Со која диплома?

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Утрински весник напиша:
Во изминатите две недели претседателката на СДСМ, Радмила Шекеринска, престојуваше во САД, каде што магистрира на Флечер школата, која е најстара американска образовна институција за меѓународни односи.
Ептен не ми штима... Шеќеринска има дипломирано на електро кадешто и работела како помлад асистент... Еве што и пишува во биографијата :

Биографија на Рада напиша:
Дипломирала на Електротехничкиот факултет – Скопје во 1995 година
Οд каде Рада на Флечер и со која диплома на јавна администрација? :raz:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ептен не ми штима... Шеќеринска има дипломирано на електро кадешто и работела како помлад асистент... Еве што и пишува во биографијата :

Οд каде Рада на Флечер и со која диплома на јавна администрација? :raz:
Па тоа ти е диплома која се зема набрзина(ад-хок диплома) пред да заминеш на некое ново работно место или кога те местат да работиш нешто во Македонската влада.Слично на неа беше вработен и Миле Јанакиески сегашен министер со дипломата која ја купи од Солун,па одма беше вработен во влада уште кога СДСМ беше на власт.:)

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Aj ne jadete burek...dobro si e Sekernoto mome.....ke ja bide, ako ova "bokserov" prodolzi vaka..., ke mora da ja trpite....

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Абе каква диплома шо ти е...си го пече скелетот на Флорида по плажите па демек „се усовршува“

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Демек толку е добра па сака до совршенство да стигне :pos2:

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
A зашто мислите дека е толку глупа и неможе да го постигне тоа?Иако и ја мислам дека ова усовршувањево и е само мачкање очи

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Прашање: Со која диплома?
Радмила: И јас би го прашала истото. :)

Која диплома, кои ѓаволи, таа едвај средно завршила само уста има на неа...

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Прашање: Со која диплома?
Радмила: И јас би го прашала истото. :)

Која диплома, кои ѓаволи, таа едвај средно завршила само уста има на неа...
Можеш да потврдиш дека не учела факултет и дека не ја бива толку? Точно дека 80% од политичариве не ги бива,али не се до толку за да не завршат факс

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Можам да потврдам дека завршила факултет, но со 6ки и врски :wink:

На еден пријател на мајка ми му била колешка Радмилчето и тој ми потврди веќе некои сомневања за нејзината интелектуалност.

Не е 100% глупава, ама не е за политика...или уште полошо за лидерска позиција на парија/влада.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Ај...Ратка ќе се издржи некако...Ама онаа Астеруд коа ќе ја видам, ми иде да си брцнам палец и показалец преку око и да си ги корнам синапсите...до толкуе глупа а е горда на себе...или како онаа узречицата: „И на неа се мајка радувала...“

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
A зашто мислите дека е толку глупа и неможе да го постигне тоа?Иако и ја мислам дека ова усовршувањево и е само мачкање очи
Не е тоа проблемот. Проблемот е скандалозното однесување на Ратка којашто претендира да магистрира на политички науки со диплома од електро-факултет и уште поскандалозното однесување на некои високообразовни институции коишто даваат дипломи на тешки глуперди коишто имаат бар малце искуство во политика... :toe:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Prasanje na procenka Macedalien ...prasanje na procenka.....svetot od Ajnstajna navaka e EPTEN RELATIVEN.....

A nekoj ovde epten se zaebal....... niti Sekernata nitu angliskata snaa ne se za "bacanje"...ELOKVENTNI se , brgu mislat ( za zabeganite ovde...: pristapot do memorijata im e epten brz)...i toa se osobinite koi se baraat od "normalen" politicar....programiranjeto sekade go pravat drugi:):)!!!
Rada moze treba da nabaca nekoe kilo i da pripazi na detali...ama gledam ja zemale vo obrabotka...:)
Pak povtoruvam....kaj ke ni bide alot , ako ova boxerov ne prestane samo da skakuta okolu ringot.....i ne najde drugi asistenti....

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Елоквентни? Кој Ратка? :pos2: Ораторите се елоквентни...Ниту ратка, ниту онаа простата ќурка, ниту Груевски не се оратори....Единствени оратори кај нас кои вешто лажат маси на народи си останаа другарчињата Љ.Г. и Б.Ц....Ароганцијата никогаш не е составен дел од карактерот на еден политичар....а ратка и астеруд, тоа им е основна карактерна особина...ајт.

Член од
1 август 2006
Мислења
91
Поени од реакции
1
Ораторство е дисциплина која потекнува од антиката...
Елоквентност е начитаност и корисистење на прави термини на прави места.. не зборење у празно.. некој елоквентен може и со 3 збора да заврши реченица или со една реченица да раскаже приказна.. а некој ни со 2 саата пљапање не ја постига ПОЕНТАТА..
Кај елоквентноста најбитно е соговорништвото.. ако некој елоквентен како пример.. Панде Лазаревски.. има за соговорник Каролина Астеруд .. тука нема елоквентност.. тука има Паметен чоек кој глупача не го разбира.. ФЕРШТЕНДС хехехе

За ораторстворо ЦИЦЕРОН, ќе избричел пола глава, и ги вежбал филипиките се додека не му се изедначи косата.. значи месеци и месеци ВЕЖБАЛ.. не е тоа читање туку начин на постигнување поента у смила ЗАВЕДУВАЊЕ НАРОД...
Најизвежбаните кај нас БЕА БЦ И ЉГ... и двајцата заведуваа по 700.000 народ за 1 месец кампања..
Е тоа беше умешност хехеххехе

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Ораторството се учи на политички студии па можеби вежбала на плажите на Флорида

Kajgana Shop

На врв Bottom