Србија ја спушти рампата за македонската нафта

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
другарче напиша:
леле ама се попаливте сите на темава не ми е јасно. како прво кој губи од блокадата на србија? јас сигурно не, за вас не знам. колку што знам во случајов губи Окта, која е приватна фирма и која е во сопственост на Грци. Нашите пратиле протестна нота до србите и што повеќе треба да се преземе во случајов? дај кажете нешто конкретно што треба да се направи освен само да плукате
Ide prva kamila......

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
26
Kaj rekov deka site bugari ni se prijateli a srbite ne? Citaj malku poubavo, pa posle komentiraj

Член од
24 февруари 2005
Мислења
242
Поени од реакции
50
VMRO напиша:
Mitko...dzabe stavas temi za srbite koga nema nikoj da kaze nisto protiv svoite "braka"...retki se tie sto ke guknat nesto...
Sto e ova, pa ne da ni se braka tuku i pveke od braka i ne samo srbite tuku i bugarite imas nekoj problem so toa?

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
26
Jas navistina ne te razbiram sto sakas da kazes...

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Со ова нафтата е проблемот во тоа„пријателството„.Македонија ке трпи штети.Ако никој друг,превозниците.Епа и тие луге треба да живеат од нешто.Вистинскиот пријател не ти го мисли лошото.

А иначе Бојане,сум завршил и јас право во Скопје.Механиката ми е хоби,па така да мозочињата или ни се закржлавени,или не.Трето нема.

Член од
24 февруари 2005
Мислења
242
Поени од реакции
50
Toa sto sakam da go kazam e deka medju srbskiot i bugarskiot narod ima mnogu priateli na makedonskiot, i deka onie koi se stavaat na strana na neciv tudj interes i se protiv site ostanati a se samo za oni kaj koj e se zlo ne samo za svojot narod tuku i za cel region.

Член од
24 февруари 2005
Мислења
242
Поени од реакции
50
strumics напиша:
Со ова нафтата е проблемот во тоа„пријателството„.Македонија ке трпи штети.Ако никој друг,превозниците.Епа и тие луге треба да живеат од нешто.Вистинскиот пријател не ти го мисли лошото.

А иначе Бојане,сум завршил и јас право во Скопје.Механиката ми е хоби,па така да мозочињата или ни се закржлавени,или не.Трето нема.
Tocno no nemoze da gi prglasis za nepriateli poradi eden incident. Treba da se baraat priateli a ne da se stvarat nepriteli.

P.S. Bravo na tebe sto si zavrsil.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
bojan81 напиша:
Toa sto sakam da go kazam e deka medju srbskiot i bugarskiot narod ima mnogu priateli na makedonskiot, i deka onie koi se stavaat na strana na neciv tudj interes i se protiv site ostanati a se samo za oni kaj koj e se zlo ne samo za svojot narod tuku i za cel region.
Не велам не.Тоа се само исклучоци кои го потврдуваат правилото.Познавам и јас такви луѓе.Ама тоа се малку луѓе.

Член од
24 февруари 2005
Мислења
242
Поени од реакции
50
strumics напиша:
Не велам не.Тоа се само исклучоци кои го потврдуваат правилото.Познавам и јас такви луѓе.Ама тоа се малку луѓе.
Pa zosto da ne gi porzis takvite i da gi istaknes kako primer. Sto ke mi se ovie tatarive ili srbendive sto mi mislat da me snema, neka izgorat vo pekolot.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Овде се зборуваше генерално,а не поединечно,туку ај веке доста забегавме од темата,па да напишам уште нешто во врска со темата:

Сметам дека ова е само начин да се врши некаков притисок врз Македонија сега пред конечната расправа за статусот на Косово,а богами и за оној предавникот Вранишковски.Најлошо е што во сета ова ситуација страдаат најмногу луѓе како превозниците на пр. што зависат од таа работа.ОКТА некој рече погоре дека е грчка.Да ама таму работат македонци.Не дека ке пропадне ОКТА ако не носи нафта на Косово,ама на подолг рок може да има реперкусии.Државата треба да настапи остро,а не треба да моли да се реши проблемот.

Член од
27 август 2005
Мислења
783
Поени од реакции
7
strumics напиша:
Сметам дека ова е само начин да се врши некаков притисок врз Македонија сега пред конечната расправа за статусот на Косово,а богами и за оној предавникот Вранишковски.Најлошо е што во сета ова ситуација страдаат најмногу луѓе како превозниците на пр. што зависат од таа работа.ОКТА некој рече погоре дека е грчка.Да ама таму работат македонци.Не дека ке пропадне ОКТА ако не носи нафта на Косово,ама на подолг рок може да има реперкусии.Државата треба да настапи остро,а не треба да моли да се реши проблемот.
strumics како тоа остро треба да се настапи? не дека не се сложувам со тебе, туку баш ме интересира ти како правник што ќе кажеш дека Македонија треба да направи?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
За почеток,остриот демарш е одличен прв чекор.Да се испрати амбасадорот во Белград во Српското министерство надлежно по овој случај и да има остар настап таму во смисла на воведување реципрочни мерки за српски производи кои транзитираат низ Македонија.Притисок преку ОН(се работи за нивен протекторат- Косово).за последното е потребно јако лоби во Њујорк,што ние го немаме.Според мене,така би било најдобро.

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Abe poleka ke dojdat i nasite 5 minuti. Taman dodeka dojde Srbija na red za vlez u NATO i EU nekoj od nas ke porasne do tolku da stane nekoj min za nadvoresni, pa ke im lepne edno veto na nivniot priem so obrazlozenie......
"Za se so ni pravevte mili braka".

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
... nekoj od nas ke porasne do tolku da ... нема да му требаат повеќе пелени.

Ако не се братлетата од Софиска Македонија, нема да има интересни теми за дискусија... - Србија ја спушти рампата за македонската нафта - колку само магла е посеана во насловот...

Која е таа “македонска нафта“? Онаа што тече од изворите што се копаат? Убаво спомна некој - засегнати се грчки препродавачи кои го имаат откупено слаткиот бизнис од (кажете кого),

Србија мора да има причина за “спуштените рампи“. Интересно е зошто “средствата за информирање“ некако се срамат да спомнат кои се српските мотиви.

Може кој сака да скока на национална основа, ама се ми се чини дека во бизнисот нема многу место за патриотизам и национал-шовинизам. Ако има некој што е запознат со деталите на бизнисот со таканаречената “македонска нафта“, тоа секако е Србија - па тие ни се првите клиенти! Ги знаат до долар и цент сите провизии, камати и проценти. Се ми личи, некој од новите менаџери на откупениот бизнис сакал да биде итар, па да помине преку територија на тој и тој, а да не плати “заштита“. Па сега, откако учтиво му е испратена опомена да си ги измири обврските, ја активира националистичката виолина и бара овци што ќе плачат во хор со него...

Не се секирајте браќа, работата ќе биде наредена побргу одошто се надевате.

Kajgana Shop

На врв Bottom