Србија ја спушти рампата за македонската нафта

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Павел Липранди напиша:
... nekoj od nas ke porasne do tolku da ... нема да му требаат повеќе пелени.

Ако не се братлетата од Софиска Македонија, нема да има интересни теми за дискусија... - Србија ја спушти рампата за македонската нафта - колку само магла е посеана во насловот...

Која е таа “македонска нафта“? Онаа што тече од изворите што се копаат? Убаво спомна некој - засегнати се грчки препродавачи кои го имаат откупено слаткиот бизнис од (кажете кого),

Србија мора да има причина за “спуштените рампи“. Интересно е зошто “средствата за информирање“ некако се срамат да спомнат кои се српските мотиви.

Може кој сака да скока на национална основа, ама се ми се чини дека во бизнисот нема многу место за патриотизам и национал-шовинизам. Ако има некој што е запознат со деталите на бизнисот со таканаречената “македонска нафта“, тоа секако е Србија - па тие ни се првите клиенти! Ги знаат до долар и цент сите провизии, камати и проценти. Се ми личи, некој од новите менаџери на откупениот бизнис сакал да биде итар, па да помине преку територија на тој и тој, а да не плати “заштита“. Па сега, откако учтиво му е испратена опомена да си ги измири обврските, ја активира националистичката виолина и бара овци што ќе плачат во хор со него...

Не се секирајте браќа, работата ќе биде наредена побргу одошто се надевате.

Pa ushte vika "Силен нафтен удар од Србија".

A be Pavel, ostaj gi ova decava da se s'skaat i da se zakanuvaat, a ova deka ke stavime veto na priemot na Srbija vo EU me iznasmea do solzi.
Dobro vikash. Rabotava so preminot na cisternite e po se izgleda "plati pa klati" ama toa ne e vazhno, neli.
Ova Srbive se nepopravlivi. Ne dupat ushte od 1914 i sega ni spremaat naften udar. More ke vidat oni koga ke dojde red da vlezat vo EU. Ke molat da go povlecheme vetoto ama nema.

Член од
23 јануари 2006
Мислења
15
Поени од реакции
0
E sega nie ke stavime crno na kosumot neli?
Nim celiot svet im ja spusti rampata!
NE IM TREBA NAFTA TIE SE 'NEBESKI' NAROD, NELI?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Темава е исеирена или мене така ми се чини?

Konstantin

Филозоф
Член од
6 мај 2005
Мислења
244
Поени од реакции
0
Siromav covek, ziv gaol....
Ete nasata vlada se seti. Ke impraka nafta na nasite "braka" Kosovari vo ovie za niv teski momenti so vozot preku Kacanik.
Abe koga saka saka....Kolku li sega vagoni, provizii, cisterni i sto se ne ke minat srede nok preku granicata kon Kosovo. Celava situacija ke traela mesec dena. Znaci 30 dena po 50 vagon-cisterni plus provizijata plus 5%rabat i plus 10% neprijaveni vagoni.
Ke ima Nikola Mladenov za sto da pisuva.

Член од
23 јануари 2006
Мислења
15
Поени од реакции
0
Sto da vi kazam? Gnasa gnasna!
Treba celosno da im ja zatvorime granicata, za da ne mozat da odat kaj nivnite smrdlivi brakja, cigano-atinjanite!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Клоп, олабави бе малку, разбирам дека си наорлен како патриот, ама дај, малку придонес за дискусија, вака само дрвја и камења фрлаш, а не даваш аргументи. Јас имам слични чувтсва како тебе, ама ако веќе полемизираш, кажи зошто, во интерес на дискусијата. ОК.

Член од
22 декември 2005
Мислења
33
Поени од реакции
0
klop напиша:
Sto da vi kazam? Gnasa gnasna!
Treba celosno da im ja zatvorime granicata, za da ne mozat da odat kaj nivnite smrdlivi brakja, cigano-atinjanite!
nemoj taka... relax

Kajgana Shop

На врв Bottom