Со победата на ВМРО-ДПМНЕ - прв чекор до федерализација на Македонија

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Може и имаш право кога пишуваш за федерализација на Македонија како последица на некои претходни политики и сега обединувањето на албанските партии како еден предвесник. Но забораваш дека Македонија до пред скоро две години водеше двојна или тројна политика од политичари кои ни трошка не се чувствуваат Македонци (сети се кога Владо Бучковски во Бугарија се согласуваше на бугарската идеја заедно да сме славеле Илинден). Сепак тоа е сосема разбирливо драг мој, ги разбирам и нив и тебе. Многу добро знаеме и јас и ти колку векови е уништуван(убиван) македонскиот код и идентитет па воопшто не се ни чудам што така се однесувале и се однесуваат како и самиот ти драг мој. Поминаа 17 години од осамостојуванјето на Македонија и многу луѓе Македонци велат "ништо не сме направиле, не не бива, не можеме да направиме држава нарекувајќи се себеси Македонче". Но јас драг мој, велам дека 17 години е релативно брз период во кој МАКЕДОНЕЦОТ се буди и и знае што сака. Сето ова што со векови ни се случуваше, да му се случуваше на друг народ одамна немаше да постои и ке останеше во аналите на историјата. Драг мој, МАКЕДОНСКИОТ НАРОД е најдржвавотворен народ во светот и сите хиени вештачки создадени околу нас (Сврбја-Србија, Татаробугарија и Атина) како и нивните создавачи (Франција, Велика Британија, Германија, Австрија и Русија) ке си ги подвиткаат опашките пред нашата силна државотворна желба и лавот како и секогаш ќе си ја задржи својата вечна гордост. За појасно да ти биде, однесувањето на државите во светот разгледувај го како однесување на малолетни деца, односно: ако не си со мене ке те тепам; ама јас сакам со него или и со него и со тебе; е не може или ке бидеш со мене или ке те федерализирам зошто сум најјак и овој другиов што ке биде дел од таа федерализација и делба безрезервно е со мене. И така, се до појавата на вистинскиот Македонец ова ни се случуваше . Драг мој, Американците подржуваат секој народ кој што е државотворен и народ кој што ги признава Американците за владетели во светот(како некогаш Македонците на чело со Александар Македонски). Трткање врткање политика као несто Русија, Европа па од таму произлегува трткање врткање политика као несто Србија, Бугарија ти реков ми рече не доведе до ова ниво и позиција. НИКОГАШ, НИКОГАШ Европа и Русија не не подржувале туку напротив само не ништеле користејќи ги нашите соседи. Така драг мој, тие стру меѓу Македонците полека, полека, а релативно многу брзо(за 17 години) остануваат во заборав и станувааат само уште една црна дамка во нашата историја, зошто веке вистинскиот Македонец стапува на сцена, државотворниот МАКЕДОНЕЦ И МАКЕДОНСКИ НАРОД ДО КОСКА!!!
Bravo be, vakvi luge sakam. :helou:

Dosta mi e onie srbomani, bugaromani i grkomani, koi postojano go plasat nasiov narod ne go biva, za da ja izgubime samodoverbata i da se priklonime kon Srbija, Grcija ili Bugarija.
 

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Ovaa zemja ako nesto ima toa se proroci i vidovite, se nesto predviduvame i prognozirame i od dto se dobri vo toa kladilnicite se napunija so pari.
Pa ece nesto i jas ke kazam.
Zasto izbori sega a ne vo Septemvri, zatoa sto, do septemvri ke mora da 1) se najde resenie za imeto,
2) Da se dade amnestija za 4 Haski slucai,
3) Da se donese zakonot za jazicite
4) Da se donese zakonot za znaminjata
5) I da se resi polozbata na teroristite
Zasto do septemvri zatoa sto togas dobivame pokana za otpocnuvanje na pregovori za EU i pokana za NATO.
Gvujo ne e tolku glup kako sto se cesla,a se cesla mizerno, pa zatoa saka izbori sega, pa otkako ke pobedi vlaga vo koalicija so DUI i gi ostvaruvaat ovie tocki, do Septemvri koga i gi dobivame ovie Pokani, a Carli dobija uste 4 godini vladeenje.
I ako ne bide srusen od vlast do 2010, Carli ke vladee uste 10 godini.
Pomizerno od SDSMovski tracevi nema. Zatoa imaat rejting kako partijana na Zernovski:pos2: Resenie za imeto nema dase najde barem vo narednite 20 godini, zosto Grcija bara da se samoponistime kako makedonski narod [za sto ima podrska od komunjarite SDS, NSDP, LDP i LP] ili ke se najde koga jas ke stanam pretsedatel na USA i ke ja napravam Makedonija edna USA drzava-clenka, so pravo na vrakanje na svoi okupirani teritorii i koga Solum ke go vratam kako makedonski Capital:smir:

Gvujo e tvrd orev i ne e bolen za vlast kako komunjarite, koi za 4 godini fotelja ke si ja prodadat i svojata majka, ne pak nacionalnite interesi. Pozicijata na DPMNE vrzano za prasanjeto na jazicite i ONA e jasno; zakonot za jazici se donesuva spored postojnite podzakoni, koi samo ke se soberat vo eden zakon, a "borcite" od ONA ke imaat pravo na socijalna pomos, samo ako se socijalno zagrozeni, sto e pravo na sekoj makedonski drzavjanin. Inaku, mnogu jasno e deka onie od ONA, 90% se kosovari, koi bea doneseni od SDSM vo 1990 tite, da glasaat za Kiro.

Gruevski nema da koalicira so DUI, a SDSM za bozemnata DUI-DPMNE koalicija laese i vo 2006 g.
 

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.498
На терористите од ОНА отштета треба да им плати оној кој ги повикал на војна и ги регрутирал!
 
Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Прв чекор кон федерализацијата беше новата и вештачка територијална поделба која ја наметнаа со сила СДСМ и ДУИ, плашејќи ги граѓаните дека ќе добијат откази ако излезат на референдумот (на оние кои работеа во државна администрација и приватни фирми блиски на власта им беше пуштан абер да не си играат).
Hehehe, kako sega sto Dpmne im pusta aber na mladite "sili" da ne izleguvaat na protesti i da ne si igraat so svojata idnina vo partijata.
Vtor cekor "predvremeni izbori"(za koi site imaat negatvno mislenje osven Grujo) i koalicija so DUI.
Ama jebiga, levica si se levica.
Uste ne vi e jasno deka Dpmne nema vrska so desna partija i deka e kusur-ot od komunizmot ????
Od kade dojde, (od koja partija) Nikola Gruevski vo dpmne ?
 

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
По се поизвесниот пораз на ДПМНЕ на овие избори, сепак мора да мислиме во случај овие пробугарски сили да ги добијат изборите со неколку пратеници повеќе од државотворците од коалицијата за Европска Македонија, што би се случило.

Се поизвесно е дека ДУИ и ДПА би направиле коалиција и заеднички би настапиле на овие избори или после тоа и би коалицирале со ДПМНЕ, по што владата би функционирала како во федерализација. Тоа е само прв чекор кон официјална федерализација на Македонија.

Желбата на Кастро за власт е голема, тој верувајте ќе стори се за пак да ги добие овие избори, макар и многу нечесно.
Како можеш вакви срања да пишуваш? Ајде кажи? Според твојата теорија владата би функционирала како во федерализација и да добие СДСМ, не само ВМРО. Коалицијата на Дуи и Дпа не зависи од Вмро. И достате со вакви срања, мизерни сте. Едноставно не знаете што друго да измислите, нема со што...
 

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Како можеш вакви срања да пишуваш? Ајде кажи? Според твојата теорија владата би функционирала како во федерализација и да добие СДСМ, не само ВМРО. Коалицијата на Дуи и Дпа не зависи од Вмро. И достате со вакви срања, мизерни сте. Едноставно не знаете што друго да измислите, нема со што...
Dzis, aj ne zaebaaj...,a od kogo vo momentov zavisi.????? :)
A za takov "moment" site jademe burek po kafanski masi : DA IMAM 5 MINUTI VLAST DA VIDIS KAKO KE GI SREDAM RABOTITE....
Eve VMRO proba dve godini...pa dojde tamu kade sto zaglavi SDSM...nisto novo pomegu FYR-ovcite...................
 

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.174
Поени од реакции
4.133
СДСМ веќе ја федерализира Македонија во 2004 г.:tapp:
 
Член од
18 март 2008
Мислења
153
Поени од реакции
0
направија издигнување на цените, апсеа пред камери па после поради тоа што не можеа да докажат ги пуштаа

а не направија: намалување на невработеноста, зголемување на економијата, нови инвестиции ( се фалат само со Џонсон Контролс што беше дело на претходната власт), зголемување на производството, извозот, наместо да носат мерки за зголемување на бизниси, тие затворија многу поради превисоките такси, давачки. Има уште многу за кажување.
drugar a koj e pusten na sloboda od tie sto gi apsea.a?apsea i od sdsm i od vmro lopovi site a nevrabotenosta stasa od lopovite kumunisti koi bea na vlast od 91 do 98 i tie gi unistija site fabriki i firmi a za taksite i danocite si vo pravo ja preteruvaat samo do nekade imaat pravo deka treba da se plaka danokot a ne da se preskakuva.a prethodnata vlast kako so ramstor neli i toa na plostadot makedonija sto nikna samo vo ramstor 10 000evra e kirija za mesec.eeeeeeeeee.srede milano ne e tolku pari za edna prodavnica luge kaj ziveeme:tv:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom