Спиењето стана демоде?

Член од
18 ноември 2008
Мислења
21
Поени од реакции
0
eee koga bi mozela da spijam barem nokta a ne vresnale, pisnale da e zivo i zdravo ali umrena sum za sonce ''sonce sladko sonce''
:toe:
 
Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Откако не успеаа да најдат начин да го продолжат регуларното траење на едно дено-ноќие,научниците се свртеа кон хакирање на човечкиот организам,кој во иднина ќе може да преживее со само два часа спиење дневно.

Според магазинот "New Scientist",новите лајфстајл таблети треба да им овозможат на луѓето да спијат подлабоко и погусто.по што тие ќе се чувствуваат посвежо и поодморено отколку од регуларен сон.Пилулите дури можат да им помогнат на луѓето да не спијат и по неколку дена по ред.
Спиењето е најздравата состојба во која се впуштаме во текот на денонокието.Ниедни таблети не би можеле да го заменат сонот. А и ние сме луѓе, а не компјутери за да би требале да бидеме активни 24 часа на ден.:pipi:
 
Член од
16 ноември 2008
Мислења
103
Поени од реакции
5
Абе шо им е нив, обожавам да спијам, не е фер ако и то ми го одземет:icon_frow
 
Член од
3 декември 2005
Мислења
120
Поени од реакции
7
Не се секирајте ,неможе да се предизвика состојба каде нема да може да се спие. Бидејки неможе мозокот да издржи без спиење ке се свари буквално ,ама пред да дојде до таа состојба одамно ке сте заспани...т.е ке се исклучи мозокот за да се создаде РЕМ.(Рапид Ај Мувмент) т.е да се дефрагментира свеста...така да донт бери гајле..

пс. Ке ми каже ли некој зошто се прозеваме пред и после спиење...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom