Со какви луѓе ви е полесно да се зближите - со отворени или срамежливи ?

Член од
17 декември 2007
Мислења
178
Поени од реакции
7
Мене, искрено, со отворени и комуникативни луѓе ми е многу полесно да се зближам. Но, не премногу смели или дрдорковци, хехехе. Секоја почит за тивките и повлечени луѓе, покрај такви има повеќе peace and quiet.И мистерија, секако. Сакате да бидете иницијатор на врска / другарство или да бидете освоени ?

--**ЕмА**--

take me as i am
Член од
14 ноември 2007
Мислења
380
Поени од реакции
11
Јас искрено сум многу опуштена личност, одма отварам муабет и ептен лесно се зближувам со луѓето и мислам ( се надевам ) дека ми е добра страна и бидејќи сум таква нормално да сакам повеќе со опуштени машки да се зближувам.. Не сакам јас да зборам а некој да ме глеа ко абле ебате и да му е срам да каже нешто .. ќе се осекам стварно глупо :tapp:

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
со компактибилни. Ако би требал да бирам опција помеѓу двеве наведени би одбрал нешто измеѓу, што би значело малце повлечени ама на почеток само. :)

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
HEHE!! Normalno da kazam otvoreni, zashto jas kako chovek koj shto 'jade burek' 200 na saat, ne mozam protiv sebe da zboram.
No!!! Mislam deka: Zblizuvanjeto so tie zatvorenite e kako da otvorash shkolka- Prvo e cvrsta i teshka, od koga ke go otvorish oklopot doaga onoj ligav del, no del shto je jade. Za na kraj da stignesh do biserot.:majmun2:

ako go ima.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
со отворени луге со нив е мн полесно да се напраи муабет...и јас сум отворена личност секогаш тука за нови пријателства често сум иницијатор на некое пријателство но сакам и да бидам освојувана:smir:

С

Сатори

Гостин
~*~

Мене, искрено, со отворени и комуникативни луѓе ми е многу полесно да се зближам. Но, не премногу смели или дрдорковци, хехехе. Секоја почит за тивките и повлечени луѓе, покрај такви има повеќе peace and quiet.И мистерија, секако. Сакате да бидете иницијатор на врска / другарство или да бидете освоени ?
Јас тука сум малку карактеристична, лесно се зближувам со луѓето, да речеме дека имам доза на ектровертност и тоа многу полесно ме доближува до нив и обратно.
Но кога бирам пријатели, вистински луѓе што би ги сакала покрај себе за долг временски период, тоа секогаш се крајно затворени личности.
Многу подобро се надополнувам со нив затоа што делумно се разликуваме, а сепак се разбираме.:te ljubam:

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Со искрени и реални...Не мора да се комуникативни...

Ми ги зеде зборојте:smir:
Не мора да се комуникативни. Доволно ќе биди то шо ќе бидат искрени. Впрочем, шо ќе ми се дрдорковци кои постојано лажат и, а да ја отворат устата, а ќе излажат. Такви не ми требат. Поарно би седела со некој шо воопшто не збора, и ќе зборни еднаш на 2 сати, ама ќе кажи нешто искрено, правилно и паметно, отколку со лажливи дрдорковци.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Сеедно ми е.
Искрено и со срамежливи и отворени можам да се зближам,само со срамежливи подолго ќе оди тој процес.
Јас сум прилично срамежлива и отворена на моменти,така да можам и на едниот и на другиот тип да се приспособам.

Член од
17 декември 2007
Мислења
178
Поени од реакции
7
На крајот на краиштата, си викам некојпат, не ми е грижа дали на некој ќе му ги вадам зборовите со клешти, или пак ќе го слушам цело време и ке климам со главата. Битно е да не е искрен, нели ? Сепак, не е на одмет да е комунукативен, со мала доза на таинственост. :wink:

Поздрав Лејди.

Јас тука сум малку карактеристична, лесно се зближувам со луѓето, да речеме дека имам доза на ектровертност и тоа многу полесно ме доближува до нив и обратно.
Но кога бирам пријатели, вистински луѓе што би ги сакала покрај себе за долг временски период, тоа секогаш се крајно затворени личности.
Многу подобро се надополнувам со нив затоа што делумно се разликуваме, а сепак се разбираме.:te ljubam:

Лејди Сатори, ми се чини дека најдобар тандем се екстовертниот и интровертниот. Така навистина се надополнуваат, како што велиш.Поинаку е кога двајца отворени или двајца затворени се заедно.Поздрав

mirkec

Неостварена желба
Член од
26 јуни 2007
Мислења
502
Поени од реакции
3
По природа сум многу срамежлива личност, но сепак зависи од моментот. Ако некоја личност ми влезе во око, сигурно јас ќе превземам иницијатива. Ќе замижам и тргнувам во комуникација. (Ретки моменти, ама ги има). Многу пати ме прекорувале тие што ме знаат, зошто така се однесувам, но едноставно таков сум - срамежлив. Обично чекам другата личност да превземе прв чекор. Знам дека е грешка, но ако тоа се оствари ? после тоа нашата врска (комуникација, пријателство) останува засекогаш. Не сум затуцан, ружен, неук - но едноставно искуството така ме натерало. Сум се отварал, сум се давал - го искористиле и сум бил повреден. Веројатно тоа е некој одбранбен механизам, појма немам, ама можда е тоа мој проблем. Знам дека е лошо, ама јебига, доста ми е од тие површни пријателства и моја болка.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376

Ова сакав да го кажам :) Само да не вметнуваат лага во с`е што ќе кажат. А за комуникативни или срамежливи баш сеедно ми е. Е да, некогаш ако се прекомуникативни може да ме фати “страв’’ но тоа само краткотрајно.

mirkec

Неостварена желба
Член од
26 јуни 2007
Мислења
502
Поени од реакции
3
Еве ќе ти наведам пример. Имам еден колега прекомуникативен и кога ќе го прашам зошто го прави тоа во секое ново друштво, вели дека тоа му бил најдобриот напад од мене, бидејќи јас, со мојата молчаливост и трпение ќе сум го убиел во поим.
Зарем запознавањето со нови пријатели е борба ?
Зарем умереноста е лоша ?
Зарем искреноста е лоша ?
Не би рекол, бидејќи никогаш не сакам да донесам одлука, кој каков е после првиот пат на запознавање. Ми треба повеќе време, за да донедам одлука дали сакам да се дружам со некој или не.
Мое мислење. Извини, можеби е погрешно. :smir:

V

Viktoranius

Гостин
Море со затворени полесно ми оди, незнам зошто...можеби оти и јас сум затворен срамежлив сум малце.

Kajgana Shop

На врв Bottom