Konstantin

Филозоф
Член од
6 мај 2005
Мислења
244
Поени од реакции
0
Stipendija

Bukovec напиша:
Ima kako nema davaat treba da se rasetas po nevladinite organizacii sto se bavat so obrazovanie ke vidis.

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
Stipendija

Bukovec напиша:
Од мое лично искуство, не би ти препорачал да бараш стипендија од Македонија за магистерски или постдипломски студии во странство.
Стипендијата е пониска од минималното;
Нема да ја добиваш редовно, можеби ќе чекаш и по една година да ја добиеш;
Може ќе те спречи да добиваш стипендија од земјата домаќин.

Јас имав многу проблеми додека ја добив и на крај ја откажав. Среќа што ја откажав, ако ја земев, немаше да имам право на друга стипендија.
Барај од земјата домаќин, сигурен сум дека ќе се зачудиш колку извори ќе најдеш.
Ти препорачувам да тркнеш на кафе и до нивното министерство за образование, во одделот за странски студенти или меѓународна соработка. Мене ми помогнаа многу, дури ни не очекував толку.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
123 напиша:
реков Erasmus MUNDUS - запознај се повеќе :wink:

Летово две македонки коишто конкурираа на таа програма (единствените од Македонија) беа акредитирани и добија стипендија и сум многу радосен за нив :D :D

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Stipendija

humanoid напиша:
Барај од земјата домаќин, сигурен сум дека ќе се зачудиш колку извори ќе најдеш.
Ти препорачувам да тркнеш на кафе и до нивното министерство за образование, во одделот за странски студенти или меѓународна соработка. Мене ми помогнаа многу, дури ни не очекував толку.
Еве квалитетен одговор - и јас истото го сторив бидејќи во тој момент сеуште немав државјанство...

123

Член од
20 април 2005
Мислења
2.156
Поени од реакции
8
А што не идеш на страната на твојот универзитет во Белгија. Таму мора да има за странски студенти и нивно стипендирање.
Инаку помислив дека студираш во МК а сакаш во странство да магистрираш.
Humanoid има право, не барај од македонциве да те стипендираат.

Буковец

www.KETERING.com.mk
Член од
3 јули 2005
Мислења
996
Поени од реакции
15
123 напиша:
А што не идеш на страната на твојот универзитет во Белгија. Таму мора да има за странски студенти и нивно стипендирање.
Инаку помислив дека студираш во МК а сакаш во странство да магистрираш.
Humanoid има право, не барај од македонциве да те стипендираат.
A be jas ne sum na Univerzitet tuku sum na Kralskiot Konzervatorium za Muzika vo Brisel.E sega mojov konzervatorium e clen na Erasmus programata, ama taa e samo za razmena na studenti.Ke probam pak da pobaram za toa sto mi pisa Macedalien, za Erasmus-Mundus.Momentalno tolku se imaat nakurceno belgijancive, za stranci ic uvo ne gi boli, opnaa nenormalni skolarini od 8000 eur po godina.Sreka sto jas pocnav so magisterskite pred da go donesat ovoj zakon pa plakam mnogu pomalku, ama kako i da e skapo mi e za zivot a rabota tesko se naoga.

Буковец

www.KETERING.com.mk
Член од
3 јули 2005
Мислења
996
Поени од реакции
15
реков Erasmus MUNDUS - запознај се повеќе :wink:

Летово две македонки коишто конкурираа на таа програма (единствените од Македонија) беа акредитирани и добија стипендија и сум многу радосен за нив :D :D[/quote]

Najdov link za Erasmus Mundus, ama vidi sto vika na linkov...Prva recenica odnosno
Prasanje: Koj se moze da se prijavi?
Odgovor: Studenti od 25te zemji clenki na EU

http://europa.eu.int/comm/education/programmes/mundus/index_en.html#3

Буковец

www.KETERING.com.mk
Член од
3 јули 2005
Мислења
996
Поени од реакции
15
Sepak luge fala vi na site za site dosegasni informacii, daj da ne ve gnjavam so moi licni problemi, ako dade gospod da ostanam ok ako ne da sme zivi i zdravi nema da se umira...Tuku ako saka nekoj da mu donesam letovo belgisko cokolado ili belgisko pivo neka se prijavi :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom