Споменик на Александар Македонски во Прилеп

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
Ете, и тој ден дојде :)

Без разлика за мотивите, чинот е за поздрав.

И, без разликa на тоа што сум јас пола Битолчанец, некако пологично ќе ми беше да беше Споменикот во Битола, меѓутоа сеедно, можиме и таму да му напрајме, или на Филип Втори, ако не на Аце :)

Повеќе тука ---> Споменик на Александар Македонски во Прилеп

T

Trakon

Гостин
Serdarot напиша:
Ете, и тој ден дојде :)

Без разлика за мотивите, чинот е за поздрав.

Без разликa на тоа што сум јас пола Битолчанец, некако пологично ќе ми беше да беше Споменикот во Битола, мешутоа сеедно, можиме и таму да му напрајме, или на Филип Втори, ако не на Аце :)

Повеќе тука ---> Споменик на Александар Македонски во Прилеп
Убаво е се тоа со споменикот..признавам...секоја чест на оној кој го поставил. Време беше некој да го напраи и тоа веќе одамна:bravo:

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
Ме интересира реакцијата на Грците :3:

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Brao ! :> sekoja cest za tie luge sto se pogrizile za spomenikot ...

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Нешто убаво да се случи. Конечно!!!

T

Trakon

Гостин
Samo neka mu ja pripishat taa blagodarnost na Gorgija Atanasovski t.e. prilepski iselenik u stranstvo ne na gradonachalnikot:poss:.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Фала богу некој да го скрши мразот.
Е сега кога ќе се постави ќе слушаме како грција праќа протестни ноти до европска унија, обединети нации и унеско, како ние го крадеме културното богатство на грците.

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.743
Поени од реакции
1.003
Јас сум од Прилеп и многу ми е кеиф дека баш тука се постави првиот споменик на Александар воопшто на територијата на Република Македонија...споменикот е убав иако мое мислење е дека можеше да биде и поголем но и вака е добар...иначе статуата беше готова уште пред повеќе од една година но беше сместена во кругот на фабриката Жито-Прилеп и конечно сега се постави каде што и му е местото т.е. во центарот на градот...споменикот е донација на американскиот бизнисмем од прилепско потекло Џорџ Атанасоски...повелете дојдете во Прилеп да го видите споменикот и да се напиеме по едно кафе...хе хе хе

T

Trakon

Гостин
Ptolomej напиша:
Јас сум од Прилеп и многу ми е кеиф дека баш тука се постави првиот споменик на Александар воопшто на територијата на Република Македонија...споменикот е убав иако мое мислење е дека можеше да биде и поголем но и вака е добар...иначе статуата беше готова уште пред повеќе од една година но беше сместена во кругот на фабриката Жито-Прилеп и конечно сега се постави каде што и му е местото т.е. во центарот на градот...споменикот е донација на американскиот бизнисмем од прилепско потекло Џорџ Атанасоски...повелете дојдете во Прилеп да го видите споменикот и да се напиеме по едно кафе...хе хе хе
Samo gorchi kafeto vo Prilep - inaku jas sum po blagoto:vozbud: :vozbud: :vozbud:

MarthaGraham

Олд Скул
Член од
21 ноември 2005
Мислења
673
Поени од реакции
8
Само се прашувам кога ќе се постави споменик на Марко Цепенков, Никола Мартиноски (ако воопшто знаете кој е тој ?!?!) и останати луѓе што направиле мноооогу повеќе за денешнава, СОВРЕМЕНА Македонија отколку Аце пред 2000 години. Само кој да ги цени јебига.... секогаш плачеме и го величаме минатото, и сте се фатиле ко слеп за стап за една те иста историска фигура (може дека е он најпозната македонска фаца низ светов, а ние патиме од комплекс на инфериорност па останатите не ни се толку добри пошо не ги знае цел свет?!?!) а тие луѓе што ја граделе и ја градат културата а со тоа и идентитетот македонски изминативе векови па и сега никој не ги ебе 2 посто.
Радувајте се, само Аце го знаете и нишо друго, а се праите големи патриоти. Која иронија... жалосно.

Crazy

PaRtY aNiMaL
Член од
16 февруари 2006
Мислења
684
Поени од реакции
4
MarthaGraham напиша:
Само се прашувам кога ќе се постави споменик на Марко Цепенков, Никола Мартиноски (ако воопшто знаете кој е тој ?!?!) и останати луѓе што направиле мноооогу повеќе за денешнава, СОВРЕМЕНА Македонија отколку Аце пред 2000 години. Само кој да ги цени јебига.... секогаш плачеме и го величаме минатото, и сте се фатиле ко слеп за стап за една те иста историска фигура (може дека е он најпозната македонска фаца низ светов, а ние патиме од комплекс на инфериорност па останатите не ни се толку добри пошо не ги знае цел свет?!?!) а тие луѓе што ја граделе и ја градат културата а со тоа и идентитетот македонски изминативе векови па и сега никој не ги ебе 2 посто.
Радувајте се, само Аце го знаете и нишо друго, а се праите големи патриоти. Која иронија... жалосно.
Мора од негде да се почне

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
se soglasuvam so MarthaGraham ima pravo eve na primer nigde nema spomenik na Petar Pop Arsov, a toj e mnogu bitna licnost vo istorijata, otvoril prvo uciliste na makedonski, bil eden od sestminata koi ja formirale TMRO 1893 , go napisl prviot ustaf, pisuval vesnici na makedonski, i nego nikoj ne go pocituva ni spomnuva. A i spomenicite sto se veke didnati nikoj ne vnimava na niv...

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
MarthaGraham напиша:
Мала исправка, има на Марко Цепенков голем споменик пред платото на истоимениот културен центар во Прилеп, само кој бил да го види.
Ама треба на сите личности кои се важни за Македонија, како во минатот така и во поновата историја да им се направи споменик.

Kajgana Shop

На врв Bottom