- Член од
- 22 декември 2010
- Мислења
- 290
- Поени од реакции
- 204
gi citase ti otpocetok postovite na ovaa tema?а кој рече дека среќата се пари? или сам со себе си збориш
gi citase ti otpocetok postovite na ovaa tema?а кој рече дека среќата се пари? или сам со себе си збориш
па зошто го цитираш мојот? хахаgi citase ti otpocetok postovite na ovaa tema?
Сите сме трагачи по среќата, сите копнееме да бидеме среќни и да ја пронајдеме нашата среќа. Среќата е широк поим и може да се разгледува од повеќе аспекти. Секој различно ја сваќа среќата, за едни е едно, за други е друго. Можеби треба среќата да ја бараме во слободата, но слобода од мисли и желби, не. Треба да знаеме што сакаме, што може да не направи среќни , инаку цел живот безуспешно ќе талкаме по среќата. Можеби за некој е тоа среќа да биде слободен од се, да не се замара со ништо, да достигне некој вид на совршенство. Да среќата зависи од парите, работа, врска, или од некој и нешто. Тоа е тоа што не опкружува во нашето секојдневие, тоа се работите кои се неопходни да функционираме во општеството, едно со друго се надоплонува и нас не исполнува и не прави среќни на некој начин....hm.. taka i si pomisliv , ama vikam aj mozda gresam , ne sum vo pravo , ama ... ama ustvari , sum...ova gore stoi napisano vekje nekolku dena, ...srekja... da ja barame , ako ste tragaci, imam iskustvo, i skromno znaenje koe bev spremen da go spodelam , so onie koi navistina baraat SREKJA , a ne pari, vrska, nekoj ili nesto... spremen bev da postavam patokazi , na onie koi gi interesira , a tie samite da go pronajdat patot do toa sto go baraat, a kako li ke go najdat ako baraat pogresna rabota , toa sakav da ukazam , a ne da ja zamram temata...ocigledno sum go pogresil forumot...
...edinstveno sto mozam da vi kazam vo momentov e deka treba da ja barate srekjata vo slobodata, slobodata od misli i od zelbi, samo toa moze da dovede do trajna srekja, se drugo e lazno i minlivo
pozdrav od mene!