Српската Влада призна дека му давала пари на Вранишковски

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
26
A sto pravime so 100 000 pasosi izvadeni do sega. Plus 20 000 sto cekaat od 2005 godina, plus do sega od 2006 predadeni se 3000 pobaruvanja za pasosi od Makedonija, a? I ajde ne ja rasipuvajte temata, ok li ? Otvorete za bugarskite pasosi tema ako toa tolku ve zagrizuva pa tamu ke diskutirame.

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
26
Официјален Белград ќе ја игнорира протесната нота што македонското МНР му ја врачи на амбасадорот во Македонија Зоран Поповиќ по признанието на српското министерство за вера дека со владини пари ја финансира црквата на Јован Вранишковски.

„Одговор не се подготвува и најверојатно нема ни да има“ изјавија за Канал 5 од кабинетот на Воислав Коштуница во врска со дипломатскиот инструмент, во кој што македонските власти предупредија дека давањето државни пари на Јован може да ги наруши добрите односи меѓу Белград и Скопје и побараа стопирање на донациите кон т.н. Охридска Архиепископија.

Хелсиншкиот комитет за човекови права во Македонија, кој застана зад Јован кога се водеше неговиот судски процес, смета дека нема ништо страшно во таквиот вид финансирање. И самиот комитет добива пари исклучиво од странски донатори и влади, посочува претседателката Најчевска.

„Нашиот комитет добива пари од странска земја. Македонија ја финансира во македонската православна црква во Австралија. Дали тоа значи дека владата на тие земји се мешат во работата на тие земји“, рече Најчевска.

Најчевска има порака до македонските власти – да се занимаваат со своите, а не со парите на Јован и да им помогнат на верниците во странство.

Зошто МПЦ не отвора свои делови во своите соседни земји каде има верници“, праша Најчевска.

Евроамбасадорот Фуере деновиве седнал да го доразгледа случајот Јован Вранишковски. Затоа е воздржан во врска со финансирањето на неговата црква.

„За нас, како и во секоја друга земја, дијалогот е основна врска меѓу различните верски заедници и сигурен сум дека ова е духот со кој владата се справува со ваквите прашања. И тоа не само овде, туку и со соседните земји, со СЦГ, Грција“, рече Фуере.

Воздржани за контото на јовановата црква се и од ОБСЕ, кои исто така застанаа во негова одбрана кога му се судеше. Засега потврдија дека само го разгледуваат случајот.

Член од
21 февруари 2006
Мислења
21
Поени од реакции
0
anonim напиша:
абе вие патриотиве сте од госпо бељата кај некој ви инвестира во државата, оти ова шо е со Јован со србија е единствена странска инвестиција по долго време во македонија :lud:. Ами така де поарно тие нека не окупира белки народов бел ден. Нетреба само патриотски да се размислува и практично.

Kaj si ja nasol slikava? Ova uste ne sum go videl! Grcko zname vo pozadina na naseto zname

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Коњу коњољубен и мршојаден чувашки. Нашата црква е црква-мајка на сите ваши, мамојебни назови цркви, педофиличарски.

Член од
13 март 2006
Мислења
38
Поени од реакции
0
onoj Jovan izglea ne go popapaa u zatvor,so narod sme.Ej luge go znam nenormalniot od studentski,da ne pocnam da pisuvam pocnuvam da se nerviram

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Немој жифти се, житочите.
Знаеме каков е. Туку, мене ме интересира сега колкав му е чмарот??

Фи 120 или Фи 200??

Член од
13 март 2006
Мислења
38
Поени од реакции
0
Garfield напиша:
Немој жифти се, житочите.
Знаеме каков е. Туку, мене ме интересира сега колкав му е чмарот??

Фи 120 или Фи 200??
kolkav i da mu e,ubavo mu e na pederceto.Trebase drugcije da go krka.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ем даде, ама попосле, по грешка камион со песок ќе го подудри.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Хехехехе, датс ми!

lav

Член од
17 март 2005
Мислења
1.203
Поени од реакции
13
Не може едно тело во исто време да биде на две места

VMRO напиша:
sto ti e na tebe be kreten eden? Imam bugarski pasos, ne go krijam toa. Imam stan vo Sofija, ne go krijam ni toa. Imam biznis so Bugarija, ni toa ne go krijam. Ti sto imas? Samo vrat da ti ja drzi tikvata, a tikvata vnatre supliva.
Не знам што сакаш да ни (по)кажеш овде почитуван колега , со имањето твое на двојното државјанство и бизнисот во Бугарија?.
Тоа е само твој избор... но и право ...и ничив друг.
Не можеш во исто време да бидеш и тамо и вамо....мора конечно да ја дефинираш сосотојбата , или си Бугарин или си (конечно нели) Македонец.
Двете работи ете ...не можеш да ги истовремено имаш.
И кое да го избереш е твое право но и твоја одговорност.

Kajgana Shop

На врв Bottom