Среќна нова година на сите!

Член од
9 октомври 2012
Мислења
763
Поени од реакции
1.018
Епа не мора да си католик за тоа, повеќето држави со главно православно население се на Грегоријанскиот календар, ти што го викаш католички.
да ама во основа тој календар им припаѓа на католиците, а ние сме православни со јулијански календар а некој ако си слави сега нова година требал овој месец да слави и бадник и божиќ а не обратно

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
да ама во основа тој календар им припаѓа на католиците, а ние сме православни со јулијански календар а некој ако си слави сега нова година требал овој месец да слави и бадник и божиќ а не обратно

Кој ти рече дека сме православни? А тие македонци кои не се православни, што да праиме со нив? :D

Абе не си ја замарај душичката со такви ситни глупости, сите владици и свештеници си слават Нова Година на денешен ден, исто како и целиот свет па дури и државите во Азија кои имаат тотално различен начин на мерење на времето, ти најде сеа да се замараш со тоа. Рилекс. :D

Член од
9 октомври 2012
Мислења
763
Поени од реакции
1.018
Кој ти рече дека сме православни? А тие македонци кои не се православни, што да праиме со нив? :D

Абе не си ја замарај душичката со такви ситни глупости, сите владици и свештеници си слават Нова Година на денешен ден, исто како и целиот свет па дури и државите во Азија кои имаат тотално различен начин на мерење на времето, ти најде сеа да се замараш со тоа. Рилекс. :D
Повеќето се православни па муслимани и атеисти, а кој си слави негов проблем и кинеска нова година нека слави :) Поздрав.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
EVE VO MELBUR STOTUKU JA CELEBRIRAVME NOVATA GODINA STANKO BESE VO ODBOROT zA FIREBOLS PA IM DONIRASE OGNOMETI VO OBEM NA SONCETO MAKEDONSKO OD VIRGINIJA ZNAMETO NASE STARO UBAVO KAKO PUKAA LELE KE PUKNEA OSTRELIJANCIVE OVDE OD MAKA NIVNITE STO NE BEA TAKA UBAVI KO NASIVE!

KE ODIME SEGA NA DRUGA PROSLAVA MAKEDONSKA VESELA UBAVA SO ANETA I GRUPA MOTIKA DOJDENI SE TUKA ZLATNI DECA MAKEDONSKI UBAVI KOGA KE VIKNAT ORO KE RAZVIORIME NA TOPLOVO OVDE NE SE IZDRZVA ZLATNA MAKEDONIJA TAMU MAGLA IMATE SONCETO NE SE GLEDA OVDE PECE KAKO LUTA RANA KOMITSKA!

JA GLEDAVME I LUTRIJATA MAKEDONSKA SO FISKULTURNITE SMETKI EEEEE NIKOLA DETE UBAVO DOJDI DA IM KAZEs NA OVIE KAKO SE ORGANIZIRA NISTO NEMA OVDE DANOK 70% NE SOGOLEA NAS SIROMASHKITE EVE MORAV SEDMIOT DUKAN DA GO PRODADAM SEGA SO 6EST DUKANI OSTANAV NEMOZAM KUKA DA MU NAPRAVAM NA TRETOTO VNUCE USTE NERODENO E GO CEKAME SEGA DA NI DOJDE LAVCE MALO ZARE KE GO KRSTIME PO JUNAKOT MAKEDONSKI ZARE BERBER STO IM POKAZA NA FARMA KAKO SE KOLE SVINJA TUKA KMETOT STO NI E NA KRUGOV SAKA DA GO VIKNE TUKA EEEEEE KAKVA VECERA KE IMA STOJAN IMA FARMA KOGA KE ZASEDNEME TAMU DA JA VIKNEME PESNATA TESKA NASA UBAVA!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.477
Поени од реакции
24.226
Ај за многу години денот нека е утре;)
--- надополнето: 31 декември 2013 во 12:47 ---
Сакам вас и на сите корисници на форумов да им ја честитам новата година како и новогодишните празници. Од се срце ви посакувам среќа :)
Поздрави го Doctor WHO и речиму да не се заебава со тој тардисот, нека не прај глупости;)

R

Rigel Kent

Гостин
Еве пренос од Сиднеј да ја пречекаме Новата Година , уште 1 час. :D

Штета за Самоа пропуштив , спиев .:icon_lol:

R

Rigel Kent

Гостин
Happy New Year Australia :vozbud:
--- надополнето: 31 декември 2013 во 14:13 ---
Волшебен огномет :cuc:
--- надополнето: 31 декември 2013 во 14:19 ---
Какви зафрканции паднаа на чатот за Новата Година на Ауси , сум се газел од смеење . :pos:
Европјаниве тежок ремет удрија :icon_lol:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Пазете што вика Курир:
http://www.kurir.mk/magazin/zivot/142930-VIDEO-Razocaruvacki-ognomet-za-docekot-na-2014-vo-Nov-Zeland

Гарант ќе пишат дека у Скопје имало најубав огномет. :pos:

Happy New Year Australia :vozbud:
--- надополнето: 31 декември 2013 во 14:13 ---
Волшебен огномет :cuc:
--- надополнето: 31 декември 2013 во 14:19 ---
Какви зафрканции паднаа на чатот за Новата Година на Ауси , сум се газел од смеење . :pos:
Европјаниве тежок ремет удрија :icon_lol:

Ти бе ко астронаутине планираш да ја дочекаш Новата Година, а? Дванаесет пати. :D

R

Rigel Kent

Гостин

Kajgana Shop

На врв Bottom